Äntligen hemma

Hej

Nu har vi kommit hem efter en lyckad shopping tur och jag har handlat många fina kläder så jag blir fin på Måndag när jag ska börja jobba, det ska bli så kul. Vi har ju haft en omorganisation på vår avd ganska stor faktiskt och den medförde flytt av bord och jag har absolut den sämsta platsen men så är det när man inte är där och kan hugga en plats men det gör inte så mycket jag har bra arbetskamrater. Så på Måndag ska jag pynta och göra iordning på min plats och det ska bli så kul. Jag faktiskt längtar till mitt jobb. Fast jag kommer bara att jobba 1,5 h och jag tycker det är lite väl lite men min terapeut tycker att jag ska börja lugnt och bara känna av, så jag lyssnar på henne.Utöver mina 1,5 h så tänkte jag äta lunch på jobbet för det är skönt att slippa laga mat och äta själv när jag kommer hem från jobbet.

Ja nu ska jag upp och äta mat, Lax och potatis med kall sås och sen mitt låtsasvin (Loka) jammi.
Måste bara skryta lite om min älskade dotter Tuva, hon är helt fantastisk att ha med att handla hon bara följer efter mig går bort en bit och kollar på lite kläder och andra grejer hon är sååå härlig. Idag köpte hon ett halsband, ett pysselset. En Hello Kitty kamera med godis i, liten magnet piltavla och sen en pyjamas till hennes docka. Jag kom på en jättebra idé i julas, jo att det är mycket billigare att köpa riktiga bäbiskläder på ex H&M stl 50 super om man har en stor docka vill säga. Riktiga dockkläder är superdyrt så jag, geniet kom på den brillanta idén. Annabelle funkar jättebra för dessa kläder då den stora dockan för det finns 2 storlekar på Annabelle. 

Nu ska jag in och duscha och sen blir det melodifestivalen och myskväll. Vill lägga ut bilder på mina nya kläder men jag måste vila min arm för jag känner att shopping inte det bästa för en bruten arm, tur att jag hade mina packåsnor med mig bestående av min kära mor och kära syster Maria. Dom var kanon, tackar.

Ha det gott, många kramar Anna Smileys

Hjälpa våren!

Hej

Jag och Fredrik är trötta på vintern och vill att våren kommer så vi kom på en genialisk idé, om alla sätter på elementen eller eldar så mycket det bara går sen öppnar man alla dörrar på vid gavel så att all värme strömmar ut på så sätt smälter snön snabbare tror ni inte? Så ska vi prova, ioch för sig så kan det bli rätt kallt inne och rätt dyrt men vi hjälper ju naturen lite på traven så då kan vi väl utstå lite iallafall.

Nä nu vart det bråttom ska sticka till V-ås och shoppa med mor och syster maria och lill snofsan Tuva

Ha det gott, kramar Anna

Deras Guldkund= Guldbonus

Hej

Nu är etapp på Let´s dance avklarad så nu är det bara att rösta, själv tycker jag att Laila, Morgan är bäst. Ludde röstar på Starke Mannen (magnus). Ja det är kul att se på dom. Själv är jag lycklig, en liten rolig sak inträffade ikväll faktisk. Jag har fått 1050 kr i bonus från H&M och brevet har legat här hemma i några dagar så jag öppnade ikväll, jag trodde det var reklam tur att jag inte slängde det. Så nu tänkte jag dra med familjen på en tripp till eskilstuna kanske har aldrig varit till Tuna Park shopping center. Det tycker jag vore kul allafall undrar om resten av familjen tycker det.



Ha det gott, det ska jag ha kramar Anna


Förlåt förlåt förlåt


Hej

Jag är väldigt och då menar jag väldigt ledsen för att jag idag glömde skriva om kameratidningar VI fick i samband med MITT benbrott av våra kära kamrater Katrin och Chrille det är väl bara MIN KAMERA och inte FREDRIK eller?
Jag vill verkligen säga förlåt kära chrille för de fina tidningarna, men vi fick väl bara låna dom eller? det trodde jag. Hoppas vår vänsskap kan fortsätta ändå Sexy Smileys. men kaffepannan står på i morgon också Adult Smileys.

Nu kollar barnen på Barda sen börjar Let´s dance. Förra Fredagen satt vi på akuten den här tiden så det är underbart att vara hemma och mysa. Jag kom och tänka på att vi var i Säfsen för två veckor sen och då var det fredag den 13:e och jag klarade mig bra från benbrott då sen veckan efter så år det Fredag den 20:e och jag går och handlar godis på Pickaboo och bryter armen hmm det blev bra konstigt.

Här är vår myskväll



Ha det gott, kramar Anna


Ny Fredag, nya tag

Hej

Åh nu har det gått en vecka sen jag bröt armen och jag är gladare nu. Idag ska jag och barnen och mimmi och barnen göra ett nytt försök på pickaboo och handla godis utan armbrott. Jag sa till mimmi att vi får lov att hålla i varann så inte olyckan är framme för hennes del eller min eller barnens, usch det vill vi inte vara med om.

Nu ska jag säga till alla er som klagar på för full soptunna, att man inte får igen locket för man har för mycket sopor.
Då ska jag bara säga att sätt igång att sopsortera, sen jag började sopsortera så är inte den ens full typ 2/3 delar av soptunnan är full. Men nu kanske alla som läser min blogg sopsorterar flitigt så då vet ni att man inte behöver ha överfull tunna. Mycket bra ur miljösynpunkt. 

Tänkte faktiskt städa lite nu,försiktigt. Hänga lite tvätt och städa undan i köket, sen ska vi göra iordning oss och gå ut i det fina vädret en stund.
 
Jag har funderat på vad man ska behöva göra för att få lite fina presenter, jag har fått en fin ros av min kära syster Maria och en jättefin orchidé av min jobbarkompisar när allt hände i början. Sen nu när jag bröt armen så kom min kära mor och far med en bukett tulpaner men jag undrar var alla "krya på dig" presenter är. Hallå räcker det inte med att genomgå en livskris plus att bryta armen. Man får väl hoppas att nån köper blommor på min begravning om 70 år.

Om det är nån som känner för att köpa nåt så är jag hemma i stort sett hela dan så när som på 1- 1,5 h då jag ska till sjukgymnasten och det är vid 14.30 men då är mor och far här så ni kan ju komma ändå för kaffepannan står på under hela dan, välkomna.

En som vet hur man beter sig är då iallafall Ella, Fredriks faster som kom förbi med en jättefin blomma, hon är då alltid så omtänksam, Tusen Tack kära Ella och Malte.

Blomman jag fick av Ella, fin va?


Här vill jag visa mitt stora brännsår jag fick efter lilla olyckan igår
 

Plasten liksom brände fast på låret, uffa fi fan vilka smärtor, ni kan ju tänka på det också.

Här kommer många kärlekskramar till min bloggänglar
Naughty Smileys
/ Anna

Racing-Fredda!!!

Hej

Jag fick höra av min man att han ska bli racerförare ah han vill köra GT1 nån sorts racing med dom allra dyraste bilarna
Aston Martin, Corvette, Mazerati och Ferrari men han sa att han inte är så knuslig vilken bil det blir så det är väl inga större problem igentligen förutom att det fattas lite eller rätt mycket pengar en liten petitess. Det ska nog gå att uppfylla hans dröm om vi börjar spara pengar nu så kan han nog börja köra när han är kanske 85-90 år det blir ju helt lysande.
Fatta att ha gammelmorfar/farfar bakom ratten rätt häftigt.

Aston Martin Detta har alltid varit Fredriks Favvobil.



Tänkte jag skulle starta en liten insamling till Fredrik fyller 30 år, valfri summa men minsta summa så ni slipper skämmas är 50000 Kronor.  Det vore väl kul om vi alla uppfyller hans dröm eller hur? Återkommer med kontonr. rock star quiz

Ta hand om er, kramar Anna

Utkast: Hej ...

Hej

Nu ska jag inte ha min mitella alls längre och det var ödet som bestämde det för jag eldade nämligen upp den av misstag. Jag skulle in och duscha och la den på byrån och glömde bort att jag satt dit ett värmeljus och då fjuttade den eld så jag fick slänga in den i handfatet men det sprätte typ plast/gummi på fingrarna och det gjorde ont, lite olyckligt men det gick bra. Nu ska jag klara mig utan den, men det är ju meningen.

Barnen och fredrik var och badade idag, jag var såklart med men jag badade inte. Sen körde jag Tuva till farmors jobb och lämnade henne där för dom skulle gå ner på hembygdsgården och fika och sen fick hon en lite skrivbok med tillhörande pennor. Jag, Fredrik och Ludwig åkte och handlade på Dompan sen städade vi lite när vi kom. Så nu har vi ätit kvällsmat och kollar på "2½ män". Det är så himla roligt. Sen ska vi bädda rent i våran säng och sen ska jag in i duschen, skööönt . Rena lakan och nyduschad ni vet alla hur skönt det är att lägga sig i nybäddad säng och nyduschad.

Några härliga bilder på min familj








Ha det gott kramar Anna

Gör mig lycklig nu, gör mig lycklig igen!

Hej alla glada

Jag kan köra bil Jippi, jag är så himla bra och gla. Fredrik var dock livrädd men jag körde som en kung. Vi har lämnat barnen på dagiset sen åkte vi en sväng och vidare till Björsbo och handlade en orchidé, en söt vårkruka som jag ska ha på bordet med en påsklilja, två fina värmeljuslyktor som ser ut som rosor, två varsina fjärilar i tyg på pinne som barnen kan sätta i deras blomkrukor och sist smultronplantsfrön som vi ska så i vår alltså snart för våren är här idag känns så skönt ute. Jag längtar verkligen efter att städa på altan och köpa blommor och pynta vårfint därute. Tycker inte ni våren ska komma nu?

Nu ska vi äta lite lunch sen ska vi packa för att åka till simhallen m. barnen. Men jag kan inte bada, ja för armen går det väl men jag har hormonsvallningar eller mens så det är såå tråkigt jag har kommit på att jag mår inte så bra när jag har mens så kul va? Jag mår sämre är mer deprimerad och det när jag vart dålig första gången så hade jag mens då med och nu fick jag också mens men det beror ju inte på mensen men kanske kan ha en bidragande del i det hela. Jag har ju haft mens i mellan och mått bra. Är det nån av er som är lite mer deppad vid menstration? Vore skönt att höra om det kanske är vanligt. Jag vet att man kan bli lättretlig men kanske inte deppad, ah träd fram och berätta om det finns nån med liknande symptom. Nu ska vi packa men tänkte visa lite bilder tagna med vår fina nya systemkamera som vi unnade oss pga inställd thailandsresa. 

Vårat inköp idag
 

Här kommer en fin bild på min nya orchidé


Visst är bilden fin, jag har fokus på blomman och bakgrunden är suddig coolt va?
Jag ska bli naturfotograf det är så kul att ta fota.  Ser faktiskt ut som en mäster fotograf har varit framme.

Nä nu ska jag ut och övningsköra så se upp nu kommer fartdåren. 

Här kommer en härlig låt


Ha det gott, kramar Anna

Varför blev det just jag?

Hej

Ska bara göra ett snabbt inlägg, tänkte bara skriva nåt så otroligt stärkande som min älskade Fredrik sa till mig

Jag sa bara att jag tyckte det var orättvist att just jag skulle få detta av alla mina underbara systrar, första tvångstankar sen Panikångesten hade det inte räckt med tvångstankar? Då sa han att du fick det för att du är starkast, snyggast och bäst, ta inte illa upp nu mina storasystar, men visst var det fina stärkande ord? och det ligger nog lite sanning i det eller kanske rätt mycket sanning vad tror ni?
Det fick mig att tänka positivt, jag vet att vi kommer leva lyckliga ända tills vi blir 100 år. Bra va?

Måste bara berätta vad min underbara unge Ludde sa till Fredrik när dom släppte av mig på lasarettet i Fredags med min brutna arm, det löd: Pappa, tror du mamma kommer att klara sig? Då var han orolig för sin kära mor lillplutten.
Åhh vad jag älskar min familj.

Nu verkar till synes väldigt lugn liggandes i vår säng


Gluggen Svensson

Hej

Ikväll så tappade Tuva sin första framtand uppe, så det var hennes femte tand hon tappade. Hon blev så glad och jag lika glad, det är så kul när barnen gör framsteg eller det händer nåt som hon och vi blir så glada över, så som när dom tappar tänder. Hon var så duktig för hon drog ut den själv utan problem, coolingen. Hon är så söt min snuffsa.

Ja idag är det min TV kväll som jag skrivit tidigare, förlossning, förlossning, förlossning ahh så trevligt. Idag var vi och hälsade på Frida i hennes lägenhet som dom totalrenoverar, och Frida det blir faktiskt jättefint med dom mörka tapeterna, sicken inredningsbrud du är. Kanske ska anlita dig nästa gång vi ska renovera.

