Lovis bröd

Hej

Idag har jag bakat igen, Lovis bröd som Tuva kallar det och det var supergott, så vi åt yougart och musli och nybakt bröd till kvällsmat. Sen tog jag Tuva och farmor en promenad, Tuva tog cykeln och jag och farmor gick. Så det var skönt att få lite frisk luft. Idag var Tuva även på dans för sista gången för hon vill hellre gå på brottning än dans så då fick hon välja för hon går även på simskola på Torsdagar. Ja på vägen dit så slog jag på cd.n och spelade musik och Tuva ville höra EMD men då fick ludde ont i halsen när vi satte på musiken, ja antingen är det de annars för han ont i magen, ja det är så att båda mina barn får ovanliga symptom när dom inte VILL lyssna på musik i bilen. Ja visst är barn härliga. 

Ja nu ska vi kolla på Rallybrudar så nu ska jag sluta 

Här kommer några bilder.

Tuvas  s.k Lovis bröd
 
Tuvis min prinsessa


Ludde "Turtles" Svensson


Ha det gott, tusen kramar Anna
Smiley Faces

En Snabbis

Hej
Hinner bara skriva lite snabbt, jag vill berätta att nu har siffrorna på antal besökare stigit lite igen för det har varit väldigt lågt ett tag plus att  ingen kommenterat så nu är det lite roligare att skriva. Förresten så är jag och Fredrik som 2 gamlingar han har så ont i sina ben tror faktiskt det är nån inflammation för det värkte som f-n igår när han skulle sova så han fick t.o.m ta 2 alvedon och 1 ipren för att han skulle kunna sova. Själv har jag himla ont i hela min kropp så jag har svårt att röra mig men det är ren och skär träningsvärk. Ryggen är mycket bättre och jag tror det beror på att jag simmade igår, simning är bra för hela kroppen så det gjorde nog susen.

Just det vi har lånat ut vår lilla kamera till mor och far så jag kan inte spela in nåt för tillfälligt men det kommer mer roliga klipp på mina älsklingar.

Nu ska jag piffa till mig så ta hand om er tusen kramar Anna

Simmis

Hej

Idag har jag bakat bullar och sen har Fredrik tränat styrke och jag har simmat, jag har så ont i ryggen och låren (träningsvärk) så jag tänkte det var bättre att simma istället för att belasta mina stackars muskler ännu mer så nu får dom vila tills på Onsdag sen kör vi igång igen så kanske jag inte har så ont.

Så imorron tänkte jag att jag skulle baka matbröd för det är så himla gott med nybakat och hembakat. Ja så nu kan ni komma och hälsa på och smaka mina goda bullar. Välkomna välkomna!

Något som har slagit mig är att mitt i all denna "skit" som hänt har jag och Fredrik "hittat" varandra, vi har nog aldrig haft det så bra som vi har nu, jag älskar honom sååå himla mycket. Jag kanske har skrivit detta förut men vad gör det om ni får veta det igen för det är ju ändå så fantastiskt. Det känns som om jag är nykär och bara vill vara med honom hela tiden. Men det kan jag känna lite för alla mina närmaste, att jag känner mig mer närmare er så som med min storasyster Birgitta m. familj, min syster Cina, min svägerska Jenny och mina svärföräldrar Eva och Ola, alla har liksom hjälpt oss och tillfört oss mycket positivt under denna tid. Och så finns det naturligtvis fler men med er har jag redan haft nära kontakt innan detta hände. Mina föräldrar har jag alltid haft jättebra kontakt med, ja dom är mina underbara föräldrar. Sen min syster Maria och hennes familj har jag också alltid haft nära kontakt med. Ja det är väl såå nice att ha många omkring sig eller hur.

Nog om detta, snart börjar Cityakuten och nu har Fredrik suttit på tjotta i ca 1 timme, eller nja men säkert 20 min. Kan det vara att han gör nr 2? men han kan också sitta och spela barnen nintendo fast han kanske redan är färdig, lite typiskt honom faktiskt. Barnen sover och jag är supertrött men jag ska orka se cityakuten iallafall.

Ha det gott tusen kramar Anna

Mamma vs Ludde!

Go kväll!

Nu har jag vunnit striden om Ludde och hans jeans jag kom ju på den brillianta idén att stryka på figurer på jeansen, han hittade nämligen ett par ärvda jeans från elle och det satt en döskalle på benet och han blev helt såld. Så I Fredags när farmor och farfar var i v-ås så köpte hon Carsbilar märken som jag nu strykit på hans helt oanvända jeans, så imorron ska han ha dom på sig. Enkelt fixat, ett tips om era barn inte vill använda vissa byxor som är helt nya. Detta blev till slut en seger för mamma Anna.

Idag har vi varit och tränat och det är så kul att jag och Fredrik har hittat nåt att göra tillsammans och vi båda tycker det är superkul. När vi var och tränade så var Ludde hos sin bästis Erik Olsson och Tuva var hos farmor och farfar. Och efter träningen så skjutsade vi henne till hennes dagiskompis Amanda där hon lekte tills ca 16 och då kom Farmor och farfar hit på middag som blev lyckad, god mat och gott sällskap. Sen skulle dom på bio och vi tog hand om tvätten så nu är den vikt och klar och inlagda i deras byråer. Så nu har dom kläder för hela veckan, SKÖNT.


Här är kort på mina brottarbarn





Kolla så snygga dom blev eller hur?


Och så här glad blev busen!

Nu ska vi kolla på Casino Royal på 3:an, Så ha det gott min bloggänglar tusen kramar Anna

Free Emoticons

Yrkesval

Go förmiddag gott folk!

Inget skrivade igår och det är därför att vi åkte till Avesta simhall kl 9.30 och var där till 14 sen fick vi främmande av Katrin och Simon, dom gratulerade Tuva i efterskott. Ja sen bjöd vi dom på middag så jag ock Kaytrin åkte hem till Norberg och hämtade vovvarna, sen när vi kom tillbaka så hämtade vi Tufsan hos Amelie och Malou och åkte hem och åt currykyckling gryta efter recept från min arbetskollega Malin, supergott. Sen vid en 20.30 åkte dom hem och vi släckte ner 1 timme och hade endast TV på för att hjälpa vår värld. Tänk så lite man behövde göra och ändå var det många som inte brydde sig, dåligt, dåligt vad tänker folk på, tar vår sköra jord sååå förgivet. Skärpning!!! 

Nu har thailandsresenärerna varit där i 1 vecka, one to go. Dom verkar då ha det så härligt och ljuvligt och det är väl så härligt men vi har vårat kvar 1 vecka i varma Mallorca. Skönt skönt.

Min kära syster Birgitta påminde mig igår att jag måste bestämma mig om vad jag ska bli när jag blir stor och jag kan ärligt säga att jag har glömt bort det men det står mellan poet, författare, fotograf eller som sagt det senaste VD hmm vad lutar det åt? Vet faktiskt inte riktigt än. Poet verkar lite bohemiskt kan jag tycka, författare, ja då blir det mycket kärleksromaner för nån kriminaldeckare törs jag inte vara och kärleksromaner är kanske inte det som ligger på topp. Ja sen fotograf gu så roligt MEN åka och ta kort här omkring på fögglar och dylikt är inget för mig och att åka till Afrika nja jag är livrädd för alla djuren där, fatta om man skulle bli sittandes på ett biltak mitt ute på savannen i stekande sol med en så där 100 lejon runt bilen, vet inte men det lockar inte så mycket. Japp då var det bara VD kvar och det kan jag säga har jag inte ens tid med pga min blogg för hellre vill ni väl att jag bloggar istället för att tjäna massor av pengar så jag kan köpa massor av dyra presenter åt er alla nära och kära, nä jag behåller nog mitt kära jobb på Customer Service.

Nu skjutar Fredrik Ludde till Erik och Tuva ska vara hos Farmor och farfar sen efter lunch så ska hon leka med Amanda.
Så nu ska jag och Fredrik åka och träna och sola, få lite egentid så att säga, härligt? 

Ta hand om er mina kära bloggänglar tusen kramar  Sexy Smileys


Grande finale!!!

Go kväll

Ikväll gäller det, Laila vs Magnus vem vill/tror ni vinner? jag tycker Laila ska vinna, hon är ju ändå bäst att dansa. Just nu sitter mina älsklingar och kollar på A Amigo A A Amigo. Själv har jag städat hela undervåningen nu till vårt fredagsmys.

Det känns så jobbigt ibland tankarna vill liksom inte riktigt ge med sig, men jag har ju heller ingen samtalskontakt. Var hos min familjeläkare igår och fick nytt sjukintyg och sen en remiss till min förra terapeut som har sin arbetsplats i Västerås hon vill jag gärna gå hos, hon är alldeles underbar. Vi får väl se om det går eller inte, hoppas, hoppas, hoppas. Annars vill jag ha en annan terapeut i Fagersta. Får jag samtalshjälp så kommer nog mina tankar att ge sig. Jag är rädd för allt känns t.o.m att jag är rädd för att leva, jag vill bara leva livet och leva det som f-n inte lägga nån energi på att vara rädd och orolig för allt. Hur gör ni som lever era liv lyckligt och obekymrat eller ja visst har väl alla människor problem och olika tankar och funderingar men i det stora hela mår bra. Tips och trix godtar jag gärna. Jag liksom tänker så mycket på tokgrejer så jag framkallar en del psykiska/fysiska åkommor, själv, åhhh så jobbigt det kan bli. Jag tror inte det är nåt större fel på mig förutom min stora, okloka, supertänkarhjärna som ibland kan ställa till det. Men jag har bestämt mig att verkligen försöka att lägga all ängslan åt sidan liksom vifta bort rädslan som man viftar bort en fluga, viftar man tillräckligt många gånger åt flugan så försvinner den annars tar man fram flugsmällarn och då är den borta och kanske det kommer en ny fluga nån mer gång men då tar jag fram flugsmällarn på en gång och så vet jag hur jag ska hantera den  

Tänk er om jag skulle ge lika mycket tid att tänka på jobbet och mina arbetsuppgifter som jag tänker på mina superdryga tankar då skulle jag snart vara VD på Seco för jag är superbra på att tänka, man kan nog kalla mig tankeingenjör och det är det jag menar att om jag lägger tiden och energin på att bli VD så skulle det inte vara svårt. Hoppas ni fattar.
Men det skulle nog hjälpa om denna förbenade snö skulle ge sig nångång.

Alltså nu sitter Snofsan, Digwed och Fredrik och kollar på Barda och Snofsan är skraj, Barda är lite lika Sagan om Ringen med orcher och alver och sånt fast dock inte så farligt men nog läskigt för kiddisarna. Snart börjar Let´s dance och senare så är det Samantha. Ja nu är det dax så ta hand om er tusen kramar Anna


Hmm va tråkigt!

