Härliga Säfsen

Hej

Nu har vi kommit hem efter en ljuvlig weekend i Säfsen, vi har verkligen tur med vädret kan jag säga. Det var Strålande sol och -5 grader så bättre väder kunde vi inte haft. Det började på Tordagen, vi kom fram ca 13.  Fam Svensson bestående av Fredrik, jag, Tuva och Ludde sen fam Holmedahl bestående av Henrik, Jenny, Vera och Alma. Då åt vi lunch sen gav sig barnen upp i backen. Tuva och Vera fann sig tillrätta på en gång och dom åkte som aldrig förr. Alma fattade tycke på en gång för slalom och njöt varje sekund då hon åkte. Ludwig å andra sidan ville inte alls och vart rätt vrång och lite mindre ursinnig på sin utrustning så efter lite pushning och tjatande från vår sida så gav vi upp.  Men sen vid en fyratiden så åkte vi och checkade in och fick våra stugor, och det är verkligen fina stugor fräscht och rent. Sen lagade vi mat och Ola och Eva kom vid en sjutiden då åt vi middag och småpratade till sovdags.

Fredagen bjöd på fint väder och härlig skidåkning, men nu ville tjejerna ha lite större utmaning än barnbacken så vi tog stolsliften upp och stack Långsvängen, flickornas favorit. Efter flera åk där bar det av till Älgkroken som är strået vassare än Långsvängen där fick dom lära sig att ploga ordenligt och att åka stora svängar för dom vill gärna släppa på både Vera och Tuva. Ja sen var det lunchdax och vi mumsade korv m. bröd och hamburgare m. bröd åhh så gott det var. Efter lunchen så tog jag och Fredrik m. tjejerna på en tur i Skogsrundan men det vart ännu tuffare men duktiga som dom är så klarade dom det också med lite hjälp av oss. Vi åkte tillbaka till stugorna som ligger 2-3 km från skidbacken vid en tretiden och hade lite egen afterski på verandan med chirre, jordnötter och tillhörande drycker, jag drack dock te och det värmde alldeles utmärkt. Sen var det duschen som väntade för att sedan gå på resturangen och avnjuta en läcker filebuffé och allt var supergott. Barnen åt också barnbuffé och sen bar det av ner till lekhörnan och det är verkligen super på det värdshuset för dom har så mycket för barnen, nere i lekrummet finns även en leksaksmaskin med sån där gripklo så stoppade man i 20 kr så fick man försöka tills man fångar ett gosedjur så ni kan tänka er vilken kö det var till den maskin. Men det var barnens absoluta favorit med Älgen Filurius tätt där efter. Ja Fredagen avslutades med Let´s dance i vår stuga. Killarna avslutade kvällen på puben tills en ett-tiden.

Lördagen var exakt lika härlig som Fredagen fast lite mer skidåkning. Jag och Tuva stack upp i stolsliften eller helikopterliften som lilla Alma säger där åkte vi Långsvängen bara hon och jag och vi hade det jättemysigt. Pappa och Henke stack upp och tog lite svårare backar "Branten" den är varken jag eller Tuva redo för men jag kan säga att jag har fått lite mer mod och lite mer styrsel på skidorna och det är jag glad för. Ja så efter ytterliggare en underbar dag i skidbacken åkte vi tillbaka till stugorna men då hann vi inte med någon afterski det vart att göra iordning oss på en gång och ni kan tro att det var stressigt med fyra vuxna och 4 barn som alla skulle göra sig iordning på 1 timme men det gick vi hann t.o.m va en stund på afterski på värdshuset där ett band spelade covers. 17.30 var det dax igen för en utsökt middag också den på resturangen, då vart det alá carte och jag valde laxtoast till förätt, oxfilépizza till huvudrätt namsigottsi. Det var ju Alla Hjärtans Dag igår och killarna övaraskade oss med en jättefin och mumsig ostbricka synd att jag glömde att knäppa kort på den för den var så fin, så den delade vi vuxna på. Sen vidare hem till stugan och melodifestivalen tills sovdags. 

Ja sen nu idag packade vi allt och stack till backen en sväng men då åkte bara Tuva en 2-3 timmar sen åkte vi hem, hon fick hänga på familjen Holmedahl i dom större backarna så dom var så snälla. Tack Jenny och Henke. Vi kom hem kl 14.15 och då packade vi upp allt och städade undan lite, duschade barnen, bytte sänglakan och duschade själva så nu ska vi göra iordning tonfisksallad sen ska vi mysa m. barnen och ha en skön avkopplande kväll.

Förresten jag glömde berätta att vi såg landslagsfotbollsspelare Andreas Andersson i backen. Det var lite kul.

Här kommer lite bilder

Luddes lilla möte m. skidbacken sen vart det snowracer m. farfar för hela slanten


Här sitter "kusinligan" och mumsar korv


Jag och Tuva i liften upp!



Eva och Ola (Svärisarna) på resturangen



Här får Älgen Filurius en bamsekram av Tuva



Ludde sitter i Filurius stol och myser i solen


Här är Jenny och lilla tuffingen Alma på väg upp på toppen.


Ja det vart fina soliga kort från vår vistelse i Säfsen och jag kommer att lägga upp videos på barnen senare, det tar sån tid så ni får vänta lite. 

Sen vill jag bara rekommendera Säfsen för alla er som har barn, det tar bara ca en och en halv timme att åka upp och det är verkligen perfekt, det finns allt man kan önska sig för en trevlig skidsemester.

Ha det gott många kramar Anna

Kommentarer
Postat av: Jenny Svensson

Vilken toppenhelg! Tack Anna med familj för en superrolig helg tillsammans. Ni är toppen! Kram till er och pussa era gullungar från oss. Vi saknar er redan!

2009-02-15 @ 19:58:05
Postat av: Henrik Holmedahl

....undrar varför det inte står någostans att Fredde och jag fick duscha i kallvatten.

2009-02-15 @ 20:00:43
Postat av: katrin

Det låter som ni haft en härlig resa och vädret var ju inte att klaga på! Förstår att du har övat mycket inför nästa tripp... Många kramar!!



2009-02-15 @ 20:19:25
Postat av: birgitta

det är skönt att du är hemma igen, saknat din blogg. Det låter som du har haft det en härlig och skön weekend. kram

2009-02-15 @ 22:12:30
Postat av: Wera

Blir lite lätt avis har inte hunnit åkt utför iår ännu nu när man måste planera för att fara iväg men hoppas snön ligger kvar ett tag till så att man kanske hinner kramar

2009-02-16 @ 13:56:12
Postat av: mimmi

vad ni har haft det mysigt!Skönt att ha er hemma igen,ses imorn då lille Ossian kommer över en sväng.

puss okram

2009-02-16 @ 14:47:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0