Det gör fortfarande ont i min stackars arm men jag ska öva mig och ska träffa sjukgymnasten på Fredag och det ska bli spännande och smärtsamt förmodar jag. Det var fruktansvärt i Fredags när dom röntgade min armbåge dom böjde och bände så jag höll på att gå sönder ajj ajj så hemskt det var men jag klarade av det så då blir det nog "piece of cake" på Fredag tror ni inte? Ja nu sitter min älskade son brevid mig och vill tittta på "FLASH" så det är väl hans tur framför datorn.

Tack och hej leverpastej

Min tandlösa gumma, hennes små läppar är helt förstörda som ni ser men hon vill helst inte smörja sig


Ta hand om er, kramar Anna!

Framsteg

Hej

Jag kan skriva med båda händerna nu ha ha vad bra, väntar samtal från ortopedmott. i västerås för att jag vill veta hur mycket jag kan använda armen. jag vill bara komma igång igen. Att jag fått ett litet bakslag är för att jag nog bröt armen enligt typ alla doktorer jag pratat med så nu ska jag bara komma igen.  O, YES JIPPI HURRA, Jag pratade nyss med ortopeden och hon sa att jag kan kasta mitellan åt skogen och att jag kan börja använda armen så mycket jag själv orkar, fattar ni vilken befrielse och framgång detta är för mig så nu ska jag bara kämpa på lite till så är jag snart tillbaka och till råga på allt är det mina älsklingsprogram på tv ikväll Förlossningskliniken och specialförlossningar.
Och sen kan jag skriva med båda händerna så snart kan jag tillbaka till mitt arbete. ha ha just nu känns allt bra, och det ska jag ta vara på precis som du Ullis skrev, puss på er mina älskade systrar och vänner för alla stöttande ord.

Här kommer ett kort på min skadade arm



nu kom Jenny  Fredriks syster och ville tigga lite mat, så nu ska jag gå upp och vara social.

Förresten har ni lagt märke till att jag skriver med stora bokstäver i början på meningarna Så Här Menar Jag.

Ha det gott kramar Anna

Barnen leker

Hej

idag har barnen lekt hela dagen, tuva har lekt med amelie och malou medans ludde var med pappa på firman och tvättade bilen sen hämtade dom mig hos mimmi men tuva blev kvar hos frimans och lekte vidare. sen väl hemma ringde erik olsson mamma jenny och frågade om pojkarna kunde leka, så erik kom hit och dom lekte med bilar och kollade på turtles och åt äpple och myste med varann. sen skjutsade vi hem erik vid en halv fem tiden och hämtade hem tuva sen duschade dom och åt kvällsmat. sen vart det bingen och fredrik åkte och köpte lite bröd och yougart. och när fredrik kom hem med yougarten så ville båda ha lite yougart, så det vart lite extra kvällsfrulle men nu äntligen sover dom, älsklingarna.

här kommer lite kort från idag

här är luddes bästis erik olsson och han är i tokartagen


ludde tokar också sig


här sitter killarna och kollar på film ock mumsar äpple


sen kvällsfrulle för mina älsklingar


nu ska vi mysa så sov gott, många tusen kramar på er min bloggläsare.

FEL LÅTAR


That's What Friends Are For!

hej

nu sitter jag med ludde och kollar lite på en  monster truckfilm, ludde gillar det skarpt. det känns lite bättre nu, har varit och hälsat på mimmi så nu sitter jag här och bloggar. jag vet att det blir bättre men när det är jobbigt så känns det bara skit. det är jättejobbigt att inte laga mat, städa, duscha, plocka lite, hjälpa barnen, kramas ordentligt ja allt, detta ställer liksom till det för mig. jag kan säga att allt började ordna upp sig, jag började må bra och kom tillbaka eller hittade mitt nya jag sen bokstavligen snubblade jag på mållinjen. ha ha. men jag reser mig snart och jag kommer att knäppa snöret.

nu vill jag tala lite om vänner, jag har turen att ha 2 riktigt fina vänner mimmi och katrin. jag har har/haft många vänner men jag själv har nyss upptäckt att alla vänner inte finns kvar längre. jag som vän (observera att detta är vad jag känner) alltid har lyssnat varit stöttande och hjälpt till när mina vänner mått dåligt eller haft livskriser. nu när jag själv har drabbats av nån slags livskris så verkar mina gamla vänner inte längre finnas där. det känns jätte, jätte tråkigt. vart tog ni vägen?
familjen och släkten finns där liksom automatiskt men vänner måste man skaffa sig, dom går inte att köpas, nä dom förtjänar man genom att själv vara en vän. jag har iallafall två riktigt fina vänner, katrin och mimmi deras kärlek, förståelse, uppmuntran, skratt, sorg, och glädje har jag inte köpt det har jag förtjänat för att jag själv är en sann vän. när detta hände mig i början av januari så har dom funnits där, ringt och pratat, stöttat, varit förstående.  i dom finner jag allt jag behöver för att ha en fulländad vän. jag vill tacka er för era stöttande ord och er förståelse betyder otroligt mycket. era skratt och leenden gör mig glad. erat sällskap får mig att må bättre, att ni finns i mitt liv betyder så ofantligt mycket.
ni ska ta åt er för ni förtjänar att bli hyllade i min "lilla" blogg för ni är bäst, tack tjejer, JAG ÄLSKAR ER.

sen har jag såklart jätte många fina vänner men tyvärr är det många mil som skiljer oss åt. det som är tråkigt att vi inte hörs så ofta men det är ingens fel, ibland räcker inte tiden till bara fast det känns ändå bra när vi väl pratar och träffas. ni är toppen och ni finns i mitt hjärta alla ni "långdistansvänner". ni är bäst!

tilläggas bör att det jag skriver i min blogg är vad jag känner och bloggen är som min dagbok där jag skriver om mina innersta tankar och känslor skillnaden är bara att andra kan läsa den. här skriver jag inte för att vara snäll eller dum, nä detta är min terapi, här kan jag skriva allt som jag kanske inte kan säga i verkliga livet. men nu börjar jag tänka på mig och mina behov och att jag inte ska göra något som jag själv inte vill. åhh det har jag gjort alltför många gånger.
mitt nya jag börjar så se upp jag kommer ur detta starkare än nånsin. då är det ingen som kan ta mig. jippi

två låtar till mina älskade vänner


TACK FÖR ATT NI FINNS <3

Bakslag

hej

nu känns allt så himla jobbigt, oron och ångesten är tillbaka men det kanske inte är så konstigt med tanke på min brutna arm. nu är jag så handikappad, jag som nyss började se en ljusning sen kom detta. jag vill bara ta bort smärtan ur armen och börja använda den som vanligt. jag är faktiskt riktigt förbannad. men det är väl en till prövning jag måste ta mig ur. jag tänker också på hur allt det praktiska ska lösa sig, jag kan inte ens fixa håret och duscha är också kruxigt.


det gör så ont i min själ det smärtar så otroligt, jag vill inte det här det gör så ont, så ont. så ont. jag vill bara lyfta telefonen ringa till psykakuten och få bekräftelse på att det kan bli så här igen när något sånt här händer. jag vill bara att det ska bli bra igen så jag kan börja arbete igen. tårarna bara rinner hela tiden, jag är så gråtmild. barnen tittar på mig så osäkert, dom vet ju inte hur dom ska göra eller inte göra. jag vill bara ge dom den trygghet dom behöver och förtjänar. jag vill inte att dom ska se mig så här gråtande hela tiden. jag vill vara lycklig NU. jag låter inte detta slå ner mig så jag måste börja tänka positivt. jag har mina barn och min man plus släkten och mimmi m familj och katrin m familj.


En låt av håkan hellström "ramlar" ha,ha kul va?
 

Ha det gott kramar anna

Usch vad det känns jobbigt igen

Hej

det gör så förbenat ont och så mår jag lite sämre psykiskt, det som får mig att må sämre är att jag återigen är handikappad och inte kan göra nåt, så fort jag rör armen så gör det ont och det gör så att jag inte kan hjälpa till och bara blir stillasittande äsch vad jobbigt det är. men det är som fredrik säger det är klart att man mår dåligt psykiskt när nåt sånt här händer oavsett om man mår sämre psykiskt innan. men vad f-n nu tycker jag att det räcker för just när jag börjat må bättre så kommer det här och man slås ner i skorna igen. ,men tittar jag på mina älsklingar så känns det bättre

ludde och fredrik i säfsen
 
ha det gott kramar anna

Ha ha Kalle Anka å jag

Hej

nu kommer jag kanske inte att blogga så mycket för jag har brutit armbågen, ja man kan tro att jag är släkt med kalle anka, olycksdrabbad. det gör så förbaskat ont bara, men denna smärta är att föredra framför den psykiska smärtan. så vad kan jag säga, sitta en fredagkväll på akuten i västerås i 5 timmar. det hände på pickaboo där vi skulle handla godis jag, barnen mimmi och barnen ja då drog tuva lite i mig så jag skulle typ parera så jag inte föll på henne och trasslade in mig i mina egna ben så jag for huvudstupa ner på golvet med armen under mig och attans var ont det gjorde, även mina knän är blåslagna. tänk er där låg man och grina/skrek som en galen valross. sen kom fredrik och hämtade mig och vi åkte upp till sjukan och därifrån vidare med ambulans till västerås, lite väl fjantigt att åka ambulans för en bruten arm men dom tyckte det på familjeläkarna i fagersta. ja som sagt det vart en lång tråkig vänta på akuten, behövde dock ej gipsas för att det är sämre med läkningen när man bryter en armbåge då kan armnbågen fastna i det läge som man gipsat och det är inte bra för framtiden sa dom på ortopedakuten, så det blev en mitella sen som smärtlindring så vart det alvedon och ipren. jag kunde få starkare typ tradolan men det ville jag inte ha för av dom blir man väck i huvut och då har jag hellre ont.

idag kom katrin, chrille och simon över så vi drack kaffe, beställde thaimat och umgicks hade trevligt, barnen lekte och hade jättekul.sen kom mamma och pappa med en jättefin bukett tulpaner och drack kaffe dom med så vi har haft besök hela dan så nu ska jag vila lite, det tycker jag att jag har förtjänat eller vad säger ni?

kan säga att fredrik hjälper mig med typ allt för så fort jag rör armen så gör det så förbaskat ont men det blir till att vila armen en vecka sen ska jag få sjukgymnastik i köping hmm inte så kul, vet bara inte hur jag ska ta mig dit, men det löser sig. ja nu ska jag äta godis och dricka dricka och kolla på melodifestivalen och mysa med familjen. vi ska ha myskväll som vi missade igår jag missade även let´s dance arghh så arg jah blev för det är mitt fredags nöje och typ det näst bästa program efter mina förlossningsprogram, jag får väl kolla in reprisen på söndag.

förresten så blir det bara små bokstäver då det blir väsentligt enklare och det går också snabbare att skriva.

ja nu ska jag vila ha det gott kramar anna

Städ och mysdag!

Hej

Nu har vi ätit frukost och dagens aktiviteter ska börja, vi ska nämligen städa och ta hand om tvätt jag och mina älsklingar.
Jag ska få dom att städa deras rum hmm det kommer att bli svårt men dom måste lära sig. Jag kan faktiskt säga att jag har skämt bort dom lite väl mycket vad gäller städning. Jag har även massa tvätt att vika och det känns blää. Jag har ansökt om en tvättfri vecka av min man men han har inte riktigt svarat, känns som han förhalar det hela.  Har ni några tips på hur man slipper tvätta för jag gillar det verkligen inte men det är ett ont måste.

Sen ska vi åka och handla godis på Pickaboo m. Mimmi och barnen sen tänkte jag att vi skulle äta Memma m. grädde och socker, mums. Ja det ska bli mysigt att umgås med min chumbi och ungarna leker så bra ihop.
Barnen sitter och kollar på Hemska Henry och äter frukost med det går lite trögt för dom. Ludde äter smörgås med kaviar, messmör och ost på, ja han kan han. Ja nu finns det ingen återvändo nu måste jag börja städa och tvätta.

Lägger upp ett kort på min lillgris.


Ha det gott kramar Anna

Shopping

Hej

Idag har jag inte bloggat alls så nu måste jag ta igen allt det så här kommer en resumé av min dag.
Idag lämnade jag barnen på dagis kl 9.30 sen åkte jag och vidare till Norberg och drack kaffe och umgicks med Katrin och Chrille och det var supertrevligt. Sen kom Katrin på den briljanta idén att åka till Västerås och handla men hon är sjuk och har feber så hon tog ett par alvedon och sen stack vi så vi kom iväg vid 12 tiden. Väl i Västerås så shoppade jag järnet medan hon gick mest omkring och suckade och mådde risigt. Jag hittade ett jättefint skidställ till Tufsan för bara 400 kronor skulle ha kostat 1600 så jag tycker jag har gjort ett riktigt kap, sen handlade jag kläder åt båda. Dom växer så in i norden just nu så det var välbehövligt. Sen köpte jag även ett till Super Mario spel till deras Nintendo så nu behövs det inte bråkas mer om det spelet och tro mig det har bråkats. Sen efter ett antal utröttande timmar öppnades ICA Maxis  portar för oss och vi avslutade vår eller min shoppingdag med inhandling av mat.