Gomorron

Vet inte men jag tycker det är jätte tråkigt att ni knappt kommenterar längre, det känns som om jag inte behöver skriva längre för att det jag skriver inte längre är så intressant, kanske jag ska skriva om min s. k sjukdom. Men det blir alldeles för deppigt och för det andra så är jag ju bättre. Men jag kan säga att jag har fått en slänga av köpmani, jag vill liksom handla kläder och dyl. mest hela tiden. Ja ja nu är det ju inte så att jag kommer att spåra på nåt sätt, jag tror bara att jag har ju haft det rätt tufft och nu när jag börjat jobba och jag fått livet sakteligen tillbaka så vill jag handla kläder åt mig själv så jag kan vara fin på jobbet. Det är rätt annorlunda att jobba på kontoret jänte mot produktion, för nere i produktionen kunde jag åka i träningsoverallsbyxor och en tröja medans på kontroret så vill man ha lite bättre kläder än så. Så då blir det till att handla lite mer kläder för det går åt endel, man vill ju ändå se lite respektabel ut!

Nä ni nu måste jag göra i ordning mig och barnen

Ha det gott tusen kramar Anna Forum Smileys

Brottarbertil och brottarmärta

Hej

Igår var barnen på brottning och dom tyckte det var jätteroligt, men i början så höll dom varann i handen och stod mest still och tittade på dom andra barnen och när väl uppvärmingen började så blev det lite krångligt för dom, för att dom skulle stå på händerna, hjula, bakåt kullerbytta ja som sagt det blev lite väl krångligt men det fixade sig. Ja sen blev det hinderbana på tid och sen slutatade träningen med en hinderbanestafett och det gillade dom supermycket .  Efter träningen åkte vi och åt våfflor hos farmor och farfar. Sen hem och duscha och sussa. jag avslutade kvällen med mina 2 förlossningsserier.

Idag så åkte jag och handlade mat efter jobbet och vidare till farbror doktorn och fick nytt läkarintyg sen åkte jag och hämtade mina kiddisar på daggis. Så åkte vi hem och började städa, men hann tyvärr inte med allt jag velat. 

Det blev tacos till kvällsmat men innan maten så gick barnen ut och lekte med grannbarnen och jag gick ut och tittade på deras nyförvärv, lilla Hanna 1 månad.  Och jag ska erkänna att det är nog snart dax att skaffa en liten till snart men jag måste först bli pigg och riktigt glad sen ni tror jag vi ska utöka våran familj med en liten knodd. Jag har ju alltid velat ha en bäbis när Ludde är runt 6-7 år men nu vill jag ha NU. Han hinner ju bli minst 6 år och jag kan tycka det är lite för stort klapp men,men vi får väla se.

Nu har vi sett på Stockholm/Arlanda och ser nu på Lyxfällan, usch vad folk drar på sig massa onödigt. Kreditkort är ett j-a gissel skulle aldrig använda sådana.  Japp nu är det dax att mysa.

Ta hand om er tusen kramar Anna.

Våffeldagen

Hej

Idag är det våffeldagen och jag har bjudit in oss själva till svärmor på våfflor såklart. Men innan så ska barnen gå på brottning och dom har redan satt på sig (brottarkläderna). Själv har jag varit och tränat idag efter jobbet så nu så endorfinerna bubbla i hela kroppen. tänkte nämligen träna en till gång den här veckan. Vi sa Fredrik och jag att vi ska försöka träna 3 ggr/veckan och sen ska jag ut och gå också och snart kan Tuva och Ludde följa med på cykeln. Nu står barnen klara med sina "brottarkläderna " på sig så nu är dom redo att göra en "flygande mara". Ja nu är det dax att åka men vill lägga in ett recept på jättegoda frasvåfflor till er som är sugna på våfflor som min kära svägerska Jenny är.

Frasvåfflor
4 dl Mjölk
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
100 g margarin

Blanda ½ mjölken, vetemjölet och bakpulvrettill en jämn och slät smet.
Tillsätt resten av mjölken och rör om, tillsätt sedan smöret, rör igen. 
Grädda och ät dom goda våfflorna och njut extra för idag på våffeldagen får man äta hur mycket man vill. 
Lycka till

Ta hand om er tusen kramar Anna

Morgonbestyr

Go morron

Jag har inte så mycket tid till att blogga på mornarna för nu börjar jag kl 9 och då blir det stressigt nog att hinna med sig själv plus barnen. Nu ska jag jag se till att barnen klär på sig i tid så jag slipper komma försent. Nu blir det lite militärisk strategi här hemma, närå men skärpning ska det bli iallafall.

Nä nu är det dax att piffa till mig

Ta hand om er mina bloggänglar tusen kramar Anna

Adult Smileys

Träning och endorfiner så härligt!

Gokväll!

Äntligen så har vi varit och tränat och det gick bra och nu j-ar så ska vi träna tre ggr/veckan. Ídag tränade vi ca 40 minuter inte så länge men jag kan å andra sidan bara träna underkroppen för ta överkroppen om några veckor när jag kan använda armen fullt ut. Sen ska vi sola också dock inte 3 ggr utan 4 ggr/ veckan, närå  men kanske nån gång då och då  fräsch ut. Ikväll när vi satt i bilen på väg hem från träningen så frågade jag Fredrik om killarna i  var avundsjuka när han klev in i duschen skämtåsido, men han hängde på och sa att alla försvann skrikades "jag tar inte upp tvålen" in i omklädningsrummet och drog på sig plåtkalligarna , ja ni självförtroendet är det inget fel på eller? Förresten ska jag bli träningsnarkoman istället för tankenarkoman men då sa min man, man ska nog inte vara narkoman av nåt och det ligger väl lite i det va?

Ja härom dagen när vi var på väg hem från Västerås så pratade dom på radion om kontakt annonser och då frågade Fredrik vad jag skulle skriva i en kontaktannons om jag var där jag är idag 32 år, 2 barn och nyskild vilket jag absolut inte vill vara men men, ja det fick mig att fundera vad jag skulle skriva så då kom jag på en bra kontaktannons som många skulle nappa på läs själva och avgör, låtsas nu att ni kvinnor är män och ni läste min annons, varning för starka ord...

"Jag är en rolig, snäll, omtänksam och positiv kvinna på 32 år med 2 underbara barn som tycker om att umgås med mina barn och med släkt och vänner, mysiga hemmakvällar och mycket sex. Jag vill gärna träffa dig, du roliga, omtänksamma, trygga, snygga välutrustade man som gillar en vältrimmad kåt kvinna att tillbringa din lediga tid med. "Japp sen är det väl bara att solla bort massa karlar tills man hittar den rätta eller?  Detta är ett skämt som ni förstår.

Jag har då turen att redan träffat MIster Right, (roliga,omtänksamma, trygga, snygga välutrustad man) japp min Fredrik så klart. Ja visst är jag väl rolig ibland. ;)

Nä här kommer min favvolåt, I just love it.



Ta hand om er mina bloggänglar tusen kramar AnnaSexy Smileys

TUVAS FÖDELSEDAG

Hej

Äntligen har jag tid att blogga, vi har haft främmande i dagarna tre så nu är jag jättetrött och vill ta´t lugnt. Mår faktiskt relativt bra nu men tankarna virvlar runt runt i mitt lilla huvu. Igår var Thailandsgänget här och grattade Tuva och vi fikade och spelade poker och dansa Limbo allt på Tuvas initiativ, hon ville leka lekar så då gjorde vi det. Sen var det dax för dom att åka och då var kl 18.30 och tårarna strömmade från mina kinder också på min mors och syster Maria, och jag tror faktiskt att min far tyckte det var jobbigt också. Men jag ångrar inget så jag kunde bara önska dom en trevlig resa och en härlig semester. Jo precis när dom skulle åka kom farmor Eva och farfar Ola och hälsade på, då blev det en kortkula till sen var det dax för kvällsmat och bingen

Idag så har jag börjat jobba 3 timmar och det känns bra för nu hinner man med lite på jobbet och jag känner mig lite nyttig och ett steg närmare tillbaks till mitt vanliga efterlängtade liv. så jag började kl 9-12 då åkte jag med Wera (min jobbarkompis) och åt lunch på Thairestaurangen det var himla trevligt.  Sen gick jag och köpte en morgonrock till Tuva och två små andra leksaker till henne som Ludde ville ge för han sov imorse när vi gratulerade henne. Ja sen hämtade jag barnen och vi åkte hem och strax därefter kom Moster Birgitta och en stund senare kom även resten av fam Vennsten. Sen vid en 17.30 kom Fredriks faster Ella och Malte dom fikade och vi pratade tills dom åkte hem sen blev det sen kvällsmat ikväll igen men nu som sagt var det sista grattisdagen iallafall för den här månaden. Hon har fått många och jättefina presenter så hon är nöjd.

Japp nu är det dax för cityakuten så jag måste sluta skriver mer imorgon då kvällen kommer förmodligen att bli lugnare och jag har mer tida för min kära blogg

Men här kommer några bilder från Tuvas kalasdagar

    
 
 
 
 

Härliga kort va?
Ha det gott, tusen kramar Anna Free Emoticons

Slut och trött!

Gokväll

I morse hann jag inte skriva och nu ikväll orkar jag inte för jag har haft så mycket att göra så nu är jag nyduschad och ska gå till bings skriver desto mer iomorgon. Många kramar Anna

Tuvas kalas

Hej

Nu har Tuva haft sitt kalas och det gick fin, fint. Nu är Tuva hos farmor och farfar. Hon och Vera gick till farmor och farfar och har varit där några timmar nu så nu hoppas jag att hon kommer hem snart för nu längtar jag efter henne. Nu på eftermiddan så ringde jag till uppfödaren och sa att vi inte kan ha kvar valpen så imorgon vid 11 ska vi åka tillbaka med henne så det känns jättetråkigt men Fredrik har det jobbigt med andningen så imorgonkväll efter min Mor och far, fam Bragesjö och fam Backström har varit här ovh grattat Tuva ska jag städa ordentligt så vi får bort hundlukt och det som Fredrik blir dålig av så han kan andas ordentligt igen. Nu känns det bara som om jag vill skjutsa dit henne på en gång så jag kan slappna av gällande min älsklings andning.

Nu har det blivit lite jobbigt, jag är lite orolig men det går ändå väldigt bra och dom säger att ångesten blir mindre stark så att säga för varje gång man får en svacka och att den inte är lika ihållande och just för tillfället känns det rätt ok och jag kan hantera den bra hoppas bara att det slutar, att det bara blir idag och sen inge mer. Men massor av tankar har jag och det är såå himla jobbigt men jag har inte varit och pratat med min terapeut på över 2 veckor så nu skulle det vara skönt att prata med nån. Ja livet är tufft och man ska väl känna att man lever eller hur?! "Life's a bitch and then you die"? Nä det är väl inget som jag tycker igentligen. Även om livet är jobbigt iblandJa ikväll blir det pizza och mys och Wild Kids, Robinsson och 27 Dresses. Och i bingen blir det nån mysig barnfilm och goss med mina underbara barn. Avundsjuka?

