Tuvas fina konstverk

Hej

Sitter och tittar lite på Americas funniest homevideos men jag tänkte bara lägga ut några fina bilder på Tuvas fina konstverk som hon skapade idag, hon fullkomligt älskar att pyssla och vi får många och fina konstverk varje dag av henne, vilka lyckliga föräldrar vi är va?




Ha det gott så länge, kramar Anna


Tack Frida!!!!

Hej

Vill bara säga THANK YOU FRIDA för all hjälp med min blogg men som du förstår är jag inte nöjd ännu men det hjälper väl du mig med eftersom att jag är din bästa älskvärdaste moster eller hur?! Vill bara ge dig en jätte kram och en blöt puss, Jag älskar dig!!!

Sen vill jag bara säga det min äldsta syster Birgitta sa till mig en gång gällande Fridas blogg, hon sa att det är bättre om du skriver kommentarer istället för att säga det till henne och då sa jag att jag vill hellre prata med henne, men det jag vill komma till är att JAG VILL ATT NI KOMMENTERAR mina inlägg det är så himla roligt att läsa och då vet man även att ni läser. Så nu förstår jag varför Frida ville att jag skulle kommentera inläggen, men jag fattade inte riktigt var jag skulle skriva mitt namn så hon skulle se att det var jag som kommenterat så det handlade mest om det. Kokobello som man är, hi hi.

Ok ha det så bra så länge, I´ll be back snart

Firade Syster Yster

Hej!

När vi kom hem från Västerås så åkte vi till min syster Maria och firade hennes 36-års dag men hon fyllde igentligen i Tisdags men då var Ludwig sjuk så vi ville inte åka dit och smitta Hugo innan hans operation. 
så vi åkte till barnens farfar Ola istället för han fyllde år samma dag den 27:e alltså.

Vill bara visa er två suoergoa killar "Mosters pluttar"



ELLIOT SNART 7 ÅR OCH HUGO SNART 9 ÅR

Det är Hugo som opererat sig men som ni ser så verkar han inte må alltför dåligt.  (Blir lite extra bortskämd nu)

En tripp till Västerås

Hej!

Sitter och äter lite frukost,  Smörgås och honungste, kan ni tänka er jag har tyckt att honung smakat blää i hela mitt liv
och Fredrik tjatat att jag ska lära mig tycka om det men då har jag motargumerat honom och sagt lär dig äta senap för det är nåt som han verkligen inte tycker om, men det är inte samma sak säger han ja ja tillbaka till honungen.
Min terapeut sa åt mig Anna: ta lite honung i ditt te det hjälper att mjuka upp kroppen man blir len och mjuk i kropp och själ och när hon sa det EN gång gick jag hem och provade för jag ville gärna känna mig lugn och avslappnad och kan honung hjälpa mig så då är det bara tänka bort smaklökarna för ett tag och börja dricka. Jag kan säga att det inte var gott dom 2-3 första gångerna men sen så började jag verkligen gilla det. Nu tycker jag det är jättegott och jag tror att det verkligen hjälper mig. Fredrik har bara tjatat i flera år med jämna mellan rum sen träffar jag min goa terapeut och hon säger det en gång och jag gör som hon säger. Härligt va?

Jag nu ska vi göra i ordning oss och ta en tripp till Västerås Ludwig ska få välja en leksak för han har varit så duktig med sitt hemska äckliga pencillin (hur det nu stavas) sen ska Tuva och jag gå till Panduro (pysselaffären) hon ska köpa pyssel, hon älskar att pyssla och får mycket ideér av Philofix på Bolibompa, hon är superduktig., lik mor sin. Ha Ha.

Ha det så gott så skriver jag mer sen när jag kommer hem, nu ska jag ta hand om barnen som sitter och leker med bilar bilar, sötnosarna.


Smekmånad???

Hej!

Det är väl som smekmånad för mig och min blogg vill bara "blogga hela tiden. Det är sååå himla kul.
Ni så är det snart slut på Let´s Dance och sen blir det Samantha, har ni sett det förut? super kul ny serie.Tuva och Ludwig gick in i vår säng och tittade på Djurgården "Ko Bo" "Vem är störst och starkast i skogen jo Bo ko Bo" känns det bekant? Tuva har somnat men sen kommer guldklimpen utfarandes som vanligt. Han behöver mindre sömn än vad jag behöver,  hmm.

Min älskade man frågande med en uppmanande röst om jag inte hade satt in ett kort på honom, en sån stor och stark karl som han ska man väl visa upp eller?

så här kommer ett kort på mina två guldkillar



men skämt å sido detta gillas inte av honom fast tidigare kommentarer

Sov Gott och många tusen kramar Anna

Mina Bardabarn

Hej!