Det är så roligt att handla kläder till barnen dom blir så glada, jag köpte lite rockiga kläder till Tuva för hon är helt inne på den rockiga stilen och jeansen ska sitta riktigt tight och helst ska dom vara svarta. Sagt och gjort så köpte jag svarta jeans och två coola svarta t-shirts. Hon stod och speglade sig länge och tyckte hon var supersnygg, min lilla Tufsa. Men hon fick även klänningar och tights och andra fina tröjor i glada färger så än för hon inte bli nån riktig hårdrockarbrud det för dröja. Fredrik har visat Avril Lavigne och Tuva hakade på direkt så hon tycker hon är riktigt cool fast hon sa ikväll när vi lyssnade på henne: Jag är tuffare än vad hon är. Ja barn är väl fantastiska. 

När vi kom hem åkte Tuva på simskola och jag och Ludde var hemma och lagade mat, Tacos. Sen kom älsklingarna hem och vi åt en sen middag men god. Nu ligger barnen och sover och vi kollar in hajar på Animal Planet och snart börjar "Untamed and Uncut" på Animal Planet det handlar om verkliga händelser som visar vad som händer när människor inkräktar på djuren revir, riktigt läbbiga olyckor faktiskt. Jag och Fredrik har verkligen blivit bitna av Animal Planet. Det är så intressant och man lär sig mycket om djurlivet och att vi ska vara rädda om vår jord och våra djur.

Ja nu börjar det så jag vill bara lägga ut några bilder på dagens inköp

Tuvas nya skidset


Rockiga Tuva


Söta Tuva


Ja visst var kläderna fina, och hon ännu ljuvlligare

Ha det gott många kramar

Vem där?

Hej

Nu har vi kommit hem, förmiddagen började med ett varmt solarium jag är så himla blek så tänkte att jag skulle se lite fräsch ut men det blev inte något häpnadsväckande resultat så jag tänkte ta ett besök senare i vecken eller nästa vecka då kanske det ger lite finare resultat. Jag vet att det inte är bra att sola men jag solar i solarium 1 högst 2 ggr om året. Sen duschade jag där och sminkade till mig lite och stack sen för att hämta Frida sen for vi upp till hennes lägenhet och skulle dra tapetar men som expert som man är så föreslog jag att vi skulle skrapa skarvarna bara men det hade vi inge verktyg för så vi åkte och åt lunch på Vallonen sen vidare hem till oss för att hämta lite grejer. Japp sen åkte vi upp till Fridas lägenhet och började skrapa för att senare spackla, så nu får vi se om mamma Birgitta gillar min idé för det är hon som ska tapetsera . Ja sen åkte vi till dagis och hämtade barnen och nu sitter dom och Frida och spelar "Vem Där" och äter sockerkaka och jag bloggar, det är fantastiskt med barnvakt så jag kan hålla min blogg uppdaterad. Tycker ni inte?

Här är mina godingar


Ha det gott, kramar Anna


Finska Språket

Hej

Igår när vi var hos Mimmi och Kalle så började hon att prata finska jo det är ju så att Mimmi mus har finsk påbrå så hon satte igång att prata finska med Ossian och jag hakade på men hallå, det är ju skitsvårt. Hon drog värsta ramsorna och jag följde med men det gick inte så bra Mimmi låg typ dubbelvikt av skratt. Jag frågade henne om det lät konstigt och då sa hon att det lät mer som japanska typ, japp tänkte ja då här blir det till att gå till ABF och läsa in finska språket. Jag frågade även hur det lät i förhållande till ex när man hör en finsk tala svenska, då sa hon att det lät som när en japan pratar engelska. Så jag vet inte om jag är ämnad till att prata finska.

Här kommer Imse Vimse Spindel till er som vill lära er den finska versionen

Hämä hämä häkki
kiipes langalle
sade tuli rankka hämä häkin vei
aurinko armas kuivas satehen
Hämä hämä häkki kiipes uudelleen.

Nä nu ska jag skjuta barnen till dagis
Ha det gott kramar Anna

Minisemester till Kolmården

Hej

Nu är vi hemkomna från Frimans där vi åt mat och planerade vi en minisemester ihop och det blir till Kolmården och en natt på vildmarkshotellet så det bli kanon. Idag var Frida, mor och far här och hälsade på som jag skrev tidigare och imorgon så ska jag bli sysselsatt med att riva tapeter i hennes nya lya, kul värre hmm. Nää det ska bli kul och ännu roligare att umgås med min systerdotter hon är såå himla go. 
Frida tipsade även om Romme skidanläggning, det har Fredrik och jag inte ens tänkt på så jag tror att vi åker upp med pupplan på Lördag det tar bara ca 1 timme så det är ju perfekt då kan hon och jag öva lite mer. Vi ska försöka få med oss Katrin, Chrille och Simon då blir det lite roligare och då kan jag och Katrin åka tillsammans för vi ligger nog på samma nivå. 

Åhh nu är det ett program om hemförlossningar, kvinnor som föder hemma själva och det känns kanske enligt min mening rätt fel för vad gör man om det blir något riktigt fel och barnet dör man måste då anklaga sig själv rätt mycket att man inte födde sitt barn på ett sjukhus där det finns kunning personal och bra teknisk utrustning. Visst kan det gå väldigt fel på ett sjukhus också men man är ju ändå där hjälpen är som bäst ifall det skulle gå snett. Eller vad säger ni? Jag själv blir jag bara mer sugen på en trea så jag kanske inte ska se på såna här program. Ja det ärr ju som sagt inte aktuellt för tillfället så jag får väl drömma lite tills vidare, ja nu ska jag fortsätta att  titta på TV.

Ha det gott många kramar Anna

Besök hela dan!

Hej

Jag har inte fått bloggat på hela dan och det känns inte bra. Varför jag inte har bloggat beror på att jag har haft främmande exakt hela dan från 10.20 då kom Ossian som jag tog hand om sen har det bara rullat på och med Mimmi och Kalle dom avlöstes med min mor och far som avlöstes av min syster Birgitta och min svåger Anders japp så sammanlagt har jag haft besök i ca 7 timmar men jag har faktiskt  hunnit ringa och beställt sista vaccination sprutan (Twinrix) till oss i familjen för det är lika bra att ta den sista så då har vi skydd många år framöver jag beställde även till mor och far. Sen hann jag även avboka resan och väntar nu bara på mitt sjukintyg sen ska jag skicka in det sen får vi massor av pengar tillbaka ahh det känns skönt. Vi sticker till mallis i sommar för dom pengarna, sen tror jag vi ska unna oss en systemkamera för att kompensera våran resa och efter allt elände som hänt sista tiden, tycker inte ni vi är värda det?  Jag tolererar inte ett NEJ. Så håll bara med mig. Nä ni ska vi sticka till fam Friman och käka mat och umgås bara jag får Ludde att sluta spela nintendo. Förresten så har nintendoligan utökats under vår weekend


Här sitter 4 trötta men ändå nintendosugan barn

Ludwig,Vera,Alma och Tuva spelar Super Mario Bros


Ha det gott så länge kramar Anna


Barnvakt

Hej

Idag ska jag vara barnvakt åt Ossian, Mimmi ska till tandläkaren så han, Ludwig och jag ska kampera ihop en stund så det ska bli kul att mysa med en liten korv. Jag själv har blivit lite besatt av små bäbisar ja ja nu är ju inte Ossi en liten bäbis men han är ju ändå liten och go fast han är lite över året. Jo alltså jag skulle vilja ha en till bäbis men absolut inte nu för först ska jag bli kurrant, men sen kanske jag inte alls vill ha ja ja hursomhelst måste jag isåfall övertala Fredrik.
Nu ska Tuva till IP och åka skridskor med Granngården och Ludwig ville stanna hemma och det är kul för då får jag sällis för nästa vecka börjar jag jobba så då blir det dagis så då kan han få vara hemma och mysa dom få dagar det är kvar.

Här kommer ett kort från Säfsen

Här är hela kogänget och grillar korv!


Nu ska jag och Tuva packa matsäcken sen måste vi åka
Ta hand om er, kramar Anna

Ost &Kex vs Semla?

Hej

Åhh arghhh, ja jag är supersur för igår köpte jag den snälla frugan 2 semlor till min otroligt underbara man för jag vet att han älskar Hetvägg (semla i en skål med varm mjölk). Men åt han dom igår? näpp, icke sa nicke,no, niet, NEJ han glömde dom. Så idag köpte jag en brieost och en blå castello och kex för att vi skulle mysa men då kom han på sina kära semlor så här sitter jag sugen på ost och kex medans han moffar semla, Ja ja livet är ibland orättvist så nu får jag väl lägga mig utan min ost&kexmysstund. Attans bananer. 

Ta hand om er kramar Anna

Jag har tagit rätt beslut

Hej

Nu känns allt så bra angående Thailandsresan. Vi har ju varit i Säfsen kanske inte ungått någon ja iallafall så kom jag på det efter det vår lilla tripp att jag inte vill åka till Thailand. Jag har som sagt haft det superbra så det är inte det och sällskapet har varit toppen MÄN som Tony Erwing brukar säga så var 4 dagar alldeles bra, jag längtade hem och ville hem till hemmets lugna vrå. det är dock trygghet. Vi tar en minisemester i sommar igen istället och då tänkte vi åka till Kolmården och samtidigt hälsa på våra vänner Jenny Holmgren och Fredrik m. barn så det känns mycket bra. Det är lite annorlunda att semestra i Sverige jänte mot Thailand för man kan ju åka hem när man vill och det behöver jag för tillfället känna att jag kan göra om jag måste. Och Thailand står kvar för sjuttsingen. Vad är en resa mot min hälsa? För mig är det nu med lång eftertanke MIN HÄLSA. Ganska enkelt beslut tycker ni inte? 

Japp nog om det, mötet idag var bra alla var så förstående och vi kom fram till att jag ska börja jobba på Måndag nästa vecka och börjar då med 1,5h så det känns faktiskt riktigt bra fast jag imorse var så negativ. Vet faktiskt inte varför jag var så,  kanske det har blivit lite av en bekvämlighet att vara hemma nu när livet börjar ordna upp sig eller också är jag bara rädd som vanligt (denna dumma, helvetes rädsla) för att jag ska hamna i samma bana men å andra sidan så får jag hjälp av min medicin och stöttning av min terapeut så jag har bättre förutsättningar.  Man måste tänka positivt. 

Nu ska vi lägga våra små sötnosar, I kväll så köpte barnen glass från glassbilen och det som var roligt var att på mornarna så är dom väldigt sega och ovilliga att klä på sig men ikväll när glassbilen hägrade så satte dom på sig kläderna i ett huj då var det minsann inga problem. Kanske ska köra med glassbilen varje morgon. Smart idé av en uppfinningsrik morsa.

Ja här kommer en liten film med vår slalomtjej , lite darrig film men ändå så söt hon är


Ha det gott och ta hand om er stora kramar Anna

Fikadax

Hej

Nu kom min kära syster Cina på besök, så nu ska vi dricka lite kaffe och äta bullar och kakor, Namsigottsi.
Jag hinner inte skriva nå mer just nu så jag lägger ut en video på en blivande idolstjärna.

Här är Idol-Alma med Diggilo diggeley eller Diggeley diggilo samt tre andra smågrisar
Kolla in feelingen i dansen, sjysta moves. Lyssna och njut!


Ha det gott, kramar Anna

Jag vill inte

Hej

Idag ska jag ha avstämningsmöte med min terapeut, min chef, en person från personal på Seco och en från försäkringskassan inge kul. Jag måste börja jobba så på Torsdag är det min sista dag som sjukskriven, och det känns inte bra. Det som är konstigt att det enda jag ville när det var som värst var att få min vardag tillbaka och vara tillbaka på jobbet men nu när det börjar närma sig så skriker jag inombords att jag inte är redo, jag vill helt enkelt inte ännu. Jag vill känna mig redo på nåt vis men jag vet inte vad igentligen. Allt känns så plötsligt med att börja jobba men å andra sidan så är det nog bra att komma igång med det vardagliga. Och jag börjar nog med 2 timmar om dan så det är ju verkligen en mjukstart. Jag får förbereda mig ordentligt jag har så förstående arbetskamrater så det kommer att gå bra. Ja det börjar att dra ihop sig så jag ska klä på mig och åka. Men nu kom jag på att jag måste berätta om min snok och påhälsningen den fick för en vecka sen men nu med alsolgelen så har den avlägsnatsig så nu är min näsa fin och len igen.

Vill bara säga till er som har saknat mitt bloggande när jag var borta att det är så kul att känna att ni saknar den för det gör att jag vill skriva mer, och jag kan säga att jag saknat min blogg också och det är skönt att vara hemma igen.