Imorgon så åker min Mor och Far, Fam Bragesjö och Fam Backström till Thailand och jag önskar er alla en jätte härlig semester och att ni tar hand om varandra och är försiktiga. Jag önskar jag kunde följt med er och haft en underbar semester men ibland blir det inte som man tänkt sig men sänd en tanke till mig när ni ligger på stranden och skänk mig lite av solens gottgörande värmade strålar för det behöver jag. ni kommer att få så otroligt härligt så ta vara på det. Jag sitter bara och gråter just nu, ni vet hur det är när tårarna bara rinner man vill liksom bara gråta av sig och få bort all oro eller ibland är det inte oro heller utan bara att det är så skönt att gråta för att allt bara blev så tråkigt att vi inte kan följa med. Jag älskar er alla så mycket, tusen pussar och kramar från er älskade lilla dotter och lillasyster Anna. 

Kussarna Vera och Alma
 
Systrarna Amelie och Malou


Värsta gänget


Kussarna Elliot och Tuva


Lillbrosan Ludde


Ta hand om er mina bloggänglar tusen kramar Anna

Trevlig Fredagskväll

God morgon

imorse vaknade jag kl 0600 av lilla Molly så jag klädde på mig och gick ut med henne en sväng, men hon går inte gärna längre än tomtgränsen utan helst bara vid trappan och under den. Hon har inte kissat eller bajjat nån gång inne ÄN. Hon är så himla duktig. Vi går ut med henne varannan/ var tredje timme och då gör hon det hon ska så hon är somsagt superduktig lillskruttan.

Igår var Katrin och Chrille här vi åt middag ihop, Fläskfilé med grädde eller creme fraise i ugnen Katrin lagade och det var supergott vi stod för klyftpotatisen och salladen så det var en mycket delikat middag med roligt sällskap, barnen lekte kanonbra så det vart en himla trevlig kväll. Sen var det kul att killarna visste att dom drack STARKÖL.

Jag kanske ska berätta vad som hände. Killarna hade en liten egen afterski när dom kom hem från Romme.
Så Chrille sa att : Jag har bara en starköl så vi tar den, Ja, ja inge mer med det. Men sen skulle dom ta en till öl och då sa Chrille: Ja nu får vi ta folköl istället. ja det går bra det sa Fredrik. Tilläggas bör att första ölen slank ner oerhört fort för dom liksom dom andra två "folkölen". Ja ja tillbaka till då Chrille tog ut ölen ur kylen. Ja till saken hör att Katrin sa hon köpt öl till Chrille och det stod 10 lösa öl i kylen och som ni alla vet så säljs ju folkis i sexpack och inte så ofta 10 lösa men ingen tänkte på det. Sen när efter ett tag så tittade jag på burken och det stod 5,0 men jag reagerande inte för jag trodde dom visste att dom drack starköl. SEn åkte vi hem och jag sa till Fredrik i bilen att ta det lugnt nu ikväll drick inte så mycket mer och så här i efterhand fattade väl han inte varför jag sa det för han hade bara druckit folle men han sa faktiskt att han var lite snurrig i bollen.
Senare hemma hos fam Grahn så drack Chrille några fler av sina "folköl" och hoppade i badet, och då slog det till och han blev rätt på lyran. liksom här hemma men för Fredriks del blev det inte så farligt för han drack inte så mycket mer.
Jo det jag vill påvisa är att det funkar med starköl, procenten funkar. "Men procenten, tänk på procenten Helge!".

Ja ja sen i Söndags säger Chrille när vi sitter och äter på Vild anden i Norberg. "Ja man vet ja att man kan bli drogad på krogen men i sitt eget hem trodde jag aldrig" Så det var Katrins fel ville dom få det till.

Ja idag ska Tuva ha kalas och kussarna och några kompisar kommer så det blir korv m. bröd, tårta och saft, sen disko med chirre och läsk. Så nu ska vi städa undan lite och åka och hämta tårtan. skriver mer ikväll om kalaset.
Ta hand om er tusen kramar Anna

Tråkigt, tråkigt, tråkigt!!!

God Morgon!

Fredrik känner av hunden, han säger att han känner att det är en hund i huset. Så det blir väl att köra tillbaka henne. Sen märks det att han inte ens vill ha henne. Han tittar knappt åt hennes håll så allt känns bara så himla tråkigt för jag tycker hon är hur go som helst. Hon pep lite inatt men så fort man klappade och lade handen på henne blev hon lugn. Jag var även ut med henne vid 4-snåret men hon kissade men hon drack lite vatten.

Ja nu ska jag göra iordning mig och barnen, Molly ligger på mattan och snusar och ser så söt ut. Jag har haft på koppel på henne men hon bara kliar sig och tycker det är allmänt jobbigt, lillskruttan!

Ha det gott mina bloggänglar tusen kramar AnnaAdult Smileys



Lilla Molly

Vår Lånehund Molly

Hej

Idag har jag och Frida varit och hämtat vår lånevalp Molly i Arboga. Ägaren gick med på att låna ut henne för att vi ska få prova om det funkar för Fredrik, det är kanon. Jag hade tänkt mig en hane men blev en tik istället, den som jag ville ha  var väldigt skygg och kom inte fram utan backade istället men lilla Molly kom fram på en gång så då efter många om och men så valde jag Molly.
Hon var jättelugn i bilen hem och väl hemma så har hon varit jättelugn och hon har kissat ute och har blivit mer framåt nu ligger hon här nere på mattan och snusar. Ja så nu återstår bara att se om Fredrik tål vovsingen.

Här kommer några bilder på Molly




Visst är hon väl bedårande?! Lilla korven.

Ha det gott mina bloggänglar tusen kramar Anna Smiley Face

9 UNDERBARA ÅR

Hej 

Idag har vi varit tillsammans i 9 underbara år så ikväll blir det mys. Forum Smileys

 Vi hann inte disskutera något igår så det blev inget avgörande beslut. Min vän Katrin kom på en idé om att jag kan fråga om vi kan prova på att ha valpen i 2 veckor, nja tänkte ja det går väl aldrig men sen har jag läst massa om allergier i olika chattforum och där stod det att det var flera som hade fått prova på att "låna" valpen ca 1 månad så nu tänkte jag att jag ska fråga henne om vi kan göra så, självklart ska ett kontrakt skrivas så ja nu får man väl hoppas på det.

Ja ha idag så ska jag helghandla men jag tänkte hälsa på Fritte först med barnen. hoppas hon har nåt gott att bjuda på, typ nybakta kanelbullar och mitt favvote "Twingning Green tea lemon" Det är aldrig nån som har sånt hemma hallå tycker ni inte om mig. Ok syrran Mary har det och mor min men alla vänner hallå är inte jag den bästa? Förtjänar inte jag att få det bästa, nää jag får själv ta med mig min lilla tepåse när det är fikadax. Visst  det är lite dyrare men jag är väl ändå frontfiguren. the no 1 eller? Närå skämt åsido skojade lite eller kanske lite allvar iallfall. Ha Ha.

I Tisdags på min födelsedag så hade vi "vigtävling" alltså vem som är vigast, jag vann inte.

På 1.a plats ELLLLIOT BRRRRAGESJÖ


Second runner up: LUUUDWIG SVVVENSSON
 

Nä nu ska jag snygga till mig ta hand om er mina bloggänglar tusen kramar Anna Forum Smileys

Underbara Onsdag!

Hej

Ikväll är det mina favvoserier, japp förlossningsklinken. Ja nu har vi varit hos fam Grahn och Fredrik umgicks med vovvarna utan att känna nåt, han tom drog händerna i ansiktet efter åt men då kände han lite kliande men det är så inte så farligt eller hur? Ja idag är det dagen som beslutet ska tas, hund eller icke hund och då är det slutgiltigt. Hoppas, hoppas, hoppas.

Idag var jag med Cina till v-ås där köpte jag faktiskt present till Tuva, pysselsaker. En present från Fam Vennsten det var tuschpennor med flera uddar som man kunde rita coola saker. Sen av oss så får hon projektor som man kan rita av olika figurer, ja det verkade jättekul.

Ja nu så har vi skrivit inbjudningskort till Tuvas kalas som ska vara på Lördag men det blir bara kussarna och några till kompisar. Dagiskompisarna ska Tuva ha kalas för på dagis, farmor och Tuva ska baka bullar och jag köper kakor och saft som hon få ta med till dagis. Jag vill inte ha 22 barn här hemma+ en del föräldrar, nä just nu känns det skönt att ha det lugnt. Så nu ska här inhandlas korv m bröd och sen glass som hon ska bjuda på.

Nu är det läggdags för Tuva så jag ska läsa saga så ta hand om er mina bloggänglar

Tusen kramar Anna

KIZZFAN

Hej

Igår hade Katrin och Chrille med sig sin hundar hem till oss, Fredrik visste inte om nåt sen frågade jag honom igår kväll om han kände nåt men nä det hade han inte gjort. Så Summan av kardemumman tror jag faktiskt inte han är så allergisk längre han har nog vuxit till sig lite så att säga. Närå men han kanske inte är så allegisk längre. Ja på tal om vårt hundköp så vet jag att många inte vill att vi ska skaffa hund och det är klart ni får säga vad ni vill, jag blir absolut inte arg på någe vis. Jag vet att det är ett pass, det blir lortigt hemma han kommer att kissa inne nu i början och kanske bita på saker MEN jag det finns också positiva stunder med en hund, jag får en hobby skingra tankarna, jag konmer alltid ut på en promenad, det är bara positivt för barnen att ha ett djur. Ja vi ska träffa Nero och Dino en gång till tänkte vi.

Ja nog om vovvar, Ludde har blivit ett KIZZ-fan han sitter opch kollar på en en inspelad konsert på DVD och Ludde är Gene Simmons. Men igår sa han nå så härligt: Mamma jag vill inte vara han (Gene Simmons) får han är en onda, han lipar hela tiden. Men idag så vill han vara han igen nä'r vi berättade att han inte lipar utan han bara gör så med tungan för att han har så lång tunga så då blev han gla igen.

Nej nu måste jag fixa frukost åt kidsen sen göra mig själv och barnen iordning ska börja kl 9- 10.30 idag för jag ska med Cina til V-ås men bara som sällis.

Så ha det gott min bloggänglar tusen kramar Anna

Sexy Smileys

Kulig födelsedag

Go Kväll

Nu har alla gått och vi har ätit, duschat och lagt barnen så nu sitter jag framför min kära blogg. Dagen har varit jättebra, jag bjöd mina jobbarkompisar på tårta. Väl hemma kom Fam Friman och Fam Grahn och fikade och jag fick present och blommor av dom, ja sen fortsatte främmandet att strömma in med mor och far, mina systrar m. familjer och avslutades av mina svärföräldrar.