Idag var jag uppe hos Frida hon hjälpte mig med min bloggdesign visst är den fin? men är dock inte färdig, jag ska plåga henne lite mer. sitter nu och skriver lite och äter godis "namsigottsi" som Ludwig skulle uttrycka sig när det är något gott.  Ska snart titta på Barda med mina älsklingar dom tycker det är super spännande. Sen blir det Let´s Dance...
Detta är vår mysfredag. Härligt va?

Här är mina Barda sugna barn


ABC-Mamman

Hej!

Ni vet ju att det finns s.k bokstavsbarn, barn med ex ADHD. Jag kan kalla mig ABC-mamman.
Varför kanske ni undrar? Jo det är så att när jag var yngre så hade jag OCD (Obsessiv Compulsiv Disorder) med andra ord tvångstankar, ni som inte vet vad detta är så ska jag förklara.

Det började redan vid 12-års ålder i mitt fall och försatte ändå till för 2 års sen då jag fick en remiss till en terapeut i Västerås och fick genomgå KBT (Kognitiv beteende terapi), det vart vändningen på mitt liv. Tänk er att våra hjärnor ska vara så förbaskat bra på att tänka, vi kan tänka på precis allt och jag verkar vara begåvad med en extra special hjärna som gärna vill tänka på super mycket onödiga tankar såsom tvångstankar. När jag var sjuk i tvångstankar så var det som om min hjärna sa åt mig att släcka och tända lampan ett visst antal gånger annars så kommer det hända mig eller min familj någon hemskt och så fortsatte det i 17 år fast mina tankar byttes ut med jämna mellanrum jag fick annat att gå och tänka på , hela tiden gick min lilla hjärna på högvarv helt i onödan när det finns så fantastisk  bra hjälp att få.  Men så är det, det är så att det måste komma till en viss punkt här i livet då det är nog och den punkten kom 2006 för mig.
Och det kan jag säga, sista gången jag var hos min terapeut i Västerås var en lyckans dag för mig, en befrielse.
Mitt liv fick en vändning, som om  när en anorektiker blir fri sin sjukdom blev jag fri från mitt fängelse.

Ja, det är med detta jag vill säga att jag kan kalla mig ABC-mamman , jag byter ju FÖR FAN bara ut bokstäverna.Blev av med OCD:n med ersattes två år senare med GAD:n, ska jag gå igenom hela alfabetet? Näru aldrig, det kommer inte att hända men det skulle vara kul att veta om det finns några fler bokstavssjukdomsförkortningar. Men jag ska berätta vad min terapeut sa när jag sa att jag verkar ha anlag att få alla bokstavssjukdomar men då sa hon att om vi man läser om dessa sjukdomar så har alla människor nåt som går in under nån sjukdom men det som skiljer är att en frisk människa inte mår dåligt av sina tankar utan tänker mer: Ja ja konstig tanke, eller kanske rent av vilken rolig tanke och livet går sin gilla gång. Det är den stora skillnaden.

Våra hjärnor är fantastiska precis som ni, ta vara på det.

LEV LIVET FÖR FAN  innan LIVET LEVER FAN MED DIG, HA HA !!!

Ha, vad detta är kul!!!

Hej !

Sitter nu och bloggar ska snart göra mig i ordning för dagens aktiviteter, Tuva och Ludwig är hemma med mig så vi ska åka och handla, hälsa på Frida (ska ju hjälpa mig med min bloggdesign) sen ska vi hälsa på barnens kusiner, alltså min syster Marias pojkar,  Hugo har opererat sig så mormor Ulla och morfar Hasse  (mina föräldrar) är också där så då slår vi 2 flugor i en smäll och träffar dom också. Sen blir det Pickaboo för att inhandla helgens ranson av godis. Ja som ni ser har vi mycket att stå i så nu ska vi sticka snart.

Här kommer en bild på våra underbara ungar Ludwig och Tuva


Fel vid Invigningen

Hej!

Jag skrev igår för första gången i min blogg och det blev fel, attans.
Jag förhandsgranskade innan jag publicerade det men sen skulle jag tillbaks till inlägget och vips då var det borta men jag lyckades hitta det igen och la ut det men då försvann endel av det jag skrivit, måste fråga bloggexperten Frida om detta. Ja ja nu ska jag avsluta "Invigningen"

Jag vet att jag har lång tid tillbaka och det jag behöver är massor av tid. Men jag behöver såklart massor av kärlek, glädje.
Men idag mår jag mycket bättre tack vare tabletterna, min läkare, min terapeut men också ett oerhört stöd från min underbara familj, Fredriks underbara  familj, mina omtänksamma, förstående vänner, mina härliga arbetskompisar och sen så klart mina underbara barn som bara finns där med så mycket positivt tänkande, sina härliga skratt som smittar av sig så himla lätt. Sen finns en mycket speciell människa med ett så stort hjärta, med massor av kärlek, trygghet och med ett hav av tålamod och förståelse som har gjort allt för att jag ska hitta tillbaka till mitt underbara liv, min förevigt älskade man Fredrik .