Kram på er mina bloggläsare och ta hand om er/ Anna

Usch busch kalla dusch!!!

Hej

Jag min fårskalle glömde nämna några små och stora händelser i mitt tidigare inlägg

Nr 1: Jag och Jenny gav faktiskt också en fin alla hjärtans dag present till våra män i våra liv bestående av ett fint litet värmeljus och två kalla glas med Auchen Toshen (whiskey) på en sten med ett vitt tjockt täcke av gnistrande kall snö ute i den kalla vinterkvällen och vi tror de värmde deras frusna kroppar med tanke på att vi skickade ut dom och dom skulle leta upp presenten men när dom fick syn på ljuset sa dom bara: Va fan har holländarna tänt ett ljus på stenen ja och sen blev dom stående där tills Jenny tittade ut genom dörren och sa leta runt lite men då hade deras manliga kroppar redan frusit till så whiskyn kom till sin rätt. Haa där ser ni vilka ömsinta unga kvinnor jag och Jenny är. Det är den stora händelse.

Nr 2: Fredrik och Henke fick inge varmvatten i Fredags när vi hade duschat jag och Jenny. Åhh så fruktansvärt det måste varit för dom små liven. Dom har ju faktiskt oss att värma sig hos, Japp det var den lilla, mini händelsen. KARLAR!

Ja vill bara berätta att vi faktiskt är på en resturang just i detta nu, Tuva och Ludwig äger nämligen en resturang och deras hygienregler är något utöver det vanliga för Tuva går nämligen med en bit papper och tvättar våra händer och ansikten för att det måste vara rent innan vi ska äta deras låtsasmat. Så dom kanske har startat en ny trend runt om i resturangvärlden genom att anställa s.k tvättare/tvätterskor. Vad tror ni om idén?

Dom syns knapp men dom står och dricker sin alla hjärtans dag present.


Ja nu ska vi titta på TV en stund så ha det gott kramar Anna

Härliga Säfsen

Hej

Nu har vi kommit hem efter en ljuvlig weekend i Säfsen, vi har verkligen tur med vädret kan jag säga. Det var Strålande sol och -5 grader så bättre väder kunde vi inte haft. Det började på Tordagen, vi kom fram ca 13.  Fam Svensson bestående av Fredrik, jag, Tuva och Ludde sen fam Holmedahl bestående av Henrik, Jenny, Vera och Alma. Då åt vi lunch sen gav sig barnen upp i backen. Tuva och Vera fann sig tillrätta på en gång och dom åkte som aldrig förr. Alma fattade tycke på en gång för slalom och njöt varje sekund då hon åkte. Ludwig å andra sidan ville inte alls och vart rätt vrång och lite mindre ursinnig på sin utrustning så efter lite pushning och tjatande från vår sida så gav vi upp.  Men sen vid en fyratiden så åkte vi och checkade in och fick våra stugor, och det är verkligen fina stugor fräscht och rent. Sen lagade vi mat och Ola och Eva kom vid en sjutiden då åt vi middag och småpratade till sovdags.

Fredagen bjöd på fint väder och härlig skidåkning, men nu ville tjejerna ha lite större utmaning än barnbacken så vi tog stolsliften upp och stack Långsvängen, flickornas favorit. Efter flera åk där bar det av till Älgkroken som är strået vassare än Långsvängen där fick dom lära sig att ploga ordenligt och att åka stora svängar för dom vill gärna släppa på både Vera och Tuva. Ja sen var det lunchdax och vi mumsade korv m. bröd och hamburgare m. bröd åhh så gott det var. Efter lunchen så tog jag och Fredrik m. tjejerna på en tur i Skogsrundan men det vart ännu tuffare men duktiga som dom är så klarade dom det också med lite hjälp av oss. Vi åkte tillbaka till stugorna som ligger 2-3 km från skidbacken vid en tretiden och hade lite egen afterski på verandan med chirre, jordnötter och tillhörande drycker, jag drack dock te och det värmde alldeles utmärkt. Sen var det duschen som väntade för att sedan gå på resturangen och avnjuta en läcker filebuffé och allt var supergott. Barnen åt också barnbuffé och sen bar det av ner till lekhörnan och det är verkligen super på det värdshuset för dom har så mycket för barnen, nere i lekrummet finns även en leksaksmaskin med sån där gripklo så stoppade man i 20 kr så fick man försöka tills man fångar ett gosedjur så ni kan tänka er vilken kö det var till den maskin. Men det var barnens absoluta favorit med Älgen Filurius tätt där efter. Ja Fredagen avslutades med Let´s dance i vår stuga. Killarna avslutade kvällen på puben tills en ett-tiden.

Lördagen var exakt lika härlig som Fredagen fast lite mer skidåkning. Jag och Tuva stack upp i stolsliften eller helikopterliften som lilla Alma säger där åkte vi Långsvängen bara hon och jag och vi hade det jättemysigt. Pappa och Henke stack upp och tog lite svårare backar "Branten" den är varken jag eller Tuva redo för men jag kan säga att jag har fått lite mer mod och lite mer styrsel på skidorna och det är jag glad för. Ja så efter ytterliggare en underbar dag i skidbacken åkte vi tillbaka till stugorna men då hann vi inte med någon afterski det vart att göra iordning oss på en gång och ni kan tro att det var stressigt med fyra vuxna och 4 barn som alla skulle göra sig iordning på 1 timme men det gick vi hann t.o.m va en stund på afterski på värdshuset där ett band spelade covers. 17.30 var det dax igen för en utsökt middag också den på resturangen, då vart det alá carte och jag valde laxtoast till förätt, oxfilépizza till huvudrätt namsigottsi. Det var ju Alla Hjärtans Dag igår och killarna övaraskade oss med en jättefin och mumsig ostbricka synd att jag glömde att knäppa kort på den för den var så fin, så den delade vi vuxna på. Sen vidare hem till stugan och melodifestivalen tills sovdags. 

Ja sen nu idag packade vi allt och stack till backen en sväng men då åkte bara Tuva en 2-3 timmar sen åkte vi hem, hon fick hänga på familjen Holmedahl i dom större backarna så dom var så snälla. Tack Jenny och Henke. Vi kom hem kl 14.15 och då packade vi upp allt och städade undan lite, duschade barnen, bytte sänglakan och duschade själva så nu ska vi göra iordning tonfisksallad sen ska vi mysa m. barnen och ha en skön avkopplande kväll.

Förresten jag glömde berätta att vi såg landslagsfotbollsspelare Andreas Andersson i backen. Det var lite kul.

Här kommer lite bilder

Luddes lilla möte m. skidbacken sen vart det snowracer m. farfar för hela slanten


Här sitter "kusinligan" och mumsar korv


Jag och Tuva i liften upp!



Eva och Ola (Svärisarna) på resturangen



Här får Älgen Filurius en bamsekram av Tuva



Ludde sitter i Filurius stol och myser i solen


Här är Jenny och lilla tuffingen Alma på väg upp på toppen.


Ja det vart fina soliga kort från vår vistelse i Säfsen och jag kommer att lägga upp videos på barnen senare, det tar sån tid så ni får vänta lite. 

Sen vill jag bara rekommendera Säfsen för alla er som har barn, det tar bara ca en och en halv timme att åka upp och det är verkligen perfekt, det finns allt man kan önska sig för en trevlig skidsemester.

Ha det gott många kramar Anna

Nu är det dax

Hej

Nu har jag duschat. Fredrik är och handlar frulle, nybakad fralla mums. Barnen sover gott ännu ska snart väcka dom sötisarna. Ja jag har även hunnit med att sminka mig så vi ligger faktiskt bra till tidsmässigt. Jag har faktiskt inte så mycket mer att skriva just nu, så nu ska jag väcka kidsen så vi ska äta frulle och sen är det dax att åka.

Ha det gott många kramar Anna

Trötter

Hej

Nu sover nog dom flesta och snart ska vi ta in på knoppegården. Nu äntligen har vi packat färdigt säkert alldeles för mycket men ja ja. Det ska faktiskt bli kul att åka bort och för första gången på väldigt länge kan jag se fram emot nåt kul och faktiskt längta och den känslan har jag saknat väldigt mycket. Idag har det faktiskt varit en bra dag, kul. Det var mysigt att hälsa på mor och far och jag kände mig avslappnad. Skönt skönt. Nu ska Fredrik in och duscha men jag väntar till i morgon med att bli ren och fin. Haa, jag tog en nål idag hemma hos mamma och pappa och punkterade min finne, och ja det kom inte så mycket var men den vart mindre fast snoken blev desto rödare. Så jag gav nyss på den en dust till och då kom mycket var, fast det kanske inte är så konstigt ,med tanke på att jag varit där och petat med nål. Kanske skulle var på bra på operationsbordet? Jag som kirurg alltså, inte ligga där själv eller det förstås kanske kan ändra lite typ lägga till ett par sjysta rattar vad tror ni?! Ja nu får jag hoppas att det inte är nån som sitter och äter eller ska snart intaga en delikat lunch/middag efter mitt snuskprat om min finne. Tänk bara på er goda mat istället och ät vidare.

Japp nu är det dax att nana, sov gott mina vänner skriver imorgon bitti igen men sen blir det semester från bloggen tills på Söndag, blää och usch så tråkigt, jag kommer verkligen sakna min blogg och alla era härliga och stöttande kommentarer. Men jag kommer ha desto mer att skriva och berätta när jag kommer hem på Söndag.

God natt alla änglar som läser min blogg.


Stressad nää!

Hej

Jag har knappt tid för att blogga men jag måste. Idag köpte vi skidor och pjäxor till Tuva och en hjälm till mig så det blev kanon för alla utom plånboken ja ja. Jag skyddar iallafall min extremt speciella hjärna för jag måste ju ha den för att tänka massa tankar, visst?! Ja sen inhandlade vi varsina vantar åt barnen, så nu är dom fit for fight så att säga. De blir kanon i backen. Vi måste börja packa vi har inte packat ner en pinal och kl 20.00 är det mitt favoritprogram Förlossningsakuten följt av specialförlossningar ahh 2 timmar med förlossningar och söta bäbisar. Hur fantastiskt är inte det så säg. Barnen ska vara isäng innan det och det fattar jag inte hur det ska sluta. Ja ja ute i sista stund, t.o.m Jenny och Henke är före oss och det är upprörande.

Idag åt jag förresten mammas goda köttfärssås och spagetti åh så gott det var sen, kom min syster Cina på besök hem till mor och far och fikade lite och busade upp barnen till bristningsgränsen ja det är härligt.

Kom just på att jag måste sy Luddes overall, banden man har under skon är sönder så jag har köpt nytt sånt band så det ska jag också sy, allvarligt jag kommer att få vara uppe till 5 imorronbitti.

Ja nu måste jag sluta ska bara lägga upp 2 bilder

Snygg hjälm va? Nu blir man het värre! eller snabb


Sen vill jag bara fresta alla som är godissugna med godiset vi inhandlade idag. Smarrigt va?


Ha det gott nu ska jag packa, Kram anna


Alpint inköp

Hej
Ja som jag har skrivit tidigare så ska vi åka till Säfsen imorgon och igår provade vi utrustningen på barnen men ack vad dåligt det gick. Tuvas pjäxor är för små Luddes pjäxor som vi nyss ärvt av Elliot är för små. Så nu tänkte vi åka till Runes sport i Skinnskatteberg och inhandla lite grejor. Vill gärna ha hjälp och dom är såå himla bra och kunniga där så jag tänkte ta med mig Tuvas gamla pjäxor och skidor plus Elliots gamla skidor så får vi se vad dom kan göra, i värsta fall så får vi köpa nya pjäxor och nya skidor till Tuva men då å andra sidan kanske Ludde kan ta Tuvas gamla utrustning om inte pjäxorna är för stora. Vi har inget mätsticka hemma och när man frågar han om pjäxorna sitter bra så gör dom inte det. Han är inte så samarbetsvillig. Ja sen tänkte jag köpa hjälm åt mig sjäv och det kan jag säga det är nog säkrast med tanke på hur jag tar mig ner för backen. Sen ska jag byta glas i mina skidglasögon dom är alldeles för ljusa och jag är alldeles för ljusskygg. Sen ska vi få mat hos mor och far Spagetti och köttfärssås har jag beställt, namsigottsi.

Ja nu ska vi göra iordning oss så skriver mer senare
Ha det gott kramar Anna

Efter regn kommer solsken

Hej

Efter allt som har hänt så kan man sammafatta det så att det finns många, många negativa saker som hänt mig men man kan också vända på det och räkna upp dom positiva.

Mitt miljötänk är en stor positiv förändring sen har jag förstått att allt handlar inte om att ha finast hemma både städat och designmässigt, ha dom perfekta barnen alltså då ur uppfostringssynpunkt, finaste kläderna eller se perfekt ut själv vara smal och vältränad nä vet ni vad har man inte hälsan så har man inget. Är man sjuk fysiskt eller psykiskt så kan man inte leva med sin familj och vänner som man vill. Allt fokus ställs på sjukdomen. Nä jag skulle hellre leva i en mindre lägenhet med sämre ekonomi bara jag får ha min familj och mina vänner och min hälsa. Det är det som räknas här i livet inte pengar och matriella ting. Så länge man har så man klarar sig att man har mat på bordet rena och hela kläder och en massa glädje och kärlek vad mer kan man igentligen behöva?