Ja fick många fina presenter som jag tagit kort på

En duk och en tupp av Fredriks Mormor och Morfar


Ett halsband av Fam Bragesjö det var en kombinerad födelsedags- och tillfriskningspresent


Ett armband och ett par örhängen av mor och far


En påskkärring av fam friman


2 dukar och en liten kanna av  Svärpärona


Två stressstenar av min jobbarkompis Malin ska lugna mig när jag blir orolig


Sen alla vackra, underbara blommor jag fått av Fam Vennsten, Fam Backström, Fam Grahn och Fam Friman och sen dom fem röd/rosa rosorna av min man.


Tack alla för en fin födelsedag

Sov gott mina bloggänglar tusen kramar Anna Adult Smileys

Min födelsedag

God morgon

Idag är det min födelsedag, så kul. Det blev dessvärre ingen frukost på sängen men det får väl gå ändå. Snufsan kom ner till mig för en stund sen, själv klev jag upp 6.15 och hon kom ner 6.30 hon har blivit så morgonpigg. Hon brukar gå ner sätta på TV och sitta själv här ute och kolla på TV, hon är så tyst så ibland vet jag inte ens att hon vaknat för hon kommer inte in och väcker oss, fast på vardagarna så är Fredrik uppe med henne innan han sticker till jobbet.

Nä nu tänkte jag gå upp och fixa frulle till tufsan och mig. Nu börjar jag bli lite sömnig så jag skulle vilja gå och sussa men det går inte det heller så då är det bättre att äta lite så jag piggnar på mig.

Här min morronpigga snufsa


Ha det gott tusen kramar Anna

Free Emoticons

Bullbak

Hej

Nu är jag äntligen klar med mitt bullbak, jag har bakat bullar, chokladrutor och chokladbollar. Sen städat rent och fint så nu är jag redo för att bli firad imorron med många paket. Mor min ska göra tårtan så det blir sån där marängtårta med grädde och hallon mellan, I love it. 

Nu står Fredrik och torkar golven så det blir rent. Sen ska han duscha sen blir det bingen och en god natt sömn så jag är utvilad tills min dag. Ja ja nog tjatat om min födelsedag, nu ska jag titta vidare på Cityakuten så nu orkar jag faktiskt inte blogg mer så sov gott nu mina bloggänglar.

Kramis Anna

Lilla Anna och långa farbrorn

Hej

Imorron fyller jag år så ni vet alltså jag blir 32 år, hjälp! Ja ja den 23 Maj ska vi ha en sjudundrandes fest för då blir min älskade man 30 och det ska sannerligen firas. Jag tror tom att jag ska göra en stor bandaroll och sätta upp i början på vår väg så alla vet om att han "kliver över" så att säga. Han säger alltid att han är 20+ och jag är 30+ men nu blir det stopp på det nu blir det mer som " Lilla Anna och långa farbrorn" jag är ju söt och liten eller nja lite grann i allafall och han är lång och blir en farbror, ha vad finurlig jag är, tänk att jag är så rolig ibland.

Igår städade jag färdigt i garderoben och det vart så rent och fint nu kan vi gå in där utan att snubbla på saker, sen kom Lurven in iklädd endast kalsonger och shaka loss men lite svårt att kontrollera bollen.



Ha det gott tusen kramar Anna Sexy Smileys

Release me!

Hej

Ikväll var vi hos Katrin och Chrille så Fredrik fick umgås med hundarna och känna om han känner nån allergi men vet ni vad han kände inget fast han kelade med dom och lekte så nu är jag jätteglad nu kansek vi kan skaffa hund! Det är inte bara idag han träffat dom ham har åkt i deras bil där hundarna är och sen har han träffat dom igår också och kände inget då heller.

Ja ja vidare så åkte vi till Vildanden och åt mat med fam Grahn det var super gott och supertrevligt, så nu ligger barnen i vår säng och kollar på Håkan bråkan. Själv måste jag duscha och Fredrik med. Ja just det Fredrik köpt ett litet kastspö och ett par byxor sen en present till mig på vildmarksmässan. Kul kul.

Här är en låt om min ångest "Release me"



Ha det gott tusen kramar Anna

Barnstuga

Hej

Nu sitter Tuva, Ludde och Simon och kollar på Bolibompa, Fredrik och Chrille har stuckit så nu ska jag börjat städa upp här hemma och jag är verkligen på städhumör så jag ser tom fram emot att städa.

I morse så gjorde Tuva sina konstverk, en ljusstake till sin kära far. Hon är så pysslig, hon älskar verkligen att pyssla och kan göra saker av skräp verkligen hon har verkligen en skapande ådra som jag ska utveckla på henne.

Förresten FEL LÅT VANN, grrr jag hoppades på Ugglas men icke sa nicke. Snälla, snälla, snälla vad var det som hände? en operalåt vann melodifestivalen men snälla, snälla, snälla nu blev det väl ändå fel, men det kanske blir bra på Schlagerfestivalen för många konstiga låtar har vunnit dom senaste åren så den här kanske rent av vinner.

Ja nu ska jag städa, Tuva sitter framför bolliswebben och pojkarna leker m. bilar på luddes rum så jag kan städa i lugn och ro.

Tuvas fina ljusstake. Gjord av en loka flaska. Kreativt va?


Ha det gott tusen kramar Anna

Smileys

Skidentusiasterna

Hej

Nu sitter familjen åter igen på plats framför tv och väntar på Melodifestivalen. Skidentusiasterna hade det superkul, Romme är helt suveränt så nästa år ska vi åka många gånger dit, det tar bara en timme upp så det är perfekt för en dagstur.

Dagen började med att jag skjutsade Fredrik och Tuva till fam Grahn den åkte jag hem och gjorde mig snygg. Sen åkte jag upp till Lisa och Ronny där jag mötte upp Terre sen var vi hos Lisa och Ronny i 3 h säkert vi hade det så trevligt, vi har inte träffats på kanske 4-5 månader. Lisa och ronny ska ju ha en bäbbe så hon var så rund och fin om magen, kan inte säga annat än att jag är avis.

Efter det så åkte jag till Avesta och handla plastbackar och sen åkte jag hem till fam Grahn och väntade på mina älsklingar sen hade jag tänkt åka hem men Chrille och Fredrik skulle ha en liten afterskiså det vart 3 öl var och hemfärden sköts upp med 1 h. Men det var trevligt. 

Fredrik och Chrille ska även åka på vildmarksmässa i Stockholm imorgon dom verkar ha blivit bästa vänninor. Katrin och jag stannar hemma, Katrin ska jobba och jag ska städa hela huset och ta hand om barn, Simon kommer hit imorgon bitti och ska vara här till Katrin slutar kl 12.30 sen ska jag bjuda på en sprakande middag eller ja Sparre och Körresås.

Ja nu är det dax för melodifestivalen.

Matdags för Simon, Chrille och Tuva+ fotografen Fredrik


Tuva och Simon


Här är lilla Ludde
 
Ha det gott tusen kramar Anna Sexy Smileys

Hoppfull =)

Hej

Snart ska jag skjutsa Fredrik och Tuva till Chrille och Simpa. Det ska bli så kul att hon ska få åka lite mer slalom.

Igår ökade antalet besökare till 26 så det blir bara bättre och bättre, vet bara inte var ni hïttar min blogg men kul är det.

Förresten så har jag inte gett upp kampen om en hund, nu provar jag Malin metod ja ni vet vad den innebär. Jag får väl hoppas att det funkar. =) Jag kollar hela tiden på blocket efter en lämplig hund. Jag vet att många av er absolut inte vill att vio ska skaffa hund men det är väl tur att ni slipper at hand om den. Det gör jag och mina barn. Jag vet att jag är en impulsiv människa och gärna gör saker förhastat som ex. vår kära kanin, det kan jag hålla med om att det var ett förhastat köp men nu måste vi hitta rätt hund och den finns inte nånstans ännu så vi kommer ha ett tag på oss att fundera ordentligt så då blir det inget förhastat. Nä nu måste jag sluta, dom är färdiga där uppe så nu ska jag göra mig färdig.

Ha det gott tusen kramar Anna

Ho ho vad glad jag blir

Hej

Vill bara skriva att idag blev det nytt rekord med antal besökare, 24 st jippi så kul, tack alla ni som läser min blogg.

Nu åkte äntligen Elisabeth ut ur Let´s dance, ja hon är jätterar men dansar som ett kylskåp. Ja nu har Samantha, det är jättebra för er som är uppe vilket min syster Maria inte är och inte heller mina sötisar Mungo och Flynt




Lille Flynt


Lilla Mungo


Mina älskade sötaste ungar

Kram och gonatt/  Anna


Fredagsmys

Gokväll!

Idag var  jag och handlade fodrade stövlar till barnen på skomästaren dom blev så glada sen har jag beställt en vårjacka till Tuva och även köpt en vårmössa så nu kan våren komma. Väl hemma så kom mor och far och hälsade på mamma har stickat en slipover till Tuva och den var jättefin, Maria och Elliot kom även och fikade. Sen när Maria åkte hem så ville Elliot stanna kvar så Ludde och Elle lekte vidare. Mor och far åkte också så jag och Tuva stack till fam Friman en stund medans Fredrik kockade, kycklinggryta. Nu sitter kidsen och kollar på Barda dom är som vanligt skraja, och snart börjar Let´s dance.

Imorgon ska Tuva och Fredrik upp till Romme och åka skidor med Chrille och Simon. Så Ludde ska till Elle och jag ska träffa Terre och Lisa jag har inte träffat dom sen vet inte när så det ska bli kul. Nä nun ska jag kolla på tv.

Ha det gott tusen kramar Anna


Kläder, kläder, kläder!

Hej

Åh det är så kul att ni kommenterar, lite extra kul att Fridas kompisar kommenterar det är superkul att du Lillemor läser min blogg och att du verkar tycka den är bra. Då måste det stämma att jag bara är runt 20 då? Ja jag vet ju att mina systrar är trogna läsare och Fritte, Niclas, Katrin och Mimmi. Men sen vet jag inte vilka ni andra är.

Nu har mina godingar Flynt och Mungo stuckit till daggis, men det är då ett meck att få dom att klä på sig. Jag brukar lägga fram kläder till barnen på kvällarna som dom ska ha på sig dagen efter men nu har dom börjat strejka, dom vill nästan aldrig ha på sig kläderna jag lägger fram, Ludde vill tex bara ha mjukisbyxor och långärmat, jeans och kort ärmat är totalt omöjligt att få på han. Tuva däremot ska bara ha jeans och kortärmad tröja helst allt i svart så nu ska hon få vara med och handla kläder nästa gång för hon gillar inte dom kläder jag köpte sist eller ja visst tycker hon om dom men inte speciellt mycket men hon använder dom i fall hennes favvokläder är lortiga. Men det är då en strid varje morgon.

Jaha nu är det dax att åka till jobbet så ha det gott tusen kramar Anna

Adult Smileys

Läggdags

Hej

Nu är vi hemkomna från simmis och nu har barnen haft fruktstund så nu är det läggdax. Imorron ska jag åka till Avesta och handla mer plastbackar så vi får klart för det ser ut som ett bombnedslag just nu. Jag träffade Eleanor  och Mackan på simskolan och dom sa att deras Eddie går på brottning varje Onsdag kl 17 så nästa Onsdag ska båda barnen få börja och brottas, dom tycker det ska bli så kul t.o.m Ludde luring. 