Invigningen

Hej!

Idag är det invigning av min nya blogg, har dock inte designat färdigt den ännu min kära systerdotter Frida hjälper mig att få ordning på bloggen vilket jag så här i efter hand kan säga att det inte är så lätt.

Syftet med att jag skaffade mig en blogg var att jag vill få tid att skriva av mig och skriva ur mig allt som har hänt den senaste tiden. Det började på Nyårdagen 1 Januari 2009, jag fick en Ångestattack....bläää det var helt fruktansvärt.
Jag satt i soffan här hemma och hade precis tittat färdigt på en film då ångesten tog tag i mitt liv, jag trodde verkligen att jag skulle dö, känslan kan liknas med en hjärtattack enligt min läkare. Dom kommande dagarna vart det 2 besök vid psykakuten i Västerås för väldigt stark ångest, vedervärdigt. Denna hemska ångest kan inte beskrivas i ord och jag önskar inte nån denna hemska upplevelse.

När väl  vardagen kom så fick jag äntligen komma till en läkare som tog tag i mig på en gång, tack Hemdan Sammer!
Han undersökte mig tog prover men tillslut konstaterade han att jag lider av  GAD (Generellt Ångest Syndrom)
Jag fick Antidepressiva läkemedel vilket jag INTE ville äta och tyvärr inte började äta på en gång för att jag så envist ville vänta på provsvaren, kanske kunde jag ha fel på min sköldkörteln, vilket kan leda till Ångestsymptom, jag till och med hoppades på det för då skulle det vara lättare för då kunde jag ju få andra tabletter och annan läkarhjälp kändes just då som att jag verkligen ville ha nåt fel på den, konstigt så här i efterhand eftersom min läkare sa att: Anna det är mycket värre att ha en fysisk sjukdom än en psykisk och det har han verkligen rätt i jag kan ju inte dö av min sjukdom såsom cancer.

Men några dager senare så kom provsvaren och min läkare sa att jag var en fullt frisk kvinna, dom orden gjorde så att det knöt sig i min  mage va sjutton jag ville ju att provsvaren skulle vara positiva alltså visa att jag faktiskt var sjuk och att jag hade gjort rätt med att vänta att ta mina tabletter, ett bakslag. Nu var det bara att ta de antidepressiva tabletterna mot min vilja eller jag har ju såklart ett val jag bestämmer över min kropp men med min läkare och min kära mans inrådan så vart  det tillslut att jag tog dom. Men striden var inte över inom den närmsta tiden ringde jag psykaktuen och pratade med dom om dessa tabletter jag läste på Internet och forskade runt var så förbenat skeptisk och livrädd, läste dessvärre massa skit om dessa som andra har skrivit tills Fredrik min man googlade på "Positivt om Zoloft" och då kom det fram betydligt mer positivt om dessa vilket stärkte mig, han läste om andra människors berättelser och även doktorsavhandlingar jag hade Internet förbud (min mans bestämmelse) om just att läsa massa strunt om Zoloft för detta gjorde mig bara sämre. Så han har läst mycket och berättat för mig sånt som gör mig gott. För vad gör man inte för sin älskade? Han visste verkligen inte vad han kunde göra under denna tid men han var min diamant ett oerhört stöd som toppades med massor utav kärlek , han fanns där jämt dag som natt. men nu sitter vi båda på en massa kunskap om dessa läkemedel.

Vardagen flöt på med simhallsbesök, lite bowling och mycket lek med barnen vilket uppskattades. Jag började ganska genast att gå hos min Terapeut vilket är ett led i min läkning då tillsammans med tabletterna och MIN EGNA STENHÅRDA VILJA. JAG SKA VINNA,  TA KONTROLLEN ÖVER ÅNGESTEN. JAG ÄR BÄST!!!!

Dagarna blev veckor och Fredrik var hemma hos mig i tre veckor varav en vecka med Flunsan vilket slog till på hela vår familj, alla fyra vart sjuka plus att lilla Ludwig satt pricken över i:t med en halsfluss direkt efter han vart frisk från flunsan så det har varit en tuff start av 2009 för oss Familjen Svensson.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0