Nu har vi en jättefin villa och en jätte fin ny bil och pengar över får att kunna göra roliga saker med barnen ibland, ge dom upplevelser och äventyr som dom kan minnas livet ut. Det är jag tacksam för och det kan jag kalla lite lyx faktiskt. Vi lever faktiskt i överflöd.

Min roll som mamma: Jag har hittat en inre ro när det gäller mina underbara barn. Förut kunde jag lätt tappa humöret och jag vill att barnen skulle uppföra sig korrekt. Jag har ställt för höga krav på mina stackars barn. Hade sällan tid att pyssla, pärla, eller spela spel för att jag skulle städa och dammsuga och då menar jag att jag kunde dammsuga köksgolvet 2-3 ggr/dag helt idiotiskt. Men nu spelar vi spel, lägger pussel och jag har pärlat i massor. Och jag tycker det är jättekul och barnen älskar när man sitter ner och ger dom tid. Man kan inte göra något ogjort  som man redan gjort, man kan bara ändra sig och det har jag gjort. Jag har blivit en bättre mamma, en mer lättsam och lugn mamma. Och det gläds jag över så enormt. Jag älskar dom.

Min roll som fru: Jag vet att jag inte varit lätt och tas med många gånger, jag har även där tappat humöret väldigt lätt och stört mig på små saker. Jag ville gärna att Fredrik skulle leva efter mina normer vad gäller städandet och då kan jag säga att han defenitivt inte är lika pedant som jag. Jag har försökt och "uppfostra honom" till att bli nåt som han inte är. Hans motto är mer "Bättre lite skit i hörnen än ett rent helvete". Åhh så rätt han har. Nu så tjafsar vi inte alls längre, jag tappar sällan eller aldrig humöret på honom, nä vi lever faktiskt i harmoni med varann som vi vore nykära och det är helt fantastiskt. ibland kan jag såklart säga åt honom att plocka upp sina strumpor och kallingar efter sig i duschen men nu har han blivit så bortskämd med att jag inte brytt mig om dom tidigare (under min dåliga tid) så då brukar han skämtsamt säga " nä nu har du blivit för frisk"  som ni förstår så är han min älskling och jag hans. För all framtid.

Tänk att en livskris kan ändra människor att få människor att börja tänka, vilket har skett i mitt fall. så mina ord till er är:
Ta vara på er och lev i nuet, pengar och matriella ting är inte allt. Unna er mer upplevelser som ni minns när ni är gamla och inte har det fina huset kvar eller inte kan utnyttja pengarna på banken. Och tänk när glansdagarna med dom fina dyra kläderna är över och när ni sitter där på "hemmet". Tänk då istället på om du skulle ha minnen kvar efter upplevelser och resor som du och din familj gjort i livet. Det överträffar allt, tror inte ni det?

Tänkte lägga ut en bild på Fredrik och mig men jag har som sagt jordens största finne och den lyser på varje kort vi tagit.
Så det blidde inget. Sov gott kramar poeten Anna!

Tuvas dansuppvisning

Hej

Nu har vi kommit hem från Tuvas dansuppvisning och den var jätteenkel men så himla kul för barnen. Tänk att barn nöjer sig med så lite (ibland). Dom dansade bara lite grann till 2 låtar men skrattade desto mer. Över till min acne mitt på näsan, den ger inte med sig den snarare växer så har ni nå tips? OBS jag klämmer inget på den så jag gör alltså inte det värre. Katrin min kära vän eller finnexpert kanske har nån specialkur.

Ja förresten så tonade jag mitt hår igår och jag vart så fin sen tog jag även och plockade och färgade ögonbrynen snyggt värre. Nu är det om tornados på TV och ärligt talat så pågår en tornade här hemma med. Nintendoligan bestående av Tuva Mario Svensson och Ludwig Luigi Svensson. Tornados mäts i en skala från F1 till F5 och här hemma är det en klar F5.

Ett kort på nintendoligan


Nu kommer chocken, kolla in min finne + hakan. Kortet är taget på långt håll så den syns inte lika bra som det syns i verkligen. Tuva kallar den även vårtan så japp de sägs ju att barn är ärliga. Måste dom vara det?



Ha det gott kramar Anna

En snabbis

Hej
Nej det är inte som ni tror, ja jag menar med en snabbis. Det jag menar att jag ska bara skriva en snabbis. Jag ska alldeles strax till terapeuten så mina päron är här och hjälper mig med mina hjärtan. Sen ska vi vidare på Tuvas dans. Dom ska ha en liten uppvisning för oss föräldrar i dag. Så det ska bli kul. Ja nu har jag gjort iordning mig och jag vart så snygg min älskade vän mimmi mus har stylat mig igår (klippt) tjänster och gentjänster. Ja så nu har jag gjort i ordning frippan och jag vart snygg som få hmm eller rätt ok iallafall. Jag har klippt lugg.
Ja nu måste jag rusa, ha det gott kramar Anna

Fel fel fel "Förlåt jag är ledsen"

Hej

Attans bananer jag skrev fel i rubrik men ja ja det skulle vara "Förlåt jag är ledsen"

Utkast: Hej Igår ...

Hej

Igår bestämde vi oss för att inte åka till Thailand, jag klarar inte av det som det är nu och vi måste avboka resan nu så det är jättesorligt och det känns så orättvist att jag inte kan få lugn och ro i mitt liv. Varför kom detta nu när vi skulle åka till Thailand? Jag vill må bra, och jag kämpar varje dag för att det ska bli bra. just nu är allt bara blää.Jag vill verkligen åka till Thailand men jag kan inte, jag är för rädd för flygresan jag vet ju inte hur det blir. Jag är lite flygrädd ,men det är inte det, det är för tänk om jag skulle drabbas av en panikångestattack i flygplanet, så vet jag inte vad jag ska ta mig till jag sitter ju 10000 meter upp i luften i ett plåtrör i 10-11 timmar. Man tror verkligen att man ska dö och den känslan är vedervärdig och den som aldrig har upplevt nåt sånt vet heller inte hur vidrigt hemskt det är. Jag kräver inte att ni ska förstå den känslan men jag vill att ni förstår mig hur jag mår nu. Jag vet att det finns ett ordspråk: "Vill man så kan man" men det stämmer inte in på mig just nu. Livet är inte rättvist jämt men jag ska hitta en väg som leder mig rätt.
Ja man kan förundras av livet och dess prövningar.  Sen jag vill avsluta med några bilder på mina godingar som gör mig jätteglad, tur att dom finns. 

Mysstund i mamma och pappas säng. 


Ludde har kommit in i puberteten eller nja han vill iallafall. Här har han ritat mustach på sig själv, godingen.


Min söta lilla prinsessa


Ha det gott kramar Anna

Jag vill inte gråta mer!

Hej

Nu har vi bestämt oss att vi inte ska åka till Thailand.




Ett besök hos Frisören

Hej

Nu ska vi snart göra i ordning oss för att åka och klippa Fredrik. Han ska snygga tills sig inför helgens aktiviteter, vi ska nämligen åka till Säfsen med mina svärföräldrar och familjen Holmedahl (Fredriks syster m. familj). Vi ska slänga oss utför branten hmm eller jag och barnen ska nog slänga oss utför barnbacken i hiskelig fart. Fartdåre som man är. 
Japp sen ska vi umgås och äta middag däri mellan. Ja ha en trevlig helg helt enkelt. Nä nu tror jag vi ska klä på oss jag och barnen och ta en promenad till Familjen Friman. Lägger ut resultatet på fredriks frippa senare om han tillåter, vilket jag förstås inte tror.

Ha det gott kramar Anna 

Lägger in en sång jag verkligen älskar

-18 Grader brr så kallt.

Hej

Tittade alldeles nyss ut på termometern och den visade hela 18 grader och vi (jag och barnen) som tänkte gå ut och leka i den underbara solen och brottas i vår stora snöhög som plogen har plogat upp. Ja så nu får vi hitta på någe annat. inomhus. Vi ska åka upp och hämta Frida senare när hon vaknat (trötter), Tuva längtar ihjäl sig. Men nu sitter hon och pysslar hon vill göra en present till Frida. Mimmi skulle titta förbi en stund, sen tänkte jag faktiskt tona håret och duscha och göra mig fräsch. Ska även toppa Tuvas hår ikväll och dom ska bada. Ja det får räcka nu, så skriver jag mer senare.

Här kommer kort på barnen som får en att längta till sommaren

Tuva Sommaren-08 hos farmor och farfar

Här är Lurven som nån sorts hippie, vilken cooling va?

Till Frida

Detta inlägg är till Frida. Tack för all hjälp med min blogg det har varit jättekul och jag har lärt mig mycket om bloggvärlden.
Sen har det varit skönt att komma upp till dig och hålla på med min blogg då har jag fått annat att tänka på, du har lättat upp mig med att bara vara dig själv, du är så underbar. Jag är jätteglad att du finns och att du stöttar mig och jag hoppas att du alltid finns där för mig såsom jag alltid kommer finnas för dig. Kommer du ihåg förresten när du kanske var 10 år och du sov över hos mig på ringvägen, när du stod och sjöng för full hals Emilias "I´m a big big girl" Du var sååå söt när du stod där och rullade ögonen och hade jordens härligaste minspel. Du försökte se stor och cool ut men du var liten och söt. Jag älskar dig lillskruttan.

Nu vill jag lägga in ett inlägg från Fridas blogg som var till mig, gå in och kika på Fridas blogg http://givemefuel.blogg.se hon skriver mycket roligt om livet som stans snyggaste singel.

Visst är hon en pingla?!


Här är inlägget:
Och nu till min käre moster Anna. hon har startat en jättebra blogg, som jag tycker att ni ska läsa, så kika i på den här adressen: http://tulumamman.blogg.se/. och Anna, låten här nedanför är till dig. Du är stark och du klarar allt kom ihåg det. Jag älskar dig, och tack för att du finns i mitt liv, när jag har haft det jobbigt så har du funnits där för mig, och sagt många kloka ord. så nu är det min tur att finnas där för dig. så lyssna på låten. 

 



Sen kanske du kan öva vidare eller bara minnas tillbaka
Ta hand om dig!


Trött i huvudet!!!

Hej
Blää i dag har vi som jag skrivit tidigare varit ute mest hela dan och på det snöskottning så det räcker och blir över. Så därför har vi inte pratat så fasligt mycket med varandra jag och Fredrik, vi har ju mest flåsat ikapp. Och när vi väl suttit i bilen så sitter kidsen bakom och Tuva är extra nyfiken, hon vill veta allt. Men vi anser eller jag vill inte att hon ska veta allt heller alltså om mig. Hon ska leva lycklig och ovetande om min s.k sjukdom. Allt dom små grynen behöver är kärlek, glädje och ett stort självförtroende inför livet. Det sistnämda vill jag att dom verkligen ska få, kärlek och glädje får dom automatiskt. Ja tillbaka till mitt trötta huvud, Jag tänker hela tiden på allt möjligt jag är även rädd och det är inte roligt. Jag vill bara känna mig normal igen inte trötta ut min lilla knopp med massa onödiga,onyttiga tankar. Kan nån bara komma med ett supertips om hur man kopplar bort hjärnan ett tag? Visst det sägs ju att alkohol är ångestdämpande och visst man blir ju gladare men just nu NÄÄÄ. Mer ångest vill jag inte dra på mig men jag vill ju bli gladare, men det kommer snart bara jag väntar tills min medicin ger full efffekt. Men har ni tänkt på att alkohol kan bedöva, alltså smärta, men jag kan säga att när jag förut drack alkohol och efter ett glas vin så kände jag att min näsa liksom domnade bort men bara för ett tag sen blev det bättre men till saken hör att jag har ett krig pågående i mitt fejs, finska vinterkriget. Inget ont om våra vänner i Finland alltså jag pratar om acne. Jag har en stor acne på näsan alldeles röd och ont gör den också så där kan ju faktiskt alkoholen hjälpa. Ha ha nä kanske bättre om jag använder nått bedövningsgelé om jag ska bedöva snoken. Nu låter det sååå deprimerande och tråkigt och så är det ju inte fast jag tänker mycket. Jag har ju mina familjer  först min familj sen Eriksson,Vennsten, Backström,Bragesjö, Svensson, Holmedahl sen alla mina vänner som finns för mig. Så som ni ser så har jag det väldigt bra igentligen helt fantastiskt. Puss på er alla.


Här spelar dom något kul på bolibompawebben och käkar popcorn. När jag kom inte så skrattade dom så hjärtligt och Ludde på en gång: Mamma, Mamma kolla här då sen satt ner ansiktet i popcornsskålen och skrattade ännu mer.