Åh jag är så trött så jag vill bara gå och lägga mig nu men jag är så sugen på nånting, jag verkar ha kommit in i nån sorts sötsaltalltsug, men det är väl bara att lägga band på sig. Jaha nu ska vi snart gå och sova


Här kommer en brottningsmatch med Ludde, han är röda Flash som brottas med gula osynliga flash

   
Ha det gott, tusen kramar Anna. 

Finska familjen

Hej

Ja som ni kanske vet så är jag fascinerad av det finska språket, ja så idag vid middagsbordet så hade vi så kul för vi blev alla 4 finska medborgare, Pappa Fredrik heter numera Veiko Ruumpinen, jag heter Aino Keskitalo, Tuva heter Sirpa-Lisa Kostenniemi och slutligen Ludde heter Esko Hieventalo japp visst kan man ha roligt tillsammans.

Ja ja jag ska berätta att jag har rivit ut hela garderoben här nere för nu ska här bli ordning och reda, vi har köpt stapelbara tätslutande plastlådor (stora) så nu ska vi förvara allt som vi inte använder men inte vill slänga uppe på vinden så det ska bli skönt att få större plats i garderoben. Vi ska även köpa såna där bokhyllar på ikea såna träfärgade enkla med hyllplan som vi kan ha lite sylt, saft , konserver och massa anna, jag tycker det är kul att storhandla och få ha som ett litet matförråd, som en matkällare ungefär. Dä ä fint dä.

Ikväll har Tuva simskola kl 18.40 så det blir till att duscha där och sätta på jamsen på en gång sen hem å borsta tänderna och bums i bings. Hon är så go hon nu vill hon börja på brottning så vi får väl se till hösten då kanske hon kan börja. Om några veckor slutar dansen och då står det inte på förrän fotbollen börjar för det ska hon va med på. Det är så kul att hon gillar all sport. Ludde därimot vill inte ens prova nåt inte skridskor det är för halt, när vi sätt på skidorna skulle dom av direkt ja vi får se om han gillar nån sommarsport, fotboll kanske?! Nu är han inte så stor än så det kommer nog.

Ja nu måste jag byta om och sen ska jag och Tufsan sticka, ha det bra tusen kramar Anna Adult Smileys

Matdags

Hej

Snart ska jag träffa min vän katrin och vi ska äta lite mat tillsammans på Thai så det ska bli så gott.
Idag började jag kl 8.30 och slutade kl 10 för vi hade möte på avd angående semestern, jag ska ha semester 30-33 så skönt det ska bli. På Fredag har dom tapetrea på adenskogs så då tänkte jag att vi ska åka och kolla på tapeter till Lurvens rum kanske man kan hitta nåt fint, skulle vilja ha vårgrönt/ljusgrönt med nån fin fondvägg ja vi får se vad vi hittar på. Det blidde ingen hund, the Master har sagt NEJ så det var tråkigt men å andra sidan kan vi inte skaffa hund om han verkligen inte vill, det blir ju inge bra. Jag får väl hoppas på en liten bäbbe.

Igår betalade vi in anmälningsavgiften till resan, nu är det bara att vänta till vi åker. Fast vi ska ju åka till Kolo el Mårdo i slutet av Maj. Jag kanske ska gå och sola lite idag sen färga håret och öjonbryna så jag ser fräsch och fin ut till helgen. inte för att jag ska göra nåt speciellt men det är väl kul att vara lite extra snygg.

Nä nu måste jag åka så ha det bra tusen kramar Anna

Åh Ljuva Onsdag

Hej

Det går trögt med förhandlingarna om en vovve, han är lite challe tvärvigg har t.o.m övervägt att gå sängvägen vad tycker ni? Ja Malin på jobbet sa att det funkar så kanske ska prova, kanske ska lova han 1 gång om dan resten av året. Men vet ni vad det funkar nog ändå inte för nu säger han: Lilla gumman vi ska ju ha tid för en liten bäbis också och det var fösta gången han sa det annars har det mer varit ja vi får se men nu helt plötsligt vill han ha en unge till då förstår både jag och ni hur mycket han inte vill ha hund. Ha ha närå så illa är det inte. Ikväll är det min tv kväll förlossningarar. Så nu gör min älskade lite varmt, grönt, gott te. Men jag skulle vilja ha lite ostbågar till men det får bli en blodapelsin.

Ja nu är det dax så ta hand om er tusen kramar Anna

Livet är orättvist

Hej

Igår när jag kom till dagis så möttes jag av fröken Tina som berättade att Tuvas dagiskompis storasyster hade dött bara 13 år gammal, varför visste dom inte, Dom hade samling för barnen och berättade vad som hänt. Det var tydligen hastigt det hände. Tänk er 13 år gammal och rycks bort från sin älskade familj. Var finns rättvisan? Livet är så skört så man ska vara glad att man är frisk och att man har en familj som älskar en, livet kan förändras på några sekunder. Det är väl tur att man inte vet vad som komma skall. Och att vi skyddar våra barn ifrån onödigt lidande. Livet är okomlicerat för ett barn och ska man fortsätta att värna om.

Japp nu sitter jag här har sminkat mig och klätt på mig och håret är fixat. Nu kollar jag lite på djurpolisen i Houston och det är så intressant. Jag vill så gärna ha en hund nu men Fredrik är inte lika glad som jag. Han tycker det blir ett pass och att vi blir låsta till hemmet och hunden, visst är det så men då kanske man får uppoffra lite, barnen skulle iallafall älska den lilla hunden och hjälpa till rätt mycket. ja får väl tjata lite till bara så kanske han ger med sig. Kanske kan jag freata med nåt? Jag kan ju säga att han får köpa en fyrhjuling fast vi inte har råd men det behöver vi inte ta upp eller hur?

Nä nu ska jag snart åka så ta hand om er tusen kramar Anna

Rörd till tårar!

Hej

Jag vill tända ett ljus för alla ni älskade människor i mitt liv, familj, släkt och vänner.

En dikt till er


När allt var som värst  fanns ni där och höll lågan vid liv
Ni var där och stöttade mig och tittade på när jag tog nästa kliv.
Jag har många gånger skippat efter luft
och jag vet att för många av er var det också tufft
När det kändes som allt tog slut
Hittade alltid ni ett ny väg ut
När livet var hårt och det på mig tärde
så fanns ni där och visade och lärde
Jag vill till slut tacka alla er som brytt sig om hur jag mår
för visst är det så att tiden läker alla sår

Tack ni älskade, underbara.


Här var dagens dikt av poeten Anna

Sen vill jag uppmärksamma alla underbara Sms jag fått under resans gång

Syster Maria:
Gumman du vet att du kan ringa eller komma hit när som helst,
jag finns alltid där för dig
Det finns ingenting i världen som du inte kan genomföra,
komihåg att jusst du är unik.
Du har 2 underbara barn å en man som älskar dig oändligt.
En familj som alltid finns där för dig.
Det finns egentligen ingenting som man kan säga, men du kommar att klara av det här.
Jag vet att man inte tror det...men tro mig du fixar det.
Kommer alltid att älska minälskade lillasyster.

Tänker på dig hela tiden. Älskar dig min älskade lillasyster

Syster Cina

Anna, rasmus och jag ÄLSKAR DIG puss

Hej, Jag tänker på dig hela tiden. Jag kommer till dig på Fredag om du vill.
Rasmus och jag älskar dig ska du veta. puss puss

Niclas
Tänker på dig! Hoppas att allt löser sig, puss

Mimmi
En massa stärkande kramar från mig. Tänker på dig.

Frida
Jag tänker på dig, jag älskar dig!

Hanna Eriksson
Du vet att jag finns här om du vill prata eller bara fördriva tiden lite,
hoppas du mår bättre snart, kram Hanna

Camilla Sundius (Jobbarkompis)
Anna Det tar tid och det kommer att bli bra!Nu ska du bara vila huvud och kropp...min kära vän!
Tänker på dig och du får gärna höra av dig om jag kan hjälpa dig med något..stora kramar på dig!

Maritta
Ta hand om dig vännen tänker på dig, många kramar från Maritta

Birgitta Björk (jobbarkompis)
Hej Anna jag tänker på dig kram Birgitta, ring om du känner för att prata!

Ullis Danielsson (jobbarkompis)
Hej min vän, om du orkar så kan du höra av dig. Tänker på dig o sänder positiv energi, kram Ullis

Eleanor Johansson 
Hej min vän!Har tänkt på dig ändå sen vi pratade, hoppas att du mår bättre och att dom kan hjälpa dig.
Tänker på dig vännen och hoppas innerligt att du mår lite bättre. Många styrkekramar Eleanor
Nina Gustavsson
Hej gumman! Hörde att det inte var så bra ...Tänker på dig o finns här om du behöver... kram Nina.

Jag har säkert fått fler fast jag inte har dom kvar i telefonen

Sen har jag fått 3 vykort

Ett från Mimmi:
Jag tycker om dig, Finns här för dig min älskade vän. Vi tar en dag i taget!  Älskar dig! Puss och kram Mimmi

Ett från Jenny Holmgren
Vill bara att du ska veta att jag tänker på dig. Hoppas att du mår bättre. Finns här om du vill.
Många kramar Jenny

Samt ett från Terese som jag tyvärr inte hittar.

Sen alla fina blommor jag fått plus alla stöttande samtal

I love you all <3 Anna

Work Work

Hej

Idag ska jag till jobbet och förkylningen var kort men intensiv och armen är så mycket bättre så det blir bättre och bättre dag för dag. Ja jag måste berätta att igår satt jag och kollade på hundar och hittade en allergifrihund som var jättesöt så nu håller jag på att övertalar Fredrik om att vi ska skaffa hund, ja vi får se. barnen skulle iallafall bli överlyckliga och jag med förstå att ha en hund som inte lossar hår, ahh det måste vara den perfekta hunden även fast jag har slutat vara så pedantiskt tror/försöker iallafall. Ja vi får se kul skulle det vara iallafall. Det är lite hopplöst för jag har måhända världens bästa make men han är ju allrgisk för allt, häst, hund och katt plus pollen,björk gråbo ja you name it. Så det är tur att det finns allergifria hundar. Man kan ju prova iallafall, ja vi får se.

Jag sitter och tjatar på Tuva att hon ska äta upp smörgåsen så nu svarade hon mig: Jag är ju ingen frukosttjejdet vet du. Ja ja visst hon gillar faktiskt inte frukost så mycket hon är mer en middagtjej.  men nu ska jag l'ägga fram kläder åt dom så dom kan klä på sig för dom har blivit så duktiga på det sen jag bröt armen så det är så skönt och bra.

Jaha ta hand om er tusen kramar Anna  Sexy Smileys

Hockey Rocky bocky

Hej

Måste bara lägga in en film på vår lilla stjärna. åh han är så go. Han har ingen aning att jag filmade han så det är härligt att se att han släpper loss.