Ha det gott, kramar Anna

Snö,snö,snö och Engelbrektloppet

Hej

Idag började dagen med att skotta snö typ hela förmiddagen, efteråt grävde Fredrik och grannpappan Patrik en snögrotta, medan jag och mina barn + grannbarnen åkte pulka ner för vår lilla pulkabacke. Det var jättekul den är rätt brant så det går faktiskt fort. Ja sen gjorde jag ordning lite äppelbåtar och lite saft som vi tog med oss det till Norberg för att kolla på engelbrektsloppet men vi var inte kvar så länge, trodde vi skulle få se Gunde Svahn men det var över en timme kvar tills dom första skulle komma i mål så med två kalla, blöta och hungriga barn styrde vi kosan hemåt igen och har just intagit en delikat lunch, korv m. bröd. Namsigottsi. Ja nu ska vi klä på oss igen och sticka till kvartsan, till Fredriks föräldrar och skotta för andra gången, dom är uppe i Jämtland över helgen och dom kommer hem senare i kväll och då tänkte vi vara snälla och skotta åt dom. Men vi var där igår eftermiddag och skottade också men det är bra för kroppen man för frisk luft och man rör sig samtidigt. Kanon. Men vi gör det för att vara snälla, NOT. Man måste man ju tänka på arvet, ha ha ha närå skämta bara.

Här kommer lite bilder på barnen

Dom hjälper oss att skotta snö


Tuva var duktig med skottning


medan lillbrosan busade i snögrotta


Nä, nu måste jag sticka och skotta, ha det bra kramar Anna

Tuvas tefats race!!!



Ha en trevlig kväll, kramar Anna

Snö är härligt

Hej

Har nyss kommit in från en lekstund ute i snön, det var jätteskönt ute. Barnen åkte tefat som vi dom tyckte var super duper roligt.

Jag läste en annan blogg och hon skrev om att ha konstiga tankar så som hur allt fungerar ex hur kan man prata i telefon, hur kan rösten färdas så långt på så snabb tid och hur kan vi ens ha kontakt genom en sladd? Eller utan en sladd, det går ju också. Hur kan man spela in en film och sedan titta på den, hur kan man skicka ett sms så att texten hamnar hos en annan människa direkt, hur kan man ta kort på någon och sedan få kameran att kopiera hela bilden så att den ser exakt likadan ut som i verkligheten, hur kan man betala med kontokort? Man kan ju såklart få svar på allt om man läser om det. Jag har också fått lite annorlunda tankar,  existensiella frågor så som hur kan vi finnas hur kan allt funka hela jorden,  ja men tankarna är inte så tokiga som jag tycker sa min terapeut det är ju helt normalt så det är ju jätteskönt att höra, jag kanske inte är så koko ändå. Fast dessa tankar har ju givit mig ett nytt tänk, ett bra miljötänk.  Jag har blivit mer miljömedveten och det är ju absolut inget konstigt med det. Ja som jag sagt tidigare så är våra hjärnor fantastiska och likaså ni.

Här kommer några snöiga bilder på våra snögubbsbarn.




Tufsan i snön


Sen lille Lurven


Ha det gott så länge kramar Anna



Vad ger oss rätten?

Hej
Jag har suttit och och kollat på en Nat Geo Wild om valar, alla vet väl att blåvalen är den största valen med sina 30 m, tänk er att dess tunga väger 4 ton och att hjärtat är lika stort som en Wolkswagen, en människa kan krypa och ett barn kan gå i dess aorta tänk er vilka enorma djur. Vilken skillnad på oss och dem dom är så stora och vi är så små ändå är det vi som förstör deras värld, havet. Och vi förstör också våran värld. Vad ger oss rätten att förstöra jorden, fånga valar, skövla regnskog, plocka dun från levande gäss och släppa ut tonvis med föroreningar. Jorden är en planet som vi ska vara rädda om, vi ska vara rädda om våra medmänniskor, hjälpa varandra. Man behöver inte passivt se på när jorden blir sämre utan vi kan alla hjälpa till. Många droppar små, bildar snart ett hav, ett hav som är rent och frisk, ett hav som djuren kan leva i och som vi människor kan bada i, utan några föroreningar.  Hmm rätt poetiskt va? men ändå finns det en poäng i det eller hur? Ja nu har poeten och djupsinnade Anna sagt sitt ord om vår jord och vår miljö. Kanske jag skulle börja jobba på Green Peace nä jag är för rädd och dessutom sjösjuk, jag kan ju för f-n inte åka en finlandsfärja. Så jobbet på Seco är nog mer lämpligt. Nå hej och hå nu vi på stan ska gå, eller åka bil.

Ta hand om er, kramar Anna

Ombytta roller

Hej

Nu på morgonen är det ombytta roller här hemma, Fredrik fixar frukosten och jag har fixat brasan. Jag har tröttnat på att fixa frukost jag gör det ju varenda morgon i veckorna ja det är ju klart jag fixar ju brasan också men det är faktiskt roligare förutom vedhämtningen det får han gärna stå för. Idag ska vi städa vår stora garderob om vi orkar annars tänkte jag faktiskt att vi kan gå ut en stund och bygga en snögubbe eller nåt kul, jag tror att barnen uppskattar snögubbsbyggandet mer än garderobsstädning. Va tror ni? men innan vi går ut tror jag vi ska ligga framför TV en stund och bara mysa och elda så vi får upp värmen i stugan, det är lite chilli här inne nu. Nä nu är det frukost så nu måste jag springa upp.

Ha det gott, kramar Anna

Min superhjälte!!!

Hej!

Idag har det varit också lite sisådär men äh jag säger det har varit bra, visst låter det mycket trevligare. Ja idag var vi i simhallen och vi hade det jättemysigt och kul. Just nu sitter barnen och tittar på Barda dom är helt inne i det och det är ju lite läbbigt. Dom vill aldrig sitta ensamma.

Det är jättekul att ni kommenterar jag blir så glad,och Jenny jag kan lära dig hur du ska kommentera då slipper du skriva ett meddelande på Facebook  och det blir ju fantastiskt eller hur. Tack Niclas för att du är så go det värmer nå så otroligt.

Jag har tänkte lite hmm eller rätt mega mycket men nu gäller min man Fredrik. Tänk er när jag led av tvångstankar var jag nog rätt krävande på Fredrik. Jag ville exempelvis inte sova själv och det förde med sig mycket lidande för både mig och han när han skulle åka bort med jobbet eller ligga borta och jobba. Sen har man ju vardagen som man måste leva i och han försökte få mig att inte göra tvångshandlingar vilket han inte lyckades med och tro mig han försökte hjälpa mig där också men det gick liksom inte att tala med mig. Tänk dig en anorektiker som man ska försöka få att äta. Jag brukade jämföra mig med en anorektiker för en anorektiker kan/vill inte äta och jag kunde inte sluta med min tvångshandlingar. Fast man hatade det man höll på med och det gjorde mig ännu sjukare så fortsatte jag. Så Fredrik har inte haft det lätt alla gånger. Sen när jag äntligen blev kvitt det så kom panikångesten och han sitter fortfarande tätt intill mig och älskar mig. Tänk er hur fantastisk han är. Sen har jag reflexterat över är att jag alltid då när jag hade mina tvångstankar inte trodde jag skulle klara mig utan honom och att jag inte skulle kunna leva utan han MEN nu har jag blivit stark och vet att jag så klart kan leva vidare om nåt hemskt skulle hända honom (peppar, peppar) usch hemska tanke) för jag har ju mina barn som behöver mig så jag har blivit mycket mycket starkare och jag vet att Fredrik tycker det är jätteskönt och jag med. Vi fick liksom ett nytt liv, ett friare liv.  Men nu sitter vi här igen med en ny diagnos GAD och vi letar oss tillsammans tillbaka till våran vardag som jag saknar men som finns där och vi är och snuddar på den. Ja jag kan inte säga annat än att han är underbar för han finns där med mig jämt och han tröttnar aldrig på mig han ger aldrig upp hoppet fast jag ibland tappar det men han ger mig så mycket kärlek och trygghet. Han är allt för mig, han är min alldeles egna superhjälte.

Ta hand om er, kramar Anna

Här kommer kort på mina badgrodor


Sen här är min Bardagrodor m. sin underbara pappa.

Simmis!

Hej!

Snart kommer Hanna m. Ivar och Stella och hälsar, barnen är hemma från dagis så det blir roligare för dom när vi får sällskap.  Sen ska vi sticka till "simmis" och bada och barnen blev överlyckliga för det. Tuva frågade om vi skulle ha med oss fika bullar och sånt, hon är så go, hon älskar bokstavligen bullar och kakor och sånt gott. det blir liksom halva grejen att ha med sig fika då myser hon extra mycket. Min lilla plutta. Sen sa jag att vi kan köpa strips där i simhallen och då sa hon direkt: "Ja mamma vi måste nog köpa en stor och en liten tallrik för jag äter ju ganska mycket det vet du ju eller hur?!" Ja ni hör väl hur go hon är.

Jag hinner inte skriva någe mer just nu, skriver mer senare

Ha det gott, kramar Anna

När tankar gör ont

Hej

Idag har det varit sisädär det som är jobbigt är att alla mina tankar vandrar tillbaka till när allt detta hände, all ångest som jag hade, dessa dagar var som ett rent helvete. Jag vill inte minnas detta igentligen men tankarna vill nåt annat. Jag ska bara lära mig slappna av och bearbeta allt hemskt. Jag vill att det ska bli vår och varmare i luften att blommorna ska spira, att fåglarna ska börja kvittra. Jag vill att all snö ska bort att all kyla försvinner och att ljuset besegrar mörkret.
Jag är rädd, rädd för att det ska hända mig nåt, rädd för mina tankar för att dom inte ska försvinna. Men jag vet ju att allt kommer att ordna sig jag får bara inte ha så bråttom och jag får inte förglömma att jag faktiskt blivit bättre än hur jag mådde för bara en månad sen. Man kan ha många och konstiga, roliga,hemska, ledsna, tokiga tankar det har vi alla, men det är nåt helt annat när tankar gör ont, när man lider av dom. Men man kan prata om tankarna men ska inte vara rädd för att dela med sig av sina funderingar, prata och berätta. Det hjälper. Min man och mina barn är vid min sida och delar med sig av sin glädje så det känns otroligt skönt. Och jag kan prata mycket med Fredrik han är en bra lyssnare.

Jag har ju skrivit tidigare att jag inte vet om vi ska åka till Thailand. Vi har pratat jag och Fredrik om detta men vi har inte bestämt oss än. Vi har inte velat sagt något till våra barn om det för jag vet att dom tycker det ska bli jättekul men så hörde Tuva att vi pratade om att inte åka så då frågade vi henne om hon skulle bli ledsen om vi inte åkte men vi sa samtidigt att åker vi inte till Thailand så kommer vi åka till ex Mallorca och då sa hon bara: Ja ok det blir bra och sen gick hon och lekte vidare så hon verkar inte allt för besviken och det känns jätteskönt. Men för barn spelar det ingen roll var man åker bara dom får bada, vara i värmen äta glass och dricka dricka och det kommer dom få göra var vi än åker så dom kommer ha det så bra vare sig det bär av till Thailand eller till Mallorca. Så det är en stor sten som lättat från mitt hjärta eftersom jag trodde hon skulle bli helt förkrossad. Mina barn är fantastiska. Jag älskar dom så otroligt mycket.
Nu ska vi natta dom, här är dom färdiga för sängen. Sötisarna 



Ha det gott, kram Anna

Fika på firman

Hej
Sitter på Fredriks jobb har fikat med våran älskade pappa (Fredrik alltså) jag hade köpt munkar och festis det var jättegott. Så nu sitter barnen och ritar och Fredrik går mest runt och mår risigt. vet inte om han håller på att bli sjuk min stackars älskling, jag däremot tar tillfället i akt och bloggar lite. Ska snart krama om honom lite och försöka pigga upp honom. men han har ju det bästa sällskapet redan. Snart ska vi åka hem och då ska jag ta och beställa lite kläder till barnen ur H&M:s katalogen dom har börjat växt ur sina kläder, Tuva växer som bara den likaså Ludwig faktiskt. Ska även kolla in lite andra hemsidor med lite annorlunda barnkläder. Ska kolla runt lite. Åh så kul.

Ha det gott kram Anna

Ännu en dag gryr

Hej!

Nu har vi ätit frukost, och jag ska snart skjutsa ner våra barn på dagis. Sen ska jag vidare till min terapeut. min man ska sitta på firman efter lunch för hans mor och far ska åka till Trångsviken, Fredrik brukar vanligtvis vara ute och jobba alltså vara ute och kakla badrum och dyl. Men idag blir det kontorstjänst så jag tänkte faktiskt åka och fika med honom efter lunch. Tänkte även hinna helghandla innan jag ska hämta barnen.  Vi får se om jag hinner det innan annars får dom följa med och handla. Nä nu ska vi göra iorning oss.