Ha det gott tusen kramar Anna

Piggelin!

Go kväll!

Det är så skönt för jag är piggare nu och ska gå och jobba imorgon så det är så skönt. Ikväll är det Cityakuten, mitt favvoprogram kommer sitta klistrad framför TV.

Vi har ett problem,  barnen främst Tuva vill så jättegärna ha en katt men det vill verkligen inte jag ha. Jag sa det till henne att nån katt blir det inte och då frågade hon: En kanin då? hmm nä helst inte, marsvin ? Ja jag vet att jag inte är nån djurmänniska, jag tycker det är mysigt ibörjan men tröttnar rätt snabbt när jag inte kan hålla rent och hårfritt för det är liksom mitt största problem. Att det är nyttigt för barn att ha djur tvivlar jag inte på men jag vet inte. Det är klart att jag vill att dom ska få prova på att ha djur så ja vet bara inte hur vi ska lösa det, vill faktiskt inte bara säga nej när hon tjatar så och jag vet att hon skulle ta hand om djuret för med vår katt Olle var hon helt galen i och hon älskar att pyssla hand om både bäbisar och små djur.  Hon skulle nog bli det perfekta matten ett litet djur kan ha. Ja det löser sig.

Ja nu ska jag umgås med min kära man vhan kom hem så sent kl 19 så nu ska vi gosa tills cityakuten börjar.

Här kommer en film på våra underbara barn bakandes chokladbollar

Ha det gott tusen kramar Anna Smileys

Sjukdag!

Hej

Idag är jag hemma känner mig så hängig och febrig och så är jag helt komplett dunderförkyld, alltså det rinner i näsan och ögonen konstant så det är så drygt men jag kan faktiskt säga att armen börjar bli bättre och bättre. Så det är så skönt. Nä barnen leker på sina rum så jag sitter i lugn och ro och bloggar lite. Har nyss pratat med Mimmi och dom ska på kryssning till Helsingfors så dom får en härlig start på veckan. Nu kollar jag in Nat Geo Wild ska se om jag har nå ny fakta åt er. Idag handlar det störtfloder när en fördämning brister och vilka katastrofala följder det blir. Tur att vi bor i Sverige där naturkatasrofer är inte är vanligt förekommande.

Idag är Fredrik i Stockholm och jag längtar efter honom, jag drömde i natt om att han skaffade en ny flamma och han brydde sig inte ett jota om mig , jag existerande knappt för honom han hade bara den nya tjejen i huvut så jag vaknade helt genomsvettig och grät som ett barn. Alltså det är nog min största fasa att han ska tröttna på mig och vill ha en okomplicerad kvinna i sitt liv, nån som kan kolla på skräckfilmer, åka värsta karusellerna, hoppa bungyjump ja göra sånt som han är intresserad av och sånt som jag är livrädd för. Ja undrar ibland vad det är han älskar hos mig? Jag vet att klart jag har kvaliteter som han älskar iochmed att han gifte sig med mig så kan jag kanske inte är så tokig. Men jag kan ändå inte sluta att tänka på varför jag har fått en sån underbar man, det är klart att han också har sina sämre sidor men ändå är han i sin helhet nästintill perfekt med undantag på städningen och kan ibland vara lite glömsk och oansvarig. Men hans sätt mot mig kan jag inte önska mig någe bättre så jag undrar varför jag drömmer såna konstiga drömmar när han i verkligheten är helt fantastisk mot mig han får mig känna mig oerhört älskad och faktiskt kan jag ibland t.o.m känna mig som jag är hans drömkvinna plus att han säger det väldigt ofta så jag har det så bra. Synd tjejer att jag hittade honom först. Nu släpper jag honom aldrig. Ha Ha Ha


Ha det gott tusen kramar AnnaSmileys

Enough is enough!!!

Hej

Vi ska äta pizza och Ludde ville ha pizza m långa skinkor alltså vanlig Bussola, han tycker att skinkorna på pizzan är långa. Alltså det är inte mina skinkor som är långa. Ja nu har äntligen vår plutta kommit hem. Det var så härligt att få hem henne igen. I badet så hon till Fredrik, Pappa nu när jag varit borta så har vi inte haft nån myskväll vi fyra så då kan väl vi ha det ikväll? Åh hon är för go, så ikväll ska vi mysa tillsammans vår älskade familj.

Ja däremot är skitförkyld så det är så jobbigt, det rinner i näsan och ögonen hela tiden. Nu kan jag tycka "Enough is enough". När ska detta ge sig? jag rivstartade året med massa sjukdomar, först ångesten sen på fick hela familjen influensa som sedan bröt jag armen och med det blev jag begränsad och kunde återigen inte göra så mycket hemma vilket skapade ytterligare lite mer ångest sen när det la sig så kom förkylningen som ett brev på posten, nä nu får det vara nog tycker inte ni jag borde få vara glad och frisk nu? Ja nu ska jag väl inte klaga för mycket för det finns alltid dom som har det mycket sämre. Ja ja livet är orättvist ibland, men det som inte dödar, härdar. Så det är bara att borra ner huvut och köra som f-n. Bara det slutar snöa och våren kommer så det inte gör så ont att borra ner huvut när tjälen fortfarande är kvar. Nä nu kommer maten snart och Tuva vill sitta framför datorn och kolla in bolibompawebben.

Vi fick hem en skitig liten unge som fick lov att ta ett bad m. sin bror


Ha det gott så länge tusen kramar Anna Smiley Faces

Jag ser det snöar

Hej

Åhh vad härligt det är när det snöar tycker inte ni det? Jo det vore väl härligt om det kom en sisådär 200 m snö. Sen är det så sköönt att vara så förkyld och ha såå ont i bihålorna och sen min arm som bara gör skitont ja livet leker liksom helt enkelt. Men allt är skitsamma för idag dag kommer min pluttta hem. Är så rädd bara när dom ska köra i det här snöovädret.

Nu ska jag försöka rensa lite kläder i barnens lådor för det behövs jag ska skicka med lite kläder till Almis som Tuvis har vuxit ur hon blir så glad Almis när hon får för henne "nya" kläder. Sen har jag tagit upp kläder från pojkarna Hugge och Elle som Ludde fått ärva håller på å kollar vad som måste köpas in till våren, ska vara ute i god tid så man får det man vill ha. Jag var faktiskt in på Ellos.se och kollade in vår jacka och där fanns det en skaljacka för 200 kr som jag tänkte köpa åt pluttan plus ett par tillhörande byxor i samma matrial, vatten-och vindavvisande och det hade fått högsta betyg av andra som köpt jackan. Den fanns i rosa, grön och svart så när hon kommer hem så får hon själv bestämma vilken färg hon vill ha. Jag tror den duger alldeles utmärkt vi får väl se om den är bra. Ja nu måste jag sluta.

Ha det gott många kramar Anna

Snälla snälla snälla

Hej

Jag tycker verkligen att Caroline af Ugglas är toppen gu vad bra den låten är. Den borde vinna hela melodifestivalen.

Snälla snälla snälla ta hand om er! Puss Anna

Ludde badmonster!!!

Hej

I dag var vi i Avesta och badade och det var mycket mycket bättre än i Fagersta. Kanske skulle lägga kommunala pengar på ett bättre bad här i fagersta istället för en förbenad bandyhall/eventarena, hur många barn vill spela bandy? Jo visst det finns säkert kanske 10 st gemför det då med antalet barn som fullkomligt älskar att bada. Vatten har sysselsatt barn i århundraden. Visst det är tänkt att det ska vara en eventarena också men hallå vad /vilka ska komma hit och vilka kommer att ordna det, dom artister som kommer hit fixar Greenman och fagersta är lite för litet för typ Bruce Springsteen. Vi har ju faktiskt Fagerstahallen men det ordnas ju aldrig något för oss fagerstabor mer än krogen så då är valet enkelt, skippa bandyhall bygg äventyrsbad i simhallen istället. Vad tycker ni om det?

Ja ja Ludde hade det jättekul idag iallafall vi träffade Fam Olsson där Jenny, Henrik, Elin och Erik så Ludde blev
superglad och det var nyttigt att bada med Erik och Elin för dom var helt galna riktiga vattendjur så Ludde blev modigare bara av att se Erik slänga sig hullerombuller i plurret så han vågade också hoppa från kanten tillslut . Dom har också en stor rutschkana där alla barnen for som en vantar och hade jättekul alla åkte själva så dom var supermodiga. Ja det blir nog Avesta nästa lördag igen då med vår älskling. Vi tänkte försöka få barnen riktigt duktiga i vattnet tills Spanien i sommar. Tuva går ju på simskola och är snart simkunning men lite mer träning krävs.

Ja nu ska vi kolla vidare på melodifestivalen

Ha det gott tusen kramar Anna
Sexy Smileys

Bada

Hej

Nu blir det en snabbis, vi ska nämligen åka till Avesta och bada alla som jag pratat med säger att det är så bra där så nu ska vi prova så ha det gott så länge för nu är det bråttom. skriver sen å berättar hur kul vi hade.

Ha det gott. kramar Anna

Luddes Fredagsdans!

Hej

Vill bara lägga upp en film på min älskling, han dansar lite för oss men så fort kameran dyker upp dyker han ner, han vill inte riktigt dansa när jag tar upp kameran men vara med på kort är han mer än gärna. Ja ljuset är inte det bästa men här kommer han



Ha det gott tusen kramar Anna  Sexy Smileys

Myskväll

Hej

Nu är det vår myskväll, har gjort hemmagjord pizza och det smakade jättebra. Sen ska gottet fram, smågodis och ostbågar namsigottsi. Jag tänkte duscha innan Let´s dance så jag blir ren och fin. Idag jobbade jag och det gick bra, sen åkte jag upp på stan och spontan köpte ett par skor, jättefina. Sen åkte jag vidare upp till sjukgymnasten och han sa att jag skulle fortsatta med mina lätta övningar i 4 veckor till sen har det gått 6 veckor och då blir det riktig träning så jag får tillbaka min muskelösa arm. Vid 14- tiden åkte jag och hämtade Ludde vid dagis sen åkte vi och handlade godis på min favvoaffär "Pickaboo". Sen åkte vi till firman och hälsade på vår älskling Fredrik, min syster Cina ville kolla på kakel till sitt badrum så jag vart kvar på firman i över 1 timme sen åkte vi upp till Fam Vennsten för vår kära Anders fyllde år, hela 46 unga år ja du Anders du är då lika snygg som du var vid 26 kan nog hålla med Fritte om att du är en Batman du har liksom på nått vis drag av honom tänkte mest på tvättbrädemagen. 

Ja ja nu ska jag in i duschen som sagt sen är det tv:n som hägrar så simma lugnt mina vänner.

Här är mina nya skor, snygga va?


Ha det gott tusen kramar Anna Smiley Faces

Snygg som få!!!