Ha det gott så länge.
Kramar Anna

Kul att ni kommenterar

Hej

Jag vill bara skriva att det är kul att ni kommenterar mina inlägg speciellt mina systrar Birgitta och Maria och min systerdotter Frida. Härom dagen så kommenterade också en tjej från Stockholm, tror hon bor i Stockholm med tanke på hennes namn. Så det var den första utomstående om man säger som har läst min blogg och kommenterat så det var extra kul.

Ok måste rusa ska se på Specialforlossningar på TV4 Fakta, I love that.

Ta hand om er, tusen pussar och kramar Anna

Vårt bröllop 070818

Hej

070818 var dagen då jag blev fru Svensson så därför tänkte jag berätta för er om vår tredje bästa dag i vårat liv, Vår BRÖLLOPSDAG! Dom andra två var när Tuva och Ludwig kom till världen. Ja det var mycket planerande, mycket tid och mycket pengar men massor av glädje och på ett bröllop så finns det massor av kärlek så klart och tårarna stod mest mina systrar, kvinnliga vänner och så klart min egen kära mor för. Ja man kan säga att det var en glädjens dag för oss. Min syster Maria var min brudtärna och hennes man Tom var bestman. Våra barn var brudnäbbar. Toastmasterpar var Fredriks syster Jenny och hennes sambo Henrik. Vi var väl lite över 80 personer som alla bedrog till en sjudundrandes fest med en god middag som avslutades med en jättefin bröllopstårta kaffe samt avec. Gammal som ung, liten som stor dansade natten lång till Dj Sumpen var lokala superDJ. Allt var perfekt. Ett drömbröllop. 

Min syster Maria sjöng för oss i kyrkan "Du är allt" Sång och musik Sonja Alden

Maria skulle vilja sätta ut din sång men har inte videokameran hemma så det får bli med Sonja Alden istället

Lyssna och njut

 

Min kära Far Hasse


Min älskade dotter och hennes kusin Vera



Min kära mor Ulla


Här är mina kära systrar och deras män efter ett kanon uppträdande, det var helt fantastisk, I Love You all


Här är ett gäng fåntrattar men vi hade så roligt, denna lek ordnade min syster Maria


Min svärfar Ola blåser upp en ballong, verkar vara lite jobbigt.



Här är Erika, Maria, jag och min kusin Elisabeth


Min kära svärmor Eva och lillkussen Alma



Min kära syster maria som sjunger "Du Är Allt"



Här är vi nygifta


Vår fantastiske Toastmaster Henrik


Fredriks syster och vår fantastiska Toastmadame Jenny


Och slutligen ett kort jag fullkomligt älskar, här åker vi från kyrkan, visst är det fint?!


Ja nu vart det en massa kort fast jag skulle vilja visa er typ 200 till. Vi hade våra kompisar Erika och Joakim som våra fotografer och visst tog dom fina kort?!

Nu ska jag kolla på förlossningskliniken och mumsa ostbågar, namsigottsi.

Ta hand om er, tusen pussar och kramar Anna

Denna mystiska kärlek

Hej

Min man har i många år haft en s.k älskarinna, ja jag har ju vetat om henne hela tiden och det har ju inte stört mig så himla mycket. Han vill ju gärna träffa henne varje dag och flera gånger, mycket på kvällarna. Men det som kan vara lite jobbigt är när jag och hon ska umgås då slår svartsjukan till och han vill gärna övervaka oss och kolla så just jag uppför mig rätt, han kan inte riktikt släppa in mig i deras förhållande. Han älskar också att serva henne med s.k  "mat". Det är nästan så han servar henne mer än mig men jag kan inte riktigt jämföra mig med henne heller, jag må hända ger kärlek  och passion medan hon står för värmen och hettan. Ja det är vår kära kamin, vi kallar henne Contura.



Nä nu ska vi åka och hämta barnen hos min syster Maria

Ta hand om er, tusen pussar och kramar Anna

Tuvas fina hår

Hej
Har just satt upp två tofsar på min älskade dotter, hon vart så söt. Hon har verkligen fått långt hår nu. Men ikväll ska vi toppa det. Hon blir livrädd när jag säger att vi ska klippa ditt hår, hon börjar störtgråta och säger att hon vill inte klippa sitt hår men jag menar att vi ska toppa det, man får vara försiktiga på vad man säger.

Ja men kolla in bruttan, visst är hon söt?!


Ta hand om er, tusen pussar Anna

Tack till alla underbara människor i mitt liv

Hej

Jag vill skriva ett inlägg om alla er som finns i mitt liv. Jag är så tacksam och glad att ni bryr er om mig, ringer, hälsar på och läser min blogg. Man märker ganska snabbt vilka som är ens vänner när en s.k livskris uppenbarar sig, dom som finns där i vått och torrt. De familjemedlemmar och vänner som tar sig tid och är engagerad för sina nära och kära. Dom som helt osjälviskt bara finns där, bara ringer snabbt och frågar hur det är, dessa människor som ger av sin kärlek och omtanke. Tack alla ni för att ni finns. 

Sen vill jag tacka mina kära arbetskamrater för er förståelse och er omtanke. Jag kommer och hälsar på er idag och följer med på kvartalsmötet. Vi ses då.

Blomman trivs jättebra 

Orchideén  jag fick av mina arbetskamrater. Tusen tack!

Ta hand om er, tusen pussar Anna

Spola kröken!

Hej!
Nu eftersom att jag äter min medicin så får/kan jag inte intaga några alkoholhaltiga drycker. Men jag ska faktiskt vara ärlig mot er och säga att det gör faktiskt inte alls så mycket. Det är rätt skönt. Så nu mina nära och kära så kan ni utnyttja mig som fyllechaffis, men allt har ju ett pris "It´s gonna cost you" Mohaaa. Tänk att jag ska inte dricka en droppe på kanske ett helt år, fatta när jag dricker första gången efter det. Ja ja nu låter det som jag är värsta stordrickarn och det kan jag lova det är jag långt ifrån. Att dricka alkohol och bli redig berusad har eller är inte min starka sida, jag är mer en "mysfredagsglasvin" fattar ni? alltså ta ett glas vin till middagen på fredan.

Ja nog talat om alkoholen. Jag har nyss lärt mig av min mentor och systerdotter hur man lägger in ett "youtubeklipp"
och jag kan säga att Sonja Alden är fantastisk låtskrivare och sångerska. Så nu ska jag gosa med min underbara man fast han har inte duschat än snuskigt va? men det kan jag nog ta på mig för att jag gjorde slut på allt varmvatten när jag hade min lilla "spa stund" i duschen tidigare i kväll. Han ska snart hoppa in i duschen så vi kan mysa sen. Skriver mer imorron.

Ta hand om er, tusen pussar Anna




Chockladbollar

Hej hopp!

Nu har min syster varit här med sina två galningar men vi fick kvar en tokfrans Elliot och Ludde och han sitter nu vid köksbordet och leker med massa olika gubbar Batman och Turtles. Tuva är inne på Bolibompawebben hennes favorit. Själv sitter jag och bloggar och slänger ett öga då och då på Animal Planet, det kan verkligen vara intressant ibland. Vi har inte varit ut en gång idag men det känns ändå skönt kanske jag skulle ta en promenad ikväll eller rent av gå och simma. Men att gå ut och gå själv på kvällen lockar inte så mycket precis, I don´t like it, kan ju fråga nån, kanske svärmor. Ja vi får se.

Nu handlar det om elefanter på Tv och det för tankarna till Thailand dit vi ska åka i Mars men nu efter det som hänt mig så vet jag inte om jag vill eller klarar av det, för det är ju iallafall 10-11 timmar i ett flyg och 2 v borta på andra sidan jordklotet, vi har inte bestämt oss ännu. Ska ringa Ving och höra hur man gör för ett läkarintyg får jag det har min läkare sagt så det är bra. Så jag måste bara veta hur lång tid innan man måste avboka. Om vi inte skulle åka så bokar vi om resan och åker kanske till Mallis i sommar. Hur skulle ni göra? Ja det krävs en funderare.

På tal om Chockladbollar. Det började med pannkakor till lunch och sen gjorde vi en tallrik med chockladbollar som alla fyra bokstavligen moffade i sig och det gick på typ 5 min sen var fatet tomt man hann inte ens få med en enda. men det gör inte så mycket dom var ju så duktiga att göra dom själv så då ska dom väl äta dom själv också.


Här är deras magar fulla. Fatet är tomt och dom är glada.

Hjälp höll på att glömma det är tisdag och Tuva har dans men Fredrik ringde, han var på väg hem så han kom hem och han skjutsade henne. Vilken tur för hade vi missat dansen hade vi haft en förkrossad Tuva hemma.
Nä nu kom Fredrik så nu ska vi umgås, skriver mer ikväll.

Ta hand om er, tusen pussar Anna


Monster eller prinsesspannkakor?

Hej

Nu har vi ätit lunch och barnen valde monsterpannkakor och det var så gott med lite socker,hallonsylt och hemmagjord blåbärssylt, hemmagjord blåbärssylt är det absolut goaste sylten. Barnen är helt komplett galan tror jag, dom bråkar mest hela tiden och bråkar om helt oväsentliga saker tycker jag alltså men för dom är det nog absolut nödvändigt att tjafsa och reta upp mamma, dom små liven.

Innan lunchen så har jag faktiskt städat och dammsugit hela nedervåningen och städat lilla toaletten så det vart så rent och fint. När man går och städar tänker man på så himla mycket och idag blev det om mina drömmar, för visste ni att man kan styra sina drömmar? det är så här att det finns indianby och folket i den indianbyn har utvecklat just detta att man kan faktiskt styra sina drömmar. Vi tar ett exempel som vi alla säkert nån gång drömt, att man blir jagad av nåt och man springer och springer undan faran. Detta hände även en pojke i den här indianbyn. Han drömde om att han blev jagad av ett lejon varje natt och då sa man åt honom att nästa gång du drömmer om detta så ska du i drömmen stanna upp och gå i mitt lejonet istället för att fly, sagt och gjort nästa natt gjorde pojken återigen att han blev jagad men då i sin dröm så stannade han upp och gick emot lejonet och vet ni vad? Lejonet blev inte något hotfullt längre utan det blev en liten kissekatt unge som blev helt ofarlig för pojken. Coolt va? Tänk att vi kan styra våra drömmar på detta vis men det krävs en del träning sägs det. Så till er alla som drömt "jagis" i sömnen ta upp kampen och gå emot er läskigaste drömmar så kan ni bli regissör i drömmen. Va tycks om det?

Ja jag drömde inatt om att min älskling var otrogen vilket jag drömt om mycket den senaste tiden, kan till och med vara lite arg på honom när jag vaknar eller annars vakna gråtandes, usch. Ja, jag berättade detta för honom och då sa han: Gå emot och vänd drömmen så att jag blir kär i dig igen istället, för du vet ju att det är en tvärtom dröm och att jag älskar dig mest i världen. Och vet ni jag är nog den mest lyckligaste i världen som fått en så underbar, förstående och helt enkel den bästa man som man kan önska. Vad sjutton har jag gjort som är så fantastiskt så att jag fick honom? Ja jag kanske inte heller är så pjokig!

Barnen leker uppe på Tuvas rum med pollydockor så ni är det lite lugn och rå som råder till min syster och hennes 2 pojkar snart och hälsar på oss, då blir det liv i luckan ska ni tro, så jag njuter av lugnet så länge det varar.


Här äter mina snuttisar monsterpannkakor!



Gröna monsterpannkakor, dom stört gillar pannkakorna.


Här leker Tuva med sina pollydockor i sitt dockhus.

Ta hand om er, tusen pussar Anna


Varmt och skönt

Hej

Nu sitter jag och bloggar och barnen sitter och kollar på bollis och jag har nyss gjort en brasa så det är så himla mysigt, och varmt och skönt blir det också.

Tänkte berätta om när jag var inne på akuten för min panikångest så fick jag lugnade för att bryta den svåra ångesten och så att jag fick vila lite hade inte sovit på hela natten och samtidigt erbjöd dom min man en kopp kaffe eller te men sa då att tyvärr du får inget för att kaffe och te kan vara uppstressande /upppiggande så och det var ju inte tal om det just då. Och nu så här en månad senare vill jag inte dricka kaffe för jag inte vill stressa upp mig mer än nödvändigt. Jag hade nyss lärt mig att dricka kaffe och sen kom det här, och jag lovar jag har kämpat med kaffet för jag är ingen kaffedrickare så som min man, han drack kaffe redan som liten. Men jag har faktiskt mått lite konstigt tidigare av koffein så jag kanske är extra känslig mot koffein eller så är det bara min konstiga hjärna som spelar mig ett spratt.
Vad tror ni? Ja ja men nu dricker jag te "Twinings Green Tea Lemon" och det innehåller mindre koffein än kaffe.
se nedan vad grönt te är bra

Grönt te gör gott för både kropp & själ

Grönt te är ett milt stimulerande njutningsmedel och en läkeväxt. Grönt te och oolong (halvgrönt te) innehåller bland annat den kraftfulla antioxidanten quercetin som minskar risken för hjärtsjukdomar och cancer. Teet påverkar också bevisligen ditt blodomlopp din matsmältning och ditt psyke på ett positivt sätt.

Så det kan jag dricka och må bra av för jag älskar te, och det är ju en liten mysfaktor att sitta i soffan på kvällen och titta på tv och dricka en varm kopp te med lite honung i, namsigottsi.

Nu har jag blivit avbruten hela morgonen först av min kära syster sen kom min man hem och åt "byggfrukost" eller lunch kl 9 på morgonen. Han är ju i byggbranschen, plattsättare. Och sen ringde min kära vän Katrin så nu ska jag prata lite med henne så jag återkommer senare

Ta hand om, tusen pussar Anna


Bra kommenterat!

Hej
Jag vill säga till mina systrar och min systerdotter om att det är kul med era inlägg och syster Maria jag itog inte illa upp av frågan, den ledde ju till ett för mig intressant inlägg. Så det är lugnt syster yster. I love you all.

Mina ungar är helt tokiga nu så jag ska gå och hjälpa Fredrik!

Här kommer ett litet kort på två av mina systrar Maria och Catarina plus fullt av syskonbarn och mina två egna
visst är dom fina min kära familj <3



Julafton 2008 hemma hos mina älskade föräldrar

Ta hand om er tusen pussar Anna

Nintendo DS

Hej!
Min son är helt galen i nintendo DS vet inte riktigt hur jag ska få honom att sluta spela men han har varit sjuk så därför har han fått spela lite extra mycket, vilket jag ångrar lite nu. Men det är ju bara att ta tag i det och låta han skrika ett tag så går det över efter sisådär 400 år. eller 200 år om man är extra pedagogisk.

Kul föresten att ni kommenterar och visst syster Birgitta är det bra att vi källsorterar men det har ju ni varit duktiga att göra i många år va? Så vi ska göra detsamma.

Idag så har det varit lite sisädär med mig själv faktiskt, tänker så in i vassen mycket på allt möjligt konstigt.
Fast min terapeut säger att det är inte konstigt och att man får tänka på allt man vill, men jag önskar att jag hade lite mindre tankar. Förresten så pratade jag och min terapeut om mitt inlägg om psykisk eller fysisk sjukdom och hon sa nåt otroligt bra, det fysiska och det psykiska går hand i hand ganska så ofta för om man är fysiskt sjuk ex cancer och man inte vet utgången så mår man ju inte alls bra psykiskt och om man mår dåligt psykiskt följer ofta nåt fysiskt med också, för man kan faktiskt ha ont fysiskt med. Så det ena utesluter inte det andra tråkigt nog, hoppas ni förstår min förklaring.

Ja nog talat om det, ikväll är det Prison Break så det ska jag och min älskling titta på och vi ska gosa tillsammans bara han och jag och det är så härligt, åh jag älskar honom så himla mycket.

Barnen ska få vara hemma med mig imorron och det är så härligt att han dom hemma jag mår bättre och blir gladare än att sitta ensam och inte göra nåt. Dagiset är underbemannat så jag tänkte att eftersom jag ändå är hemma så kan jag underlätta för dom och ha barnen hemma. Så nu ska dom få lägga sig i vår säng och kolla på en film, visst man kan tycka att barnen ska ha rutiner men hela vår vardag är upp och ner nu och det kommer att återgå till det normala inom en snar framtid så varför inte utnyttja tiden som vi har nu och få till kvalitetstid med varann! Det tycker jag är toppen iallafall.

Om ni tittar på dom så förstår ni vilket underbart sällskap jag kommer att ha imorron



Ta hand om er,  tusen pussar Anna

Slå en tanke för miljön!!!

Hej!

Nu sitter jag hemma, har varit hos min läkare och hos terapeuten och allt gick bra. Har ätit lunch, nudlar och lite kyckling och det var faktiskt gott sen en loka till dryck och jag ska säga att loka har blivit min goaste dryck. Har börjat köpa backar med Loka och det har vi aldrig köpt, och det är så bra då försvinner inte kolsyran ur heller när man bara har en flaska på 33 cl för den drickar man ju ur på en gång.  Smart va?

Jo, jag tänkte vi skulle slå ett slag för vår miljö, vad gör vi igentligen med vår värld? Jag har ju börjat tänka lite av varje nu efter detta hände mig, och det inkluderar miljön. Jag har börjat källsortera ja ja mat, glas och papper har vi alltid sorterat men inte alumnium och konserver och sådant så nu har vi börjat med det. Sen tänkte jag faktiskt inhandla tygpåsar eller nåt i den stilen och använda när jag går och handlar. Töntigt eller pensionärsvarning är upp till omgivning att tycka för jag bryr mig inte särkilt mycket om det för jag hjälper miljön och vår underbara jord som vi bara förstör.
Om vi alla skulle börja tänka på miljön och göra små förändringar så kommer våra barn och barnbarn och barnbarnsbarn o.s.v få en bättre värld att leva i, så upp till kamp gott folk , slå ett slag för miljön. De är ju trots allt världen vi lever i så varför inte ta hand om den.

Nä nu ska jag snart åka och hämta min älsklingar som är på dagiset.

Ta hand om er, tusen kramar Anna

Doktorn idag

Hej

Hinner inte skriva så mycket, ska skjutsa barnen till dagis och vidare till min läkare och sen även till min terapeut så min förmiddag är räddad. Sen ska jag ringa och höra om min bloggdesigns expert är tillgänglig, jag är ju inte riktigt nöjd ännu, har lite småsaker jag vill ändra/lägga till.

Jo Wera jag hottade upp mig lite på kortet för att vara lite snyggare, eller jag kanske bara var mig olik och inte såå snygg eller? men föresten tillbaks till din fråga jo det är nya förbättrade Anna. Kul att du läser, det är så roligt. Kommentera gärna. Kram på dig!

Ja nu blir det skit stressigt ska vara på dagis kl 9.30 och vi är inte ens påklädda bra va? så nu blir det rusning.

Ta hand om er, Tusen pussar Anna


Modigt eller dumt?

Hej

Jag vill återkoppla till en fråga som jag fick idag, det var om jag inte är rädd för att lägga ut för mycket om mig själv på min blogg. Hmm tänkte jag, det var lite intressant för att jag tänkte den tanken i Fredags kväll, kanske jag har lagt ut för mycket om mig själv. Jag frågade min älskade om han tyckte det och jag sa till honom att var ärlig nu, och han sa då med lite eftertanke: Jag skulle inte vara så modig att skriva så pass mycket men sån är jag.
Så nu har jag tänkt efter och vill att ni läser detta inlägg nedan.

Sara är 32 år och fick den 1 Januari 2009 väldig stark smärta i magen, hon åkte in direkt till akuten i Västerås och där undersökte dom henne men hittade inte nåt direkt fel utan fick en remiss till familjläkaren för vidare undersökning och hon fick mig sig värktabletter och lite lugnade ord. Vardagen kom och Sara uppsökte sin familjeläkare som tog prover och gjorde en grundlig undersökning och hon fick gå hem och vänta på provsvaren. Några dagar senare kom hon tillbaka till sin läkare och fick ett chockande besked, Cancer i magen. Saras vardag krossades totalt och det blev början till en lång tids kamp för att bli frisk.

Sara började blogga om sitt liv som cancerpatient och berättade i sin blogg om hennes cytostatikabehandling, sin strålning och hur hennes liv förvandlades efter beskedet om cancer.Hon har såklart stöttning av många nära och kära och hennes väg tillbaka till livet är lång och oviss.

Detta är en dödlig sjukdom som kan drabba oss alla och ingen vill ha oturen att drabbas av den likväl som någon annan sjukdom, allas önskan är väl att alltid vara friska, må bra ha massor av kärlek omkring oss .  

Nu är det så att man får inte välja allt här i livet och tyvärr så om man blir sjuk så kommer det till oss vare sig vi vill eller inte. Vare sig om sjukdomen är fysisk som psykisk. Jag hade tyvärr oturen att drabbas inte bara av en utan två psykiska sjukdomar.

FYSISK ELLER PSYKISK?

Att vara fysiskt sjuk och berätta eller blogga om allehanda behandlingar och mediciner är nåt som vi människor finner helt naturligt många vill vara delaktiga och ödmjuka och lyhörda och ge många tröstande ord. Följa med till sjukhuset, sitta och stötta och vara förstående.

MEN

När man är psykisk sjuk så finns det nån sorts tabu, man talar helst inte om det och ingen vet igentligen vad det finns för behandlingar och mediciner att tillgå. Att vara psykiskt sjuk var förr något fult och väldigt konstigt. Man var helt enkelt  "nervklen" . Att det finns bra behandlingar och mediciner idag är väl jättebra och de antidepressiva medicinerna som kom var det en revolution inom psykiatrin. Kanske det inte var bättre för utan bättre nu. Varför ska man inte prata om att man inte mår bra psykiskt och att man faktiskt går hos en psykoterapeut och faktiskt äter medicin?!
Medicin är till för att hjälpa kroppen om man inte mår bra vare sig det är fysiskt eller psykiskt.

Det jag vill komma till att jag tror inte många hade höjt ögonbryna eller tyckt det varit konstigt om jag hade haft cancer och börjat blogga om det , jag tror faktiskt det skulle vara tvärtom alla skulle förstå och jag kanske inte ens fått frågan.

Jag har valt att blogga om mitt liv p.g.a min psykiska sjukdom och om jag lägger ut för mycket om mig själv vet jag faktiskt inte, men det jag vet är att jag älskar att blogga och jag har mycket att berätta för er och det hjälper mig och jag behöver inte heller svara på frågor om jag inte orkar en dag utan då finns min blogg att läsa och där skriver jag om hur jag har det och hur jag mår. Nu vill jag säga till er som läser detta att jag inte alls känner att jag inte får kärlek ,stöttning och att ni min familj och mina vänner inte visar förståelse för mig för det gör ni alldeles utomordentligt bra och jag är er evigt tacksam. Ni finns i mitt hjärta nu och föralltid.

Så är det dumt eller modigt att lägga ut mycket om sitt liv?

Tänk till och begrunda detta och jag VILL ha kommentarer och jag ser fram emot att läsa dom så kommentera.
Om just detta inlägg så kanske ni har extra många synpunkter, hoppas jag.

Ta hand om er, tusen pussar Anna.

Här kommer en bild av in kära dotter som ockuperade datorn lite väl länge idag därför detta sena inlägg


Nyklippt Ludwig

Hej!

Började dagen med att höra Ludwig skrika "Dumma pappa" typ tusen gånger till 2 ignorerande föräldrar, varför? Jo han fick inte ligga och slå på Fredrik så då så pappa åt honom att gå härifrån sängen om du ska slåss hela tiden. Sagt och gjort så försvann han ut till soffan arg som en galning och satte igång att skrika "Dumma pappa". När han väl märkte att vi inte riktigt brydde oss så kom han smygandes in och la sig brevid sin älskade pappa och flinade, han behöver sååå otroligt mycket kärlek och gos så han klarar sig inte alltför länge ifrån oss vilket är helt underbart. Detta kommer man nog längta efter när han är 15. 


Kolla in snyggingen



Sen åt vi lite frukost och satte igång att klippa Ludde men han var inte så samarbetsvillig så Fredrik brukar sitta och berätta en saga, denna gång en kort version av "Bilbo En hobbits äventyr" som Fredrik själv läst typ 3 gånger. Han berättar om när dvärgarna ska återta skatten från den elaka draken. Lilla Ludde sitter helt stilla och lyssnar andaktigt underlättar för mig himla mycket. Tur att sagor finns!

Idag ska Tuva på bowling kalas och då ska vi åka till mina svärföräldrar Eva och Ola, där ska vi träffa Fredriks syster Jenny m. familj,  Henrik och de två busråttorna Vera och Alma. Jenny har med sig en tårta så vi ska äta tårta, namsigottsi.


Vera 6,5 år och                 Lilla Almis  3,5 år

Sen kl 15.30 ska Fredrik och spela hockey m. "Hckeyveteranerna" och det förstår man ju att han spelar där, han blir ju 30 i Maj, "gammgubben" Jag vet att han mår lite dåligt över att han kliver över till det magiska 30, och här ska retas och mobbas för han har sagt hela tiden att jag är 30 plus med han själv är 20 plus men det är snart slut på det. Ha ha.
Ja ja nog talat om det när han är och spelar gammelhockey så ska jag hälsa på min gokompis Mimmi och hennes 3 gulliga ungar Amelie,Malou och lille Ossian om dom är hemma vill säga.

Ok nu ska jag dammsuga och städa toaletten sen ska vi göra iordning oss alla, ha det bra så länge så skriver jag mer ikväll. Ta hand om er tusen pussar Anna.

RSS 2.0