Hej

I går var jag och Ludwig och fikade hos Katrin och Chrille. Ludwig och Simon lekte och hade det jättekul. Sen gav vi oss ut på en tur med deras bil och åkte runt Klackberg och Flängan, har aldrig åkt på dessa vägar så det var kul att se lite nytt runt omkring Norberg. Idag är det Let´s Dance och så är det Barda och Amigo alltså vår myskväll. Jag har även helghandlat så det är så skönt att ha allt gjort så idag kan vi ta det lugnt.

Jag skulle vilja klippa av mig lite nu känns det som jag har så där halvlångt tråkhår så jag ska beställa tid hos Mimmi. Men hon jobbar inte förrän Torsdag nästa vecka så det är lite tråkigt men men. Sen vill jag tona det plus gå och sola så jag blir en ny fräsch brud va sägs om det? Jag behöver lite ljus i detta gråa vädret.

Som alla kanske märkt är jag en tofstjej alltså gillar att ha håret i en tofs och senast igår så skrev jag att jag inte kunde sätta upp en tofs i håret men hahahahah idag har jag lyckats. Fast det gjorde ju rätt ont men det måste övas med armen. Så nu kan jag sätta upp håret och det är såå skönt.

Nä nu är jag så snygg så jag måste åka till mitt kära jobb. Ha de gott, kramar Anna

Deprimerad!

Hej

Åh allt känns såå himla tungt, jag kan liksom inte sätta fingret på varför jag känner mig så nere och deppig. Eller jo det är vädret, den förbenade snön och blasket, det trista gråa vädret kallt och osoligt nu skulle det kännas skönt om kung Bore släppte sitt grepp och vårälvorna svävar fritt och strör sitt guldiga harmoniska guldstoft över oss. Sen är det jättedrygt med min onda arm, den gör såå ont, ja jag vet att jag tjatar men det gör så ont i den. Allt är såå jobbigt just nu, kan inte fixa håret ordentligt, kan inte ens sätta upp en tofs i håret inte peta näsan, det gör skitont när jag ska klä på mig, handla, laga mat, duscha, diska, städa, bädda sängen ja ska jag fortsatta? Allt är så förbannat krångligt och besvärligt, I hate it. Men men jag ska inte klaga jag har kollat in en Tvklipp från Aftonbladet där AIK.s målvakt bröt av benet, det bokstavligen hängde åt sidan det såg så fruktansvärt vidrigt hemskt ut ja bläää stackars människa. Jag ska upp till sjukgymnasten i morron så då ska han få kolla på min arm.

Jaha då är man 33000 kr fattigare för vi har bokat en resa till Spanien, så nu ska det bli bra och skönt. Nu har vår familj mycket att se fram emot först till kolmården i pingst sen ska vi kanske upp en sväng i sommar till trångsviken. Så som ni kan se är kalendern fullbokad av allehanda utflykter.

Jag pratade nyss med Tuva och dom spelade "Svälta Räv" sen skulle dom äta kvällsfrulle och gå och natta, min älskade unge vad jag älskar henne. Men sen har vi galningen Lurven här hemma som är såå otroligt go, han har faktiskt fått en ny Turtlesfilm alltså en sån där tecknad från 80-90 talet jag han älskar Turtles.

Nä nu måste jag hjälpa till lite här hemma eller så lägger jag mig i badet vad tycker ni? ja jag förstod det att ni vill att jag ska bada, TACK mina älsklingsbloggläsare för att ni vill mitt bästa. Puss

Här kommer ett kort på mina älsklingar, se så fina dom är.


Ha det gott så skriver jag mer senare, tusen kramar Anna

Stora tårar rullar på min kind!

Hej

Nu är kl 06.24 och Tuva har nyss åkte, hon vaknade 05.00 och var så spänd. Hon var jätteglad medan hennes kära mor är jätteledsen. Åh jag vet att det är fjantigt men jag vill bara ha henne hos mig hela tiden hon är ju min gullunge.Men jag har ju kvar min älskade plutt hemma och det är verkligen tur. Vi ska verkligen gosa och mysa vi tre i stället. Vi får ge honom  mycket uppmärksamhet och sysselsätta honom. Vi ska nog åka till simmis på Lördag. Han blev ledsen när inte han skulle få följa med farmor och farfar men det är han tur nästa gång.

Ja, nu får jag torka tårarna. Det är 4 timmar kvar innan jag ska till jobbet och det känns som en evighet, ska försöka somna om ett tag men vaknar väl lurven.

Ja nu ska jag sussa ett tag skriver mer sen, tusen kramar Anna

Tuva ska åka bort

Hej

Tuva ska åka till trångsviken i morgon med farmor och farfar och kusin Vera, dom åker imorgon bitti kl 6-6.30. Jag vill absolut inte det, jag kommer att sakna henne för mycket men hon kommer att ha kul det vet jag. Farmor Eva frågade imorse om hon fick följa med och vad ska man säga: NEJ. Nä det går inte för jag kan inte tänka på mig själv det har kretsat runt mig rätt mycket nu så jag går gärna bort från rampljuset en stund. Men jag älskar henne sååå himla mycket så jag vill bara ha henne hemma. Vi får ha en extra mysig helg med lillskrutten.

Jag har ont i min hals och känner mig lite febrig så där ont i skinnet liksom öm, ja ni vet hur det känns. Ja men det lättas upp av att jag ser på mitt favoritprogram förlossningsakuten oh ya I like it. Vi måste nog skaffa en till liten bäbis. Jag vill det, men inte nu.

Ja nu ska jag kolla vidare, ha det gott tusen kramar Anna

Adult Smileys

Modebloggar

Hej

Jag börjar undra om jag startat min blogg på fel bloggsida alltså blogg.se, varför? Jo det finns en 20 i topp lista på deras startsida och där finns mestadels bara modebloggar där 20-åriga kvinnor skriver om sitt liv i storstan och alla fina kläder dom köper, jag tycker tjejerna är jätteduktiga att blogga och alla är jättefina och säkert supertrevliga men varför kan inte det vara lite fler bloggar om själva livet som småbarnsförälder och mer om miljön som är ett allvarligt hot mot vår jord och sist men inte minst vår hälsa. Allt handlar inte om mode och kläder, nä det finns mer än så bortom all glitter och glamour. Men vem vill läsa om en 2- barns morsa på 32 år som är lite koko? Ja jag saknar iallafall mer bloggar som är skrivna av en vanlig eller ovanlig mamma eller pappa som har en hop med ungar. Jag tycker Rebeckas blogg är roliga att läsa, den heter "17 år & trebarnsmamma"  Hon är så härlig ung mamma med sån otrolig livsglädje och sånt är kul att läsa . Även få tips och råd om barn från andra som sitter i samma sits. Vad tycker ni?

Ja nu sitter barnen i badet och har det jättekul dom leker så bra ihop och samsas. Nu hörde jag min kära son säga något olämpligt i badet:

Åhh jag sket, sen asgarvade han. Alltså han är i kiss och bajs åldern. Det är jättemycket stjärt och snopp och sånt som hoppar ur mun på han sen avslutas varje mening emd ett asgarv, han är lik sin far som också asgarvar så fort han släpper väder. Om Fredrik har släppt sig i bilen och vi båda sitter i och jag känner en distinkt doft som retar mina näsborrar så det enda jag behöver göra är att titta på honom så brister han ut in asgarv. Äpplet faller inte så långt från päronträt.

Ja nu ska jag hjälpa min älskling med barnen, ha det gott många kramar Anna Smiley Faces

Här är mina älsklingar i badet

Fixa naglarna

Hej

Nu håller jag på att fixa till mina naglar och det blir så fint ska ni veta, jag är färdig för att åka till mitt jobb så jag har varit duktig faktiskt, just nu kollar jag på Animal planet och Djurpolisen i Housten och nu handlar det om djur som är svårt misskötta, det är helt sjukt hur människor kan göra så här mot sina djur.

Ja, för mig själv går det upp och ner vill bara att allt ska vara bra igen och livet är i full gång men det tar tid som sagt var. Rom byggdes inte på en dag som dom säger. Men jag kan ju klara mig själv nu och det är skönt och sen ska jag bara lära mig hantera svåra situationer i livet. Sånt är livet, man kan inte ligga på topp hela tiden för då vet man inte när man mår bra tillslut. JAg vet att jag inte är tokig och jag fick en bekräftelse på det i Måndags på jobbet. Jag pratade med en kvinna där och jag fick veta att hon också haft konstiga tankar och hon är normal och frisk så när hon berättade lite vad hon gått igenom och hur hennes tankar var så blev det som en liten befrielse, tänk att det är inte bara jag som tänker tokigt och har konstiga tankar det har vi nog alla lite till mans, eller vad säger ni? Det bor nog en liten tokfrans i oss alla  och tur är väl det  för fantasin sätter inga gränser. Så är det.

Jaha nu börjar jag om en halvtimme så jag ska snart ge mig iväg.
Ha det gott, stora kramar Anna

Smiley Faces

Dyra skidor!!!

Hej

Åhh jag blir så upprörd för i början av Februari så köpte vi skidor till Tuva för 2000 kr rätt dyrt om jag får säga. Sen var vi i Säfsen och åkte över en weekend sen då ja då går jag och bryter armen smarthuvu. Vi som tänkte åka till Romme på lördagen efter armbrottet men det vart ju inge. Så nu vill jag att Fredrik och Tuva åker till Romme själva så hon får utnyttja sina nya skidor för man vet ju inte om hon kan ha skidorna nästa år och då blir det ganska dyrt med tanke på att hon bara har använt dom 1 gång för en summa av 2000 kr eller hur? Ja ja det löser sig.

Härom dan frågade min syster Birgitta hur det är med mitt miljötänk, hmm tänkte jag det är jättebra för jag källsorterar jättebra. Men hon syftade på mitt förslag att hjälpa våren lite, hon tyckte det inte var särskilt bra tänkt för miljön. Visst det har hon rätt i men att elda är inte så farligt ur miljösynpunkt. men ok vi väntar väl på den då för den verkar vara på väg nu för man kan höra takdropp och faktiskt lite fågelkvitter åhh så härligt. Nu fattas bara solen.

Min dotter är så rolig, hon är i nån sorts trots ålder hon säger emot oss rätt mycket och ska bestämma vad hon ska ha för kläder, idag gick hon in i tvättstugan och leta fram en skitig tröja som hon absolut skulle ha på sig och när man säger nej så blir det ett ramaskri och det är så jobbigt. Hon som alltid varit lugn och foglig har blivit lite uppkäftig och när man pratar med henne så håller hon för öronen, hallå var är min lilla ängla flicka? Ja ja nu är hon väldigt snäll och go och rar ändå men hon har förändrats sen hon var mindre men det ska ju vara så. Hon blir nog en foglig tonåring lik mor sin. Förresten så klär hon på sig, borsta tänderna, tvättar sig själv nu så ett moment mindre för mig på mornarna.

Här är hon min älskade dotter klar för dagis

No Italian Stallion

Hej igen

Näpp, inte blev det nån skrubbning på ryggen för min del, inte heller såg jag röken av den s.k Italian Stallion nä han satt istället och spelade nintendo, japp så attraktiv är man nu för tiden hmm. 32 och tvåbarnsmorsa inte direkt ett fynd på krogen längre. Men det spelar verkligen ingen som helst roll för jag vet att jag är fredriks drömkvinna så skönt att veta.

Förresten så har jag slagit bloggrekord på antal beökare, då alltså mitt rekord nu med 21 besökare åh det är så kul.
Ännu roligare är det om jag får veta vilka alla är, ge er tillkänna vetja.

Nä ha det gott, många kramar AnnaSexy Smileys


Min kära lilla ponny

Hej

Idag var jag och jobbade och det gick finfint efter jobbet åkte jag till min terapeut sen vidare till dagis och hämtade barnen. Jag kom lite sent till dagis så det var precis dax för mellis på dagis så Ludde blev lite arg för han inte fick äta nån mellis så jag lovade glass när vi kom hem och då gick det mycket bättre. Det har blivit så skönt för Ludwig tycker det är så kul på dagis nu, han och Erik är såna bundisar.

Snart ska vi äta memma m. grädde och socker ja man kanske är lite halvfinsk. det är familjen Friman som lärt oss äta denna finska delikatess, kanske har nämnt det tidigare. Gott är det då iallafall. Jag sa ju att jag skulle ha en spakväll men den blir återigen blev den inställd för jag orkar inte med armen det gör så sablarns ont så jag får ta min efterlängtade spakväll när armen är läkt. Annars kan ni alla skramla lite så jag kan få gå på riktig spa , haha vilken idé jag kom på. Nä nog talat om min förbenade men efterlängtade spakväll nu över till vädret.

Ett molntäcke rör sig västerut från klippigabergen, eller närå nu trodde ni att jag blivit galen på riktigt när jag ska börja referera väder på min blogg, nä det räcker med faktan jag sprider från alla naturprogram jag ser på, visst?
Ni lär er en hel del och det kan ni tacka mig för sen när ni står i Jeopardystudion och får en fråga om blåvalen och det blir klirr i kassan pga mig, den superintelligenta supersmarta järnhjärnan Anna. Skänk då en tanke till mig den galne bloggaren, eller så kan ni skänka pengarna det är bättre.

Nä nu ska jag ta mig in i duschen, Fredrik ska få skrubba ryggen ååå så skönt. Förresten så ringde jag till fritidsresor idag och fick ett pris på en resa till Spanien, alcudia och all inclusive 31191 kr japp det drabbar ingen fattig eller hur, ja ja nu får vi väl se hur vi ska göra. Det blir bra bara vi bestämt oss. Ähh jag ville bara göra er lite avundsjuka. Hi hi.

Nä nu är det dax för duschen, hingsten står och väntar. "Italian Stallion" som han helst föredrar att bli kallad, ja ja lillskrutten, han är väl för go "min kära lilla ponny" ;
Ha det gott många kramar Anna  Sexy Smileys


Rädsla!

Hej

I morse kom Fredrik och hämtade barnen och körde ner dom till dagis, det gör fortfarande väldigt ont i armen så det underlättar om han kommer och hämtar dom. Jag är så rädd att han tycker det börjar bli lite jobbigt att hela tiden hjälpa mig. Fast han har dock inte sagt något till mig, jag har frågat han om han tycker det är jobbigt och om han kommer att tröttna  men han säger bara att: Nej, älskling det är ingen fara, jag kommer inte tröttna. Jag älskar dig jättemycket, tänk inte så gumman. Och dom orden är så skönt att höra ska ni veta. Han är mitt allt.

Nu är Tuva på dans och Ludde sitter och kollar på "Spy kids" en favvofilm faktiskt. Snart ska vi laga mat, sen ska vi också kolla på resor till Espania, det ska bli superskönt att åka dit. Ikväll ska Fredrik försöka att färga mitt hår tänkte ta en spakväll i kväll istället, jag skulle gjort det i Söndags men det blev annat imellan. Jag ska göra mig annu finare. Nu kommer min älskling snart hem så jag ska gå upp och slänga ihop nått gott och enkelt. 

Skriver mer ikväll, ta hand om er tusen kramar Anna 

Adult Smileys

Utlandssemester!

Hej

Nu ska vi bestämma oss var vi ska åka på semester  i sommar troligtvis blir det Spanien men vi har tittat på hotell på Alcudia men det verkar rätt fullt, men det är för att vi vill ha "All inclusive" och det har inte alla hotell så vi får söka vidare.
Japp nu har vi hittat fler hotell som är intressanta, så snart ska vi nog boka så kul.

Det gick bra på jobbet idag, det var skönt att vara tillbaka och en glädjande nyhet var att jag ska få en bättre plats för en annan kollega ska snart gå i pension så jag kommer få en bra plats så skönt det kändes. Så tillsvidare har jag min sunkplats. Nä ikväll så har jag inte så mycket att skriva för vi måste kolla på resor. Just nu mumsar jag cashewnötter och det är gott. Sen ska vi mysa lite framför Tv:n

Ha det gott, Kramar Anna

Jobbet hägrar

Hej

Snart är det dax att åka till mitt jobb och det ska bli kul. Sen ska vi åka och hälsa på Ella och Malte, Fredriks kusin Nettan och hennes barn är där. Ella har stickat sockor till barnen som dom ska prova tror jag. Jag har verkligen tur med det här med stickat, Jag kan inte sticka själv eller jag kan nog men vill inte alls för jag tycker det inte alls är kul så då har jag som tur är flera andra som stickar åt mina barn mamma, Fredriks mormor Ingrid och nu Ella, hur bra som helst tycker ni inte?

Lite vettig fakta om naturen

Just nu handlar det om tornados på Nat Geo Vild, rätt skönt att vi är förskonade från sånt. Dom kan vara från några sekunder till upp till 3 timmar. F1 på en tornado är 120 km/h  medan en tornado F5 även kallad mördarmaskin kommer upp i 512km/h. 120km/h förstörs vägskyltar och sånt då kan ni tänka er vad en F5 gör. Det är rätt fascinerande.

Ja nu måste jag börja göra iordning mig så jag blir snygg till jobbet.

Ha det gott många kramar Anna  Adult Smileys

Saknar att städa

Hej

Imorgon ska jag äntligen jobba, å det ska bli kul. Just nu har vi ätit kvällsmat, tonfisksallad och vitlöksbröd.
Snart ska vi bada barnen eller ja Fredrik får lova att duscha dom får min onda arm. Jag tänkte ringa till doktorn imorgon så jag kan få röntga armen igen för det har blivit värre nu. Jag var ju som sagt och shoppade igår och det blev värre då illa, illa. Jag vill veta så att allt ligger som det ska för det gör så förbaskat ont i armleden men jag fattar inte varför. Så nu ska jag ta det lugnt och slappa framför tv ahh vad skönt. Närå jag måste hjälpa till.

Åh vad jag vill städa jag vill vara bra i handen så jag kan städa och dona. jag vill vårstäda och putsa fönster, tvätta skura golv, damma ja allt vill jag göra nu men det går inte alls bra så jag blir så frustrerad. åh giv mig kraft.

Här kommer en jättefin låt som Tim Mc Graw har gjort, han är såå himla bra och han har blivit min nya idol.

 

Ikväll ska vi titta på en film som vi hyrt "Jiddra inte med Zohan" det är med Adam Sandler och han är rätt bra faktiskt.

Ha det gott, tusen kramar Anna   Smileys

Endorfiner – den enkla vägen till lycka!

Hej

Jag ska börja träna, japp det ska jag. Nu har jag tagit reda på en del om vad träning kan göra för kroppen, och det är en hel del.

Ett utdrag från en artikel:

Finns det en biologisk förklaring till varför många människor söker sig till extrema och farliga situationer? Fungerar verkligen placeboeffekten och varför blir man så glad när man är kär? Dessa och många andra funktioner i kroppen påverkas av endorfiner, eller som de ofta kallas i folkmun, "kroppens eget morfin" och "må-bra-hormoner".

Endorfiner får oss att känna välbehag
Endorfiner som är kroppens eget morfin påverkas också av träning vilket gör att vi känner mer välbehag. En studie har visat att träning ger en ökad koncentration av endorfiner i kroppen. Det kan vara en del av träningens positiva egenskaper förebyggande eller mot en nuvarande depression.

Komma igång med träning
Är man nere i träsket, är också lusten till att göra saker begränsad. Att komma igång med träning under en depression kan därför kännas mycket avlägset, trots att man mår bättre när man väl kommit igång. Dessa tankar har man emellertid inte i huvudet innan man väl kommit igång.

För att inte tröttna allt för snabbt är det viktigt att inte gå fram för fort. Är motivationen redan i botten är det lätt att man avslutar sin planerade träning innan man hunnit börja. Nedan kommer ett par punkter som är väl värda att fundera igenom.

* Gör träningen till mer än bara träning. Ta med en vän eller följ med en vän som redan tränar sedan tidigare.

* Sätt upp mål som är realistiska i förhållande till den kondition du befinner dig i.

* Se inte träningen som en börda, utan som ett hjälpmedel i din behandling. Gå in med inställning om att du kommer att må bättre.

* Att inte uppnå ett utsatt mål är inget misslyckande. Alla framsteg i din träning är lyckat.

* Träna det du tycker om, på så sätt är det större möjlighet att du fortsätter.

Jag har alltid velat träna men aldrig känt tillräckligt med ork eller vilja tills nu. ÄN en gång så kan jag säga "Inget ont som inte har något gott med sig." Jag vill verkligen bli gladare och må så bra man kan och leva livet som man ska, jag vill känna lycka och glädje över vad livet har att erbjuda. Vi har det så bra i Sverige, mat på bordet, bra sjukvård, jämnställdheten är ok och vi bor i fina fungerande hus vad mer kan man önska. Tänk på folket i Darfur i Afrika. 

Vi måste lära oss uppskatta livet, man vet aldrig vad som händer. 

Ha det gott och tänk positivt så löser det sig, tusen kramar Anna. 


Nu vet jag vad ni gör

Hej

Nu vet jag vad ni gör på arbetstid, ha jag har kommit på er. Ni läser min blogg, och det på arbetstid. Vet ni varför jag genomskådat er? jo för att jag kan se hur många som går in på min blogg varje dag och på helgerna så går antalet ner rätt mycket. Skärpning, Nä på jobbet ska man jobbe. Eller läs allt ni kan för sjutton det får mig att skriva mer. Jag ska inte tjalla.

Ja idag ska vi gå på BOLT här i Fagersta det är den nya filmen om superhunden. Barnen tycker det ska bli jättekul.
Sen ska min syster Borgitta och Anders komma ner och fika, hmm dom var här igår och lämnade blommor och en chockladask till mig för min brutna arm och jag var inte hemma. Så nu ska jag vara hemma iallafall.

Nu ska jag fixa och dona här hemma lite men jag har ont i armen.

Ha det gott, kramar Anna


RSS 